Az önce bir arkadaşımla konuşuyorduk. Yaptığı hatalardan dolayı mutlu olmayı hak etmediğini söyledi. Ben de her insan hata yapar ama buna rağmen her insan mutluluğu hak eder dedim... Onun üstüne böyle bir soru sormak istedim. Hepimiz mutlu olmak isteriz ama mutlu olmayı hak ediyor muyuz orası tartışılır. Siz kendi öz eleştirinizi yaptığınız zaman, yaptığınız hatalardan dolayı mutlu olmayı hak etmediğinizi düşündüğünüz oluyor mu?
Mutluluk hak edilmez, alınır. Ayağıma gelmesini beklemiyorum, sahip olabilmek için sürekli peşinden de koşmuyorum. Benim neye ne kadar anlam yüklediğim ve ne görmek istediğimle alakalı daha çok. İnsanın içinde olmalı. O zaman arayıp bulunması gereken bir şey olmadığını anlayıp daha derin yaşıyorsun o duyguyu.
Mutluluk gelir sadece ve yaşarsın gider, diğer tüm duygular gibi. Yaşamayı bilirsen ya da görmeyi başarırsan yaşarsın. Ne hakedilir, ne peşinden koşulur. Böyle ulaşılabilen bir şey değil. Bazen hayata verdiğin kadar alırsın, insanlara olduğu gibi. Herkes güzel şeyler hakettiğini düşünür, tamamen insanın kendisinden geçiyor neyi nasıl yaşamak istediği ya da neyi seçtiği...
Hatasız kul olmaz, hiç kimse dört dörtlük bir insan değil. Hatalarımızla, yanlışlarımızla yaşıyoruz. Normal değil mi? Düşe kalka, bazı şeyleri yapıyoruz, insanız yani. Tabi ki hak ediyoruz ama kötü insanlar hak etmiyor kesiniikie...
Mutluluk hak edilecek bir şey mi gerçekten? Onun için de mi şartlar var? Olamaz, kabul etmiyorum bunu. Mutluyum ya da değilim, bu benim hak ediyor oluşumdan ziyade hayata nasıl baktığım, nelerle uğraştığım ile ilgili mesele doğrusu.
Başkasına kötü şeyler yaşatanlar mutlu olmayı hak etmediklerini düşünebiliyorlar 🙄 Mutlu olmak bizim elimizde, diyorsun yani. Çok da doğru söylüyorsun bence. Kimisi bir çikolatayla mutlu olurken, kimisi dünyalara sahip oluyor ama mutlu olamıyor. Bu tamamen bakış açısıyla alakalı kesinlikle 👍
İşte o şekilde düşünenler de anca kendine eziyet ediyor. Kişi isterse dünyanın en kötü insanı olsun, hatasını fark edip önüne yeni bir yol çizdiğinde mutlu olabilir. Fakat işte beynimizin içindeki seslere kulak verirsek... Ölme eşeğim ölme.
Yanında olsaydım onun kulağını çok pis çekecektim ama yanında değildim. Yarın yapacağım bunu. Senin ilk görüşünü de okuturum ona hatta, biraz bakış açısı değişir belki 🙄
Kesinlikle hak ediyorum ama hak etmekle alakalı değil ki mutluluk. Hiçbir şey hak etmekle alakalı değil. Zengin olmayı hak eden kişiler mi zengin, veya fakir insanlar hep fakir olmayı hak eden kişiler mi? Çirkinler güzel olmayı hak etmedikleri için mi çirkinler ya da güzeller güzelliklerini hak etmek için ne yaptılar?
Mutlu olmayı çoğu insandan daha çok hak ettiğimi bile düşünüyorum dışarıdan anlaşılmasa da çok çileler çektim ve hep iyi niyetli bir insan oldum kimsenin âhını almadım hatalarım elbet oldu ama mutlu olmayı hak etmiyorum diyecek kadar değil