Yalan sadece kendini kandırmaktan ibaret başkalarını kandırdığı için akıllı olduğunu sananlardan daha büyük ahmak yok bence. Karaktersizliğin adı zeka mı olmuş çok saçma..
Basit yalan saf işidir. Çetrefilli ve gerçeğe çok yakın olanağı olan düşündürücü bir yalan gerçeğin bile üstüne çıkar çünkü sana hiç yoktan kanıt bile verir kendi inanır sana da inanmak düşer. Bi tür zekayı kötüye kullanmak gibi düşünülebilir. Yakalanmadan büyük bir yalan söyleyebilen her insan zekidir. Sonradan yakalanıyorsa yarım akıllı. Anında yakalanıyorsa saf..
Yalan söylemek, zekayla alakalı, peki yalanı yakalayan kişi ne oluyor daha söyleyemeden hemde 😌 Kendinden bir şey kaybediyorsun sonuçta bunun neresi zekayla alakalı 🤭 Kendine yakışanı yapmıyorsun 😒
Ben yine de yalan söylemenin azda olsa zeka ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Çok rahat ve yakalanmadan yalan söyleyen insanlar dürüst değil ama pratik zekalı oluyorlar. Her ne kadar bu gerçeği kabul etmemek istesek de maalesef bana göre doğru olan bu.
Apt@l birini yalan söyleyerek ikna ettiysen sadece ahlaksızsın. Zeki birini yalan söyleyerek ikna ettiysen hem zeki hem ahlaksızsın. Eğer ki kimseyi yalanla ikna edemediysen hem apt@l hem ahlaksızsın. Sonuç: Yalancı her halde ahlaksızdır.
yalan söylemek değil de düzgün yalan söylemek harbi zekiliktir lisede bi arkadaşım vardı notları pek iyi değildi ama adam zorda kaldığı anda 2 saniyede öyle bi hikaye kurardı ki inanamazsınız hep şaşırırdım bu adam bu kadar detayı nasıl düşünüyor uydurduğu hikaye hakkında her soruya bi cevabı olurdu
Yalan söyleyen insan kendini zeki sanan ama sadece aklı kurnazlığa çalışmaya yeten, ancak kendini kandıran acizin tekidir. Zeka ve kurnazlık arasında ince değil, oldukça belirgin bir çizgi vardır.
Yalancılık paradoksu denen bişey var. Yalan söyleyen kişiye yalancı diyemezsin, çünkü yalanı söyleyip seni inandırmıştır.. Yalancı diyorsan zaten inanmamışsındır..
Korkak ve aciz demek yakışmaz. Yanlışlıkla bile yalan söylenebilir. Saflar da yalan söyleyebilir. Yanlışlıkla söylenen yalan söyleyeni tarafından fark edilip devam ettirilebilir. Bu halde bile soylenmeyip, düzeltilmelidir.