Mutluluk an’ da kalmak, anı yaşayabilmek ve yolda olma hali. Rüzgar kıyafetini uçururken esinti ile burnuna gelen koku, toprağa bastığında ayağındaki serinlik, güneşin sana göz kırptırması, Konuşmadan iki kişinin aynı duruma gülmesi vs. Hedefine adım adım ilerlemek. Mutluluk minik detaylarda saklı.
Eşimle içtiğim bir fincan kahvedir mutluluk. Ufaklığımın "Anneeee patates mi kızarttın, seni çok seviyorum" dediğinde gözlerindeki ışığı görmek, kucaklaşmaktır mutluluk. Akşam eve gelip hemen mutfağa geçip ertesi gün için yemek yaparken, büyük oğlum tarafından "Henüz üstünü bile değiştirmemişsin anne" diyerek fark edilmektir... Kısaca aile olmaktır. Ait olmaktır...
Asıl mutluluk küçük bir çocuğun ağaçlık alanda kelebek kovalamasidir. Kovalayamanlar içinde izlemektir. O âna geri dönmek için her şeyimi verirdim. Mutluluk yakınından sevdiğin veya tanımadığın iki kişinin bir arada olduğunu görmektir. Mutluluk birini sevdiğinde kalbinden geçen güzel hislerdir. Mutluluk sevdiğin insanla göz göze gelmektir. Mutluluk sevdiklerin için bir şeyler yapmaktır gayret etmektir. Mutluluk etrafa sıcak ve güzel enerji yaymaktır. Mutluluk hayati olduğu gibi değil veya hata yaptım şöyle oldu diye değil dolu dolu güzel anlarla geçirmektir. Mutluluk her insanın anlayacağı şey değildir her insan anlayamaz mutluluğu ki tanımı o kadar basit değil.
Geceniz huzurlu gündüzünüz ışıkla dolu olsun. ~~HAYIRLI GECELER~~
Farkındalık... Bir çok kişi hayatını yöneten kişinin kendi olduğunu sanıyor. Oysa korkuları, acıları, endişeleri, hırsları, travmaları onu kontrol ediyor. Farkındalık; beynini yönetmek için en önemli adımdır. Farkındalığı olan kişi mutluluğu gerçek anlamıyla yaşar , mutluy-muş gibi yaşamaz. Benim için mutluluk farkında olmaktır #farket
Covid olduğum dönemlerde yediğim hiç bir şeyin ne kokusu ne de tadi vardı. Ciddi kilo kaybım oldu. Bu sebeple; mutluluk, ekmek bana bana yediğim tereyağlı yumurtadır. 😁 Geç kalacağını sandığın yere erken varmamdır. Çiçeklerimin yeni yaprak çıkardığını görmemdir. Sarma yaprakları ile hazirladigim için tam denk gelmesidir. Uzun zamandır kaybettiğimi sandığım bir eşyamı ansızın bulmamdır. ... Mutluluk bizim bakış açımızda, her an her yerde bizimle, görülmeyi bekliyor sadece.😊
Aşkın olduğu, paranın olduğu ve sağlığının çok iyi olduğu anlardır bence mutluluk. Tabi bunun dışında; İnsanlara/hayvanlara yardım etmek ve onların mutluluğundan mutlu olmakta var.
Uzun zamandır benden uzak olduğu için varlığını sorgulamaya başladığım duygu. Ne olduğunu hatırlamaya çalışınca da aklıma tek başıma yaptığım ilk otobüs yolculuğu gelir. Herhalde o zaman mutluydum.