Neden bir şey yaptıktan sonra utanç duyuyorum?

Selamlar sevgili arkadaşlar, bu aralar çok düşünüyorum bu yaşadığım durumu ben ne yaparsam yapayım ardından böyle durgun bir zaman diliminde gün içinde NORMAL olan sergilediğim bir davranışa bile utanç duyuyorum. Böyle cringe oluyorum ya resmen örnek vereceğim şimdi size. Bugün ben yüksek sesle bir müzik dinledim o sırada da uzuncana bi ev işi yapıyordum işlerim bitti şarkıyı da durdurdum ve bi anda kendimi hem suçlu hemde utanç hissederken buldum. Düşüncelerimde sürekli "ya ben ne yaptım neden bu kadar yüksek sesle şarkı dinledim şimdi insanlar ne diyecek? Ya ben evde şarkı söylerken sesim dışarıya çıktıysa ya da aşığıdan duyulduysa sesim." şeklinde. Bu örnek dışında bir örnek daha vereyim size. Ben bir grafikerim amatörde olsam bir şeyler yapıyorum ve kendimi geliştiriyorum instagram hesabımda kendiminde içinde bulunduğu bir foto paylaştım seneler sonra fotoya bakıp " ya Allah aşkına tipe bakarmısın böyle bir editi yapıp ben nasıl paylaşmaya cesaret edebilmişim ki acaba. Etrafdaki semboller olsun dijital olarak koyduğum eşyalar olsun renkler olsun o kadar bağımsızlar ki Allah bilir insanlar ne düşündü bu edit hakkında." gibi gibi yani sürekli habire olumsuz iç sesim ve kendi kendime utançlarım ve suçluluklarım var.
Neden bir şey yaptıktan sonra utanç duyuyorum?