Soruyu biraz daha somutlaştıralım. 😅 Sevdiğiniz veya hoşlandığınız bir kişiyi düşünün. (Yoksa da olduğunu varsayın.) Kendi özelliklerinizi de yanına ekleyin. Size benzeyen birini sevme olasılığınız mı daha yüksek yoksa sizde olmayan özelliklere sahip olan birini sevme olasılığı mı?
Aynı kutuplar, zıt kutuplar meselesi gibi biraz. 🧲 Ne düşünüyorsunuz? 👇
Sizce insan, kendine benzeyeni mi sever kendinde olmayanı bulduğunu mu?
Ben %70 bana benzeyen, %30 benzemeyen birisini sevebiliyorum. Oranlar tabiki temsili, bu oranlardan üç aşağı beş yukarı değişebilir tabiki xjdjdj Yani birçok konuda bana benzeyen ancak bazı konularda da ayrıştığım kişiler bana daha çekici geliyor. Beraber yaptığımız çoğu şeyden zevk almalıyız. Ancak bazen tartışmalıyız da. Öyle her konuda bana benzerse çok sıkıcı bir ilişkimiz olur 😂😂
Oranlar fena değil.😅 Zıtlılığın olmadığı bir ilişki çok sıkıcı olur zaten, haklısın.😂
Arkadaşımla bugün bunu konuştuk, ben biraz daha benzer yanların çok olduğu kişiyle uyuşulacağı konusunda fikir sahibiydim o da diğer görüşte. Burada da iki görüşü savunanlar var. Tam bir münazara şenliğine döndü soru shshdhd
Bu tartışmada ben sizin tarafınızdayım sultan hanım 😂 Bir ilişkinin üç tane olmazsa olmazı vardır bence. 1) Güven 2) Sevgi 3) Uyum.
Bu üçünden birisi olmazsa o ilişki sağlam olmaz. O yüzden uyumlu olmak gerekiyor bence. Ara sıra kavga olacak tabisi 😂 Zıt kutuplar birbirini çekiyor ama bir müddet sonra öyle bir itiyor ki aklınız şaşar. Ben çok zıtlaşmalarına rağmen sonu mutlu biten bir ilişki görmedim 😂
Dur kombo yapayım :DSevdiğim insanı neden sevdin diye sorsan İnan bilmiyorum derim ama hakkında kitap yazarım. Huy suy %100 aynı olacak diye bir şey yok Mesela ben sakinliği severim o gürültüyü ben çok kitap okurum o ters tutar, ben karanlıği severim o korkar. ben tam bir oburum o fazla yemez ama eli lezzetli ben gamerim o oyun oynamaz. Benim genel modum ağır başlı, sert mizaçtır o çok güleç kıpır kıpırdır.. o arabesk ve Türkçe ağırlıklı parçalari sever ben metal , heavy metal , klasik müzik , Blues, Jaz.. ben tam bir kış adamıyım o tam bir yaz kadını.. Farklı şeyleri seviyoruz ilgi alanlarımızda farklı Ama ikimizde emanetçiyiz emanet edilene ihanet etmeyiz. Bize inanan güvenen insanları yarı yolda bırakmayız konu aile ise mahalleyi ayağa kaldırırız. Haksızlığa eyvallah demeyiz , . Kadar menfaat için , kadar eğilmeyiz , kıymet biliriz değer biliriz sevdiğimiz insanlar için yapamayacağımız çok az şey var. Ikimiz de deliyiz rakı masasinda da oturabiliriz zillere de basıp kaçabiliriz.. bir insanı sevmek kolay değil gerçekten sevmek kolay değil. Önce ne kadar farklı olduğunuzu görürsün önce bu farklılıklari seversin sonra insanın kendinisini tamamen kabul edersin ama her şeyiyle kabul edersin ondan sonra sevmeye başlarsin. Ve bu gerçekleştiğinde gece gündüz gibi birbirini tamamlarsin farklılıklarını da severek sevebilerek birbirini tamamlarsin
Benimle farklı düşüncelerde olan biriyle nasıl anlaşayım ki? Düşünüyorum da mesela ben saygı ararım. Bunu tüm insan ilişkilerimde ararım. Sevdiğim dediğim kişi i, problem yaşadığımız zamanlarda bana hakaret/küfrederse soğurum. Cinsellik de yaşamam mesela sevgilim olan kişiyle. Bunu beklerse soğurum. Yani neyim? Mecbur muyum ki yaşamaya? Hiç değilim. Herkes, yerini ve haddini bilsin. Kısacası hayata bakış açılarım kesinlikle uymalı. "Farklı kutuplar birbirini çeker. " kısmı sadece kimya derslerinde geçerli bence.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Kendine benzeyeni sever. zıt kutuplar birbirini her zaman iter, bu yüzden en çok ortak yönünüzün olduğu ve en iyi anlaştığınız karakterinize benzer kişilere aşık olursunuz
Şöyle düşünebilirsin mesela sen türkçe müzik dinlerken sevdiğin kişi türkçe müzikten nefret ediyor olsun. ya da sen inançlıyken sevdiğin kişi başka dinden olsun, ya da sen kıskanıyorken sevdiğin kişi daha rahat olsun kızlarla görüşsün bu durumda zıt kutuplar olur anlaşabilir misin? :)
Şimdi söyle anlatayım. Her insanda her özellik vardır bazı özellikleri baskın bazıları sönüktür. Karşı cinsimdeki baskın olan özellik, bemde olup sönük olan özelliktir ki benim sevdigim özelliktir. Bundan dolayısıyla da karşı cinsimde bu özellik ike benle bütünleşir ve ben o eksikligi kapatırım Aynı şekilde keza karsı cinste sönük olan özellik bende baskındır. Yani demek istediğim uyuşursak birbirimizi tamamlarız.
