Merhaba arkadaşlar 🙋🏻♀️ ben sınırlarının ne olduğunu bilmeyen ve insanların bunu geçmesini sağlayan biriyim aslında sorun sınırlarımı nasıl belirliyceğimi kırmızı çizgilerimi neye göre oluşturacağımı bilmeyen biriyim insan sınırlarını nasıl ve neye göre belirler aydınlatırsanız çok sevinirim
Sınırlar, kırmızı çizgiler ilk başta, bütün insanların ortak noktası olan ; şeref, onur, haysiyet gibi kavramlardır. Bunlara dil uzatılması, bu sıfatlara layık olmayanları bile çileden çıkarır. 2. Etapta kişisel sınırlar olabilir. Kimisi arkadaşlarının ' canım, canımsın' vb. sözlerine kırılır, kimisi kırılmaz. Hatta bazen, söyleyen kişi ile olan samimiyet bile belirleyicidir. Bunlar, kişiden kişiye göre değişir. Her insan ; hem bedenen hem de ruhen orjinaldir, kendine hastır. Siz de, en başta ; şeref, namus, haysiyet gibi konularda, asla kimseye taviz vermeyin. Kişisel alınganlık, kırılma, hassas olma meselelerini de, kalbiniz kırıldığında / incindiğinizde zaten anlarsınız. Sizi üzecek, kıracak laf söyleyenlere de, üslubuna uygun cevap verebilirsiniz. Sizi incitecek bir lafı aileniz söylese, belki fazla umursamazsınız. Fakat başkası söyleyince daha çok incitebilir.. Bir insanla samimi olmak "gel bana istediğin gibi davran, her lafı rahat rahat söyle" demek değildir. Herkes haddini bilmeli. Haddini bilmeyen, o haddi / sınırı acı şekilde öğrenebilir ve seveni, sayanı da fazla olmaz. Hayatta hiçbir şey, sizden daha değerli değil ki, sizi üzecek hadsizin değerini tartışalım 😀
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mükemmel bir yazı yazmışsınız hayatıma uygulayacam teşekkürler 🙏🏻
Estağfurullah, rica ederim. Çok teşekkür ediyorum, cevabınız / beğendiğiniz için. İnşaAllah her şey gönlünüzce olur. Tüm güzellikler sizinle olsun. Allah, iyi insanlarla karşılaştırsın 🤲🤲