yorumları okudum da herkes olaya benden farklı bir açıdan bakmış bence vardır. Ama her erkeğin değil her kadınında arkasında bir kadın vardır. Çünkü sizi bir kadın doğurup gözünden sakınırcasına büyüttü o okusun iş sahibi olsun diye sıkıntılar çekti düştün mü ilk önce anne dersin ayrı eve mi çıktın bir sıkıntı olunca anneni ararsın yani demem o ki her insanın arkasında bir kadın vardır.
Bence evet. Annem babam ögretmen. Ikisi de bir ara müdür yardımcılığı icin sınava gireceklerdi. Babam sadece ders çalışırken annem boyle değildi. Tabi toplumsal gorevleri vardi. Yemek, temizlik, biz cocuklariyla ilgilenmek gibi. Babam sadece ders çalıştı.
Hadi bunu geçtim annem kardesimle beni uyarırdi. Babanız ders çalışıyor ses etmeyin diye. Yemegi, çayı, kahvesi hep önüne geldi babamin ama annemin önüne cay koyan yoktu. Annem firsat buldukca ders calisiyordu sabah erkenden kalkip ya da gece her seyi hallettikten, bizleri uyuttuktan sonra.
Hatta annem sınıf ogretmeni babam brans ogretmeni. Babam 3 gun full okula gider. Haftasonuyla beraber 4 gunu boştu o senelerde. Annem 5 gün mecbur çalışıyordu. Bir haftasonu vardi kadının.
Babamla ders calistigi da oldu, anlamadigi konulari babama anlattigi da oldu annemin. Sonuc olarak o mudur yardimciligi sınavını babam kazandi. Zaten şartlar esit degildi. toplumun kadinlara yüklediği gorevler anneminde yüküydü. Bir yandan meslegini yapmasi, bir yandan kendisine dogustan biçilen görevleri yapmasi bir yandan da yükselmek istiyordu. Ama babamin tek amaci vardi yükselmek. Baska engeli yoktu. Yemek derdi, cocuklara bakma derdi yoktu.
Ses oldugunda annem susturdu bizi. Annem Şu an emekliligine az kalmis bir sinif öğretmeniyken babam müdür. Bilmiyorum annem mi babamin arkasinda cok durdu, kendinden cok onun mu yukselmesini istedi, müdür eşi mi olmak istedi bilemiyorum ama babama karsi destegi hep fazlaydi, arkasindaydi. Babamdan bu destegi gordu mu derseniz. Bence görmedi. Yani belki simdiki erkekler biraz daha cocuk bakimi ve ev islerine biraz biraz el atar oldular ama onceki erkeklerde bu hic yoktu sanırım. Babam sadece isine gider gelirdi cogu erkek gibi baska da sorumluluk gormezdi kendinde. Annemin en azindan o donem sinav zamani yükünü azaltabilirdi ama yapmadi.
Bu gibi durumlarda babamda anneme bir yorgunluk kahvesi, bir çay ikram edebilir ya da cocuklar konusunda hanım seninle müdür yardımıcısı olacagiz seni de oyle gormek istiyorum şu vakitte cocuklarla ben ilgilenirim sen calisirsin, diger vakit sen bakarsin ben çalışırım diyebilirdi. Yemek konusu falan yine beraber halledilebilirdi.
Cozum uretmek isteyen, diger kisinin hayatini kolastirmak isteyen kisi icin o kadar secenek var ki. Ama nedense bu ulkenin erkekleri bu kolaylastirmayi pek istemiyorlar gibi. Gunumuzde de ev isleri hala esit sorumluluklar dahilinde degil ne yazik ki kadinlar calissa bile. Hala kadinlar calissalar dahi bazi noktalarda kendilerine dogustan bicilen görevler ayaklarina dolanabiliyor.
Yine benim annemin meslegi yorucu da olsa bazi seyleri tolere edebilir bir meslek. O yuzden de kadin meslegi denir oldu. Hemsireler, doktorlar gibi diger mesleklerin yükü daha da agir, bu meslekteki kadinlarin yukleri de daha agir.
