Siz olsanız ne düşünürdünüz, bu sorunların temeli babam mı?

Bende kendimi bildim bileli bir eziklik hissiyatı var. Yani çoğu kişinin karşısında kendimi pasif gibi düşündüm hep küçüklükten beri. Markete girip bir şey alacağım mesela mahcup hareketler cümleler vs kurdu hep, böyle karakterim oluşmuştu. Sonra 3-4 yıl evvel bu beni rahatsız etmeye başladı ve biri bana kırıcı bir söz vs kullansa çok saldırganlaşmaya başladım pasif olmamak adına. Ve acayip bir yalnızlık çekiyorum saldırgan olduğum için muhtemelen. Zaten konuşkan biri değilim çok sessizim. Neyse babam konusu da şöyle: babam psikopat bir adam ve küçüklükten beri evde yaşanan şeyleri duysanız şaşırırsınız normal birisi değil. Tabureyi kafamda parçalamış birisi yani öyle söyliyim. Ve bu seviyede bir şiddetin bile bir sebebi olmak zorunda değildi o sinirli hissetsin sebebi kendi bulurdu. Beni herkesin önünde döverek söverek korkutarak rezil etti hep, kuzenlerim beni aşağılarken onlarla çok samimi oldu bana düşman gibi davrandı hep yani. Şimdi eskisi gibi değil ancak ona karşı ne hissettiğimi bilmiyorum. Sizce bu sorunlarımın sebebi o mu?
Siz olsanız ne düşünürdünüz, bu sorunların temeli babam mı?