- İnsanı olgunlaştıran yaşantı mıdır yoksa aldığı yaş mıdır?

Ölüm
Hayatta tek başına olduğunu hissettiğin o gün
Zorluklar acılar ihanetler nefret aşk
Hayattan ders çıkarabildiğimiz her olay ve her duygu
Çok haklısın olric 😇
Haklı olmak değil mutlu olmak kazandırır:)
Hep mutlu olursun inşallah 🙏 ne diyeyim 🤷🏻♀️😂
Amin amin amin:)
Öldürmeyen her şey insanı olgunlaştırır derler ama kimse sakat kalma ihtimalini düşünmüyor yani olgunlaşmiyoruz kabuk bağlıyoruz değişiyoruz benliğimizi yitiriyoruz
Çünkü kimi insanlar ölümden o kadar çok korkuyor ki sakat kalmak ödül gibi geliyor 🤷🏻♀️
Ruhen ölmekten bahsediyorum. Mesela dost kazıği yedin hiç beklemedigin birinden bu durrumda üzulursun yıpranırsın derler ki boş ver takma ama sunu bilmezler birdaha kimseye oyle guvenemeyeceğini bilmezler yanı sırtıni dayayacak sırrıni verecek kadar birdaha kimseye inanmazsın ama insanlar aman boş ver der ya da baska sekilde es dost sevgili farketmez yani yasadığin her kötu olay senden bir seyler götürür bir iz bırakır
Çok haklısın o zaman insanı yaşadığı olaylar olgunlaştırır
Evet yaşadığımız kötü olaylar sonucu kişiligimiz oturuyor. Mesela diyelim sen aldatildin aldatildin diye bundan sonra sende aldatmayada baslayabilirsin boyle olanlar var yani uzerine alınma ya da seni aldatan kişinin karkaterindekilerden uzak durursun hepsi sana bağli
Yok üzerime alınacak bi şey yok.. aldatılan kişi insanlara olan güvenini kaybeder , mantıklı olan bu 🤷🏻♀️
Yaşanmışlıklar, acılar insanı olgunlaştırır.
Kimisi de doğuşan olgun oluyor onların da galiba karakterleri öyle.
O zaman Ne mutlu hep çocuk kalanlara 😇
Ya ne mutlu 😌
😇
Teşekkürler 🎈
Rica ederim 😇
Ne yaşarsa yaşasın hayatın devam ediyor olduğunu görmesi.
Kötü bir olgunlaşma şekli 🤔
Neden?
Mecburiyet yüzünden olgunlaşıyorsun.. yakınını kaybediyorsun , toprağa koyuyorsun ve maalesef ki hayat devam ediyor bu insana acı verir çünkü.. çok sevdiğin birisini kaybettikten sonra hayatın devam etmesi çok acı çünkü
Evet acı verdiği doğru. Bu akışın ne olursa olsun bitmediği gerçeği, beni en çok sarsan ve olgunlaştıran şeylerden...
Dahası bizden sonra da devam edecek olması... Bu devran böyle:/
maalesef öyle oluyor 🤷🏻♀️
Cevap
3Cevap
Acı çekmek
Yaş olduğunu sanmıyorum, yaşanılan şeyler ve karşılaşılan durumları gördükçe büyüyor insan..
Haklsın evet 👍
Askerlik, Ölümler ve insanlardan aldığımız tecrübeler bence..😌
Evet ölümler olabilir 🤔
Bence yaşantidir bazı insanlar hicbir zorluk bilmediği için 40 yaşınada gelse olgunlasmıyor
Öyle çok insan var 60 yaşında ama içi boş…
Aynen öyle dostum
Yaşadığı acılar, yapıp ders çıkardığı hatalar.
Acı 💥
Ne acısı? 🤔
Hayatta yaşadıkların her türlü acı insanı daha olgun hale getirir insan pişer piştikce güçlenir
Anladım 👍🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?