Kıskanmak bir çeşit sevgi göstergesi. "Seni kimseyle paylaşamam" demenin bir çeşididir. Kıskandıracak şeyler yapmaktan kaçınırım. Kıskanmak, kıskanılmak sorun çıkaran şeylerdir. Dışardan baktığında güzel bir olay ama fazlası ilişkiye zarar verir. Dozunu ayarlamak en idealidir.
Hayatım boyunca biri tarafından sahiplenilmedim. Ben hep koruyan kollayan tarafta yer alandım. Kıskançlıklar gördüm görmedim değil ya onlar bile suniydi geldi geçti hep.
Sevdiğim insandan olursa güzel gelir tabii ki, değerli olan şey sakınılır, değerli olan şey kıskanılır. Aşırı paranoyakça olanı değil, tatlı tatlı olanı güzel..
Benim de abim Aşır kıskanç mesela ve aşırı kollayıcı sahiplenici koruyucu olduğu için mesela çok kasıtlıyordu bu özellik beni Mesela ben de o yüzden kendimdeki bütün kıskançlık duygusunu azalttım Çünkü sevmiyordum sevmediğim bir duyguydu Ama tabi anladım Yani senin ne demek istediğini
aşkın olmazsa olmaz 6 elementi var zaten sevgi, saygı, sahiplenme, aidiyet, şehvet ve anlayış. bunlardan 1 tanesi eksikse bile tedavi edilmesi gereken bir sakatlıktır ki 1 taneden fazlası eksikse kaldır at o işi çöpe bi halt olmaz o ilişkiden
Sevdiğim tarafından hissedersem müthiş güzel bir duygudur o ama sevmediğim, sevemediğim birisi ise içimi kaplayacak olan huzursuzluk ve suçluluk duygusu gerçekten kötü olur yaşamak istemem.
Sahiplenmek adı altında kıskanılmak hoşuma gitmez. Bu yüzden hayatımda erkek barındırmıyorum. Başarılar dolayısıyla kıskanılmak beni daha da hırslandırır.
kimin kıskandığına göre değişir asılında iki yıllık sevgilim kıskanırken çıldırırdım ama iki üç aylık aramızda bir şey olmayan birinin beni kıskanmasına bile aşık olabilecek durumdayım.