(karmaşık cümle kurdum, kafa karıştırır Biraz zorlanacaksın 😂)
Doğru aslında bak, şey gibi matruşka bebek gibi. Aslında ondan bir parça bende, benden bir parça da onda var. Fakat dışarıya yansıttığımız önemli olan. Uyuşmak şart o konuda da. Doğru. 😅
Valla insan o kadar kriter belirler, öyle der şöyle yapar ama hiç ummadığını sever, anlamadığını merak eder. Ben sadece ne istemediğimi net şekilde biliyorum. Onun dışında istediğim kesin bir şey yok.
@Banker_Bilo Kalp seçer, gönül sever, huzur gelir insan alışır. Hepimizin sizinle ortak yaşam döngüsü yok tabii ki. Siz yaşayıp kendiniz için doğru belirlemişsiniz biz yaşayıp kendi doğrularımızı belirliyoruz. Hepimiz tek tip olamayız değil mi? : )
İnsanı yarın bir elmaya benzetiyorum, parçanın diğer tarafını bulduğu zaman tamamlanmış oluyor. Yani bir nevi kendinden olmayanı bulduğu zaman her şey daha güzel oluyor..
Bana zıt olan karakterlere ilgi duymam, konuşmam da, kalmış ki seveyim. Büyük konuşmak gibi olmasın Allah'ım, amin. Sevmem için önce konuşmam lâzım, konuşmam için de dikkatimi çekmesi lâzım ki bu da düşünceleri, görüşleri ve davranışlarıyla mümkün olur Bana benzeyeni severim, bir de daha güzel karaktere sahip bir insansa hem hayranlık duyar hem severim.
Yükselen burç terazi 😬 güneş burcu Aslan olabilir. Doğum saatim net bilinmediği için, doğum saatime en yakın ya başak ya da terazi çıkıyor. Terazi daha yakın
Yengecim demiyor muydun şimdi güneş burcum aslan diyorsun? Kendi burcum ve çevremdekiler dışındaki burçları pek bilmem ama terazi ve ikizler dengesizlik, kararsızlık gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor ya. Oradan tahmin yürüttüm doğrusu. 😅
Yaptım internetten az önce. 😂 Bir sürü enlem derecesi gibi şeyler çıktı. Güneş burcum yine Koç çıktı, dedim işte ben. Ama diğerlerinde şaşkınım. Nasıl yaa shshdhd
Aslında biraz benzeyen çok benzemeyen biri nasıl anlatsammm zıt olmalı ama bazen de benimle uyuşmalı yani ikimiz tamamen benzersek çok sıkıcı olur bana zıt olmalı 😂😂😂 Allah aşkına yazana kadar karnıma ağrı girdi gülmekten o kadar kararsızım ki ne yazacağımı bilmedim zıt olsun zıt aslında sen beni anladın ya.
Zıtlıkların bir uyum olduğunu düşünmüyorum ( tabii bu durumun tamamen bir uçurum oluşturacak türünde değil ) yeni şeyler keşfetmek ve öğrenmeyi seviyorum farklı bir kişilik de eminim bana çok şey katacaktır
Ben bana benzeyeni seviyorum. Arada birkaç küçük farklılıklar da olacak tabi ama benim gibi bir karaktere yakın olmayan biriyle anlaşamam gibi. Sıkılıyorum ve yoruyorlar.
Bence insan düşünce yapısı benzer, karakteri zıt kişiyi sever. Açıkçası ben bende olmayan ne özellik varsa onda bulunan kişilerden hoşlanıyorum ama düşünce ve mizah yapısı olarak benzer olmalıyız.
bana benzeyen olmasın tövbe est kaçarım ahsjs bende olmayan özellikler de bi tık tedirgin edebilir bilemiyorum tanıyamama korkusu falan boş ver ya böyle iyi ahsjsn
Her konuda benzemek zaten imkansız. Farklılık illaki olur, olmalı. Ama baktığımda kendimden bir şeyler görebildiğimi hissettiğim insana daha çabuk duygu beslerim.
İnsanın, kendisine benzeyen biriyle mutlu olması olasılığının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Zıt karakterler arasında ilişki zor. Ortak zevkler, ortak beğeniler olmalı. Film, yemek, müzik zevki, tatil anlayışı, eğlence anlayışı gibi.
Yok hocam ben düşünmeyelim demiyorum böyle güzel konulara zaman ve imkan bulamıyoruz demek istedim. Ekonomik, sosyal konulardan duygu felsefesi yapmaya ruhsal durum ve zaman yok maalesef.
Bence %50-50 bu durum. Benimle taban tabana zıt biriyle olmak istemem. Aynı espri-eğlence anlayışına, aynı sevme biçimine sahip olmak önemli ama farklılıkları da ilgi çekici gelir
Doğru insan bir şekilde kendini belli ediyor. Kestirip atmıyor, gönül alıyor, ayrılmayı değil onarmayı tercih ediyor, güzel seviyor, sarıp sarmalıyor ve baya ev oluyor. Tanıyorsun görünce yani. Zaten evini nerede görsen tanırsın...
Her zaman derdim ki kendim gibi olan birisi ile olacaksam olurum ama büyük laf edip sözümü yuttum hayvan sevgimizi dışında tüm zevklerimin farklı olduğu birisi ile sevgiliyim ve çok mutluyum
Kendine benzeyen bi zaman sonra sıkar, ama kendinde olmayan bi ağlatır bi güldürür sürekli heyecan, adrenalin, kavga , anlaşamama vs. Baktığın zaman olumsuz ama güzel yaşanılması gereken konular
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kendine benzeyeni sever, kafa dengi olması lazım, zıt kutuplarla anlaşamam 😅