Ama karsi cins bu yukleri almak icin de hic ugrasmiyor, kendine dertte edinmiyor ne yazik ki. Bu yuzden evlenmeyi de düşünmüyorum açıkçası. Basarili erkegin arkasinda her zaman bir kadin oluyor. Yeri geliyor annesi, ablasi yeri geliyor karısı. Ama kadinin arkasinda gercekten kimse olmuyor cogu zaman.
Yazdiklarinin ana fikri genel itibariyle dogru erkek icin olan kismi ozellikle dogru yani mantik olarak ama bu sadece ulkemize ait bir durummus gibi gelmiyor bana acikcasi
Bu cümleye duyarci kadınlar nasıl girismiyor bence çok cinsiyetçi bir cümle. Kadını erkeğin başarısı üzerinden konumlandiran ve tamamen arkada bırakan bir söylem. Şeytanın avukatlığını yaptım gerisi feministlerde jdjdj
Bu söz doğru olabilir. Çünkü hayatım başarısızlıklarla dolu. Hayatım boyunca da arkamda bir kadın olmadı. Demek ki başarılı olmak için bir kadına ihtiyacım var 😅
Kesinlikle saçma bir söz ve de gerçek ile alakası olmayan bir durum. başarılı insan, arkasında biri olsa da olmasa da başarılı olur, başarısız insan için de durum budur. Isaac Newton duysa buna totosuyla gülerdi herhalde.
Ne olursa olsun arkana kimseyi alma çünkü gün gelir güvendiğin insan arkandan vurabilir. O yüzden, başarılı insan arkasında kimseyi bulundurmayan insandır.
Kesinlikle ama eksik bir bilgi.. " Her başarılı erkeğin arkasında çok konuşan bir kadın vardır" olmalı. Adamlar napsin uğraşmamak için mucit okuyor başka yere veriyorlar kendilerini 😁
Onun da arka planinda bunlara tesvik eden yardimini ogutlerini tavsiyelerini esirgemeyen mukemmel bir destekci bir kadin mutlaka vardir o da annedir simdi nokta
Aynen 🤪 örneğin araba park etmeyi beceremeyen kadınlar var 🫣😂 yani yardımcı oluyoruz 😂 bi tanesini neredeyse arabadan indirip ben park edecektim.. 🤷🏻♀️ Yani başarınız bize bağlı 🤷🏻♀️😂
Hayır sanmıyorum. Tarihi biraz araştırırsanız asıl başarısızlıkların arkasında kadın oluyor genelde. Kadın olmayınca dert tasa da olmuyor ve işine daha iyo odaklanıyor insan.
Muhtemelen bu soruyu gören bazı kadınlar sanki onlara muhtaçmışız gibi hehe ÖrköKlör bÖz ÖlmÖdöN bÖr hÖç diye kendilerini bi bok sanıp bi triplere bi havalara girecekti, bende buna karşılık olarak bunu yazdım. Varlığınız tabiki gereksiz değil ama hayatımız size bağlıda değil. Bir kadın bir erkeği başarıyada götürebilir başarısızlığada ve bunun cinsiyeti yok, bir erkeği başarıya veya başarısızlığa götüren bir erkekte olabilir, belki güvenir ve onu destekler belkide kıskançlığı veya çıkarları için yoluna taş koyar. Karakter ile ilgili bir şey bu.
Ona bakilirsa erkeklerde bize basarisizliga götürebilir veya basariya... cinsiyetle alakasi yok bunun hem bende kimseye ihtiyac duymadan kendim basarmak istiyorum bazi seyleri
Yani kadınların götürdüğü başarısızlıklardan örnek vermemin sebebi ise başta belirttiğim sebeptendi, kimse boş yere havalara girip bir yerleri kalkmasın diye. Yoksa hep öyle olacak diye bir şey yok tabiki.
Yoktur. Bilim insanı ya da önemli insanların hayatlarına bakınca %98 inin arkasında bir kadından ziyade zorbalığa uğramış, hayal kırıklarıyla dolu bir geçmişleri var.