Narsistlerin söyledikleri yalanları hemen tanıyabilirsiniz. Böylece o kişiden uzak durmanın sizin için ne kadar önemli olduğunuda anlamış olursunuz. Peki bu yalanları biliyormusunuz?
Biliyorum ve kendi gözlemlerinden de bahsetmek istiyorum. Burada belirtilenler kesinlikle doğru. Bir de benim hem de bu sitede gözlemlediğim narsist tipler oldu ve anladım ki birinin sözel tepkileri o kişiyi hiç görmeden narsist olup olmadığını anlamaya yetiyor!
🙄 Kendisini o denli sinsice yüceltiyor ki herkese her fırsatta ilgiden hiç hoşlanmadığını vurguluyor, ortamda merkez noktası olmayınca hırçınlaşıyor insanlar onunla ilgili olduğu zaman da bunaldım diye kapris yapıyor!
🙄 Karşısına çıkan herkesle flörtleşir ve bunu arkadaşça yapar fakat bu esnada muhatabını derinden etkilediğinin bilincindedir bundan tatmin ve zevk alır muhatabı ondan duygusal beklentiye girince muhatabına aşağılayıcı muamele eder her türlü enayi yerine koyar ve olabildiğince çok insanın duygularıyla oynar, aniden de terkeder hatta engeller!
🙄 Hemcinsleriyle samimi olarak iletişim kuramaz, kendisinden daha iyi, daha üstün nitelikli hiçbir hemcinsine katlanamaz, gerçek dostluklar geliştiremez!
🙄 Alabildiğine sinsi ve gaddarca davranır, daima övülmek ister fakat kendisi muhataplarını her fırsatta laf arasında horlar, aşağılar, alay eder!
🙄 Daima sinsi bir pazarlama peşindedir, kendisini adamın dibi diye satar fakat gerçekte eşeğin tırnağı bile etmez!
Güçlerinin yettiği kişiye diş biliyorlar. İstediklerini alabilmek için son derece kibar oluyorlar.
Kesinlikle yalancilar ve onların yalanlarına kanmamalıyız, en güzeli narsistle iletişim içinde olmamak ya da daha aza indirgemek bunu. Narsistin yalanlarına, duygu sömürüsüne kanmamak lazım. Onu kendi dünyasında yalnız bırakmak, kaale almamak ona verilecek en güzel cevap
Gerçekten doğru umarım bu döngü içinde bir şekilde bulunan herkes bir an önce kendini kurtarır. Ben yeni sayfa açalım kısmındaki cümleleri birebir duydum, çoğunu duydum aslında bu cümlelerin ama olmuyor bu kişilerle. 🌸
Her şeyi abartıyorlar bence ve bazıları narsist olduğunun bile farkında değil kendini çok merhametli, minnoş sanıyor koşarak kaçıyorum farkettiğim anda
Narsist bir arkadaşım var 2 yıl oldu. Bir empatizan olarak ona karşı koysamda ilerisinde 2 mizde kafayı yiyeceğiz. Benimkide ego tatmini (: Gelsin bakalım başka kim narsist varmış kudretimde yücelsin aşağılık herifler.
Narsistler adına cidden üzgünüm... Çünkü içinde ki çocuk ile olan problemleri yüzünden bu denli çoklu kişilik bozukluğu içinde bir yaşam sürdürüyorlar.
Onların tespitini biz yaşayarak tecrübe ederiz. Kendimize yalanlar söyleyip kendimizi kandırdıkça canımız daha çok yanar, daha çok üzülür ve daha çok kendimizden nefret ederiz.
Etrafımd var böyleler şimdi düşündüm de , şükürki benimle alakaları yok. Ama her insanın içinde ufaktan var gibi , zamanı gelince ortaya çıkabilen cinsten duygular bunlar
Aslında her insan ortamını ve narsizmi uygulayabileceği kişiyi bulunca ortaya çıkarıyor bunu. Çok zaman karşımızdaki insanı narsizme biz yönlendiririz.