İnanmaya ihtiyaç duyduğunuz bir şeyler var mı?

Güzel günler göreceğimize, ahlâki değerleri yitirmediğimize, vicdan sahibi insanların daha fazla sayıda olduğuna inanmaya ihtiyacım var.
Bazen acaba mı desem de hâlâ böyle insanların varlığına inanıyorum. Zira bu dünya ayakta kaldıysa iyi insanların sayesinde ayakta kalmıştır. Hâlâ başımıza taşlar yağmadıysa bu ahlâksızlıklarla ve vicdansızlıklarla dolu dünyada, iyi insanların yüzü suyu hürmetinedir.
Evet, aslancım. 🎈
Buz kalbimi eritecek o kişinin -beyaz atı olmasa da- beyaz birtakım elbiseyle karşıma çıkacağına ve bir gün kariyer hayatımda çok iyi bir noktaya geleceğime.
İnanmak istiyorum, inanıyorum. 😂✌️
Beyaz bir Ferrari diyeceksin sandım 😃
Beyaz ferrariyi kim bulmuş da o buluyor? 😂 Mâkul ve ulaşılabilir hedef koymak lazım. 😂
Mantıklı 😂
Teşekkür ederim eigler için.🎈
Rica ederim 🌸
Dinler, çok fazla araştırmama rağmen birçok dinde eksik olan birşeyler farkediyorum. Hacı, hocalara sorduğumda ise bana net bir açıklama yapana denk gelemedim şu ana kadar. Ben de akışına bırakmayı tercih ettim. Herhangi bir dine mensup değilim, inanmıyorum, ihtiyaç duyuyorum fakat araftayım. Bu yüzden artık tammamen akışına bırakmak oldu tercihim.
Hoca görünümlü insanlar da çok var. Cevabını bulamadığın sorular nedir acaba
Benim anladığım, sınav bizim için var.
Allah'ın bildiğimiz 99 ismi var değil mi? Bu isimlerin tecelli etmesi için bir olayın olması lazım.
Mesela El-Gaffar, çok merhamet eden, af dileyenleri affeden, suçluları bağışlayan, çirkinlikleri örten ve ayıpları gizli tutan anlamındadır.
Durum böyle iken bu ismin tecelli etmesi lazım. Veyahut başka anlamları olan isimler. Tabi bu durum olurken yine insanların hür iradesi ile oluyor.
Yaratıcı bilinmek istedi ki bizler var olduk.
Sen, bir robot tasarlasan o robota hesap vermek zorunda mısın? Hayır.
Tabii ki Allah'ın gücünü böyle basit bir örnekte kıyas yapamayız. Sadece bir düşünce verdim sana.
El-rahman, merhamet eden, rahmet eden anlamlarına gelen bir isimdir. bu ismin tecellisi için ortada bir olay olması lazım.
Doğru bir şekilde anlatım yapabildim inşAllah.
Burada sizi ikna etmeye çalışmıyorum, sadece anladığımı anlatmaya çalıştım.
Hiç önemli değil ✨
Kendime inanmam lazım sanki 😃
Niye inanmıyorsun hee
Birazcık ise daha çabuk yaparsın 😂
Cevap
13Cevap
Seni seviyorum cümlesi
Hayır, yok. Bir şeye inanmakta güçlük çekmem. Ya inanırım ya da inanmam. Bu konuda iki arada bir derede kaldığımı hatırlamıyorum hiç.
İnançlarım benimle yaşayan şeylerdir kardeşim. Her daim de öyle olacaktır. İnanmaya ihtiyaç duymadığım şeylerde güvenimin olmadığı ya da güvenimin sarsıldığı şeylerdir. Gerisi teferruatıdır.
İyi olmanı bekleyemem ama şu an nasılız?
Eyvallah kardeşim. Şu an yalnız takılıyorum ve işteyim. İyi olmaya çalışıyor gibiyim işte. Sen nasılsın?
İnşAllah daha iyi olacaksın. Ben de evdeyim, stabil takılıyorum.
İnşaallah can kardeşim.
Allah razı olsun.
İyi takılmacalar...
Sağ ol abicim. Allah'a emanet ol.
Sende sağol kardeşim.
Allah'a emanet sende. ✨
Mantıklı geliyorsa inanırım, mantıksız geliyorsa inanmam.
Uzaylilarin varligina inaniyorum.
Olumden sonra dirilmeye/ ahirete inaniyorum.
kiyamete dogru hizli bir sekilde ilerledigimize inaniyorum. Ben inaniyorum herseye 😅 Hayalgucude genis bir insanim. Inanmak icin bahane ariyorum
Çok istiyorum inanmayı ama bir şeyler ilerlememi engelliyor.
Bir şeyler nedir?
Tanrıya inanmaya ihtiyacım varmış gibi hissediyorum, tam teslimiyet.
Hislerinin peşinden git biraz da. Ne kaybedersin?
Bi gün buruşuk yerlerimi gerdirmeye yetecek parayı biriktirebileceğime inanmam lazım. Ama imkansız gibi geliyor..
Bu dünyada İyi insanların da olduğuna inanmaya ihtiyacım var..
Ama ne yazık ki o kısım insanların sayısı çok az
Her şeyin güzel olacağına inanmaya ihtiyacım varAksilikler ard arda sıralaninca inanmak pek de kolay olmuyor
Sanırım yok. Kimseye ya da bir şeye inanmak istemiyorum.
Başaracağıma kazanacağıma inanmaya çok ihtiyacım var başarmam gerekende çok konu
🤦🤦🤦
Ben iyi insanların gerçekten de var olduklarına inanmak istiyorum artık.
Dünyanın daha iyi bir hale gideceğine inanmak ister-dim
Eski hayatım. Daha iyisi. Buna yeniden kavuşmak isterdim. Umudumun, inancımın olmasını.
İnsanların samimi olduguna inanmaya ihtiyacım var. İnanmıyorum çünkü inandıklarım güvenimi kırdı
Ülkece her şeyin düzeleceğine eski güzel iyi zamanlara döneceğimize inanmaya gerçekten çok ihtiyacım var..
Önceden inançla pek aram yoktu ama su an birşeylere inanmaya ihtiyacım var. Yüce bir varlığın beni koruduğuna, güzel olan seylere , evrene, doğaya... Inanmak insanın dayanak noktasıdır bana göre.
Kendimce belirlediğim ahlaki kurallarım var inanç işi bana göre değil.
Var.. ama yalanlarını gözardı edemiyorum.
Tanrı’ya olan inanç ve güven yetiyor benim için..
En sevdiğim arkadaşımın bazen eve geç gelmesi :)
Yaşamın var olduğuna inanmaya
Kendimden başka kimseye inan mıyorum 😌
İnsanlara inanmaya ihtiyacım var aslında
Bahtimin birgün güleceğine..
Var.
Evet, var.
İnandığım kişiler 5 yüzlü çıktı
Allah
Kendime inanmaya ihtiyacım var
Evet var.
Harbi iyi insanların olduğuna inanmak isterdim
Evet var... Ama ne olduğunu söyleyemem