Bı soruyu başka bir sorudan esinlenerek soruyorum. “ Pahalı olmasına rağmen vazgeçmediğiniz alışkanlıklar var mı “ sorusuna sigara diye cevap vermişler. Sigara içenlere önerim Adıyaman Çelikhan tütünü gerçekten çok çok keyifli. Hem ekonomik. Ben elektronik sigara kullanıyorum. Beş yılı geçmiştir. Limitini de kendim yapıyorum Atlas Nbace’den alarak. Yıllık gider 600-700 lira civarında. Sigara içerenlere öneririm eğer sigaraya para vermekten rahatsız oluyorlarsa..
Elhamdülillah bir kötü alışkanlığım yok, bu benim için önemli bir konu. Arkadaş seçimi, arkadaşlarımın yanımda tutumları bile önemli bu noktada. Bir arkadaşım sigara içebilir mesela, ama ben öksürürüm, yanımda içmesini dilemem ve içmezler de zaten. Diğer alışkanlıkları olanla da arkadaş olacağımı sanmam, çünkü hayata öyle bakan biriyle aynı yerden hayata bakmıyorum demektir bu.
Bugün var ya bi sigara bulmak için deli oldum biraz keyif gibi birazda kafayı dağıtmak için, ekmekci abi komşumuz, a... abi bir sigaranı alayım dedim ekmek alırken, al dedi, baktım tek sigarası kalmış onuda almadım. Gerçi oda mutluluk vernmiyor ya neyse işte kendimizi kandırıyoruz.
Kötü alışkanlığum yok tek aklına gelen tatlı 😅bence tatlı bağımlılığı kötü alışkanlık olabilir. Sigara gideri aylık 1500 olanlar var sen evde mi sarıyorsun?
Ben artık sigara, tütün kullanmıyorum. Elektronik sigara içiyorum sadece ve bunun likit aroma karışımlarını evde yapıyorum. Çok da ucuza geliyor böyle. Yıllık maliyet 600-700 lira.
Nikotin oranı, likit kalitesi vs iyi olursa içim keyfi veriyor. Nargile gibi. Ben çok alıştım. Ama dediğin gibi bazılarına uymayabiliyor. İnşallah sigarayı bırakabilirsin başka türlü 🍀