Tabii, doğru kişiye doğru zamanda :))
Umut etmek yaşatır mı, öldürür mü?

Olmayacak şeyi umut edersen sonuçsuz kalan umutların seni yaşayan bir ölüye çevirir. Ulaşması, yaşanması, gerçekleşmesi mümkün olan şeyleri umut edersen de hayatı yeniden daha da iyi şekilde yaşıyormuş gibi hissedersin. Hâttâ yaşadığın gerçeğini de ilk olarak o an fark ediyorsun...
bildiğim tek şey var her ne olursa olsun umut ederek yaşar insan o veya bu şekilde ve konu gene ne olursa olsun umut etmek ALLAH’tan , umutsuzluk şeytandandır ;)
Umut yaşatır kesinlikle.. Umut, ölmek üzere olan hastayı hayata bağlayan ilaç gibi..
@merakettimmiste kankam gayet güzel açıklamış zaten,😌
sağol canım ❤️😌
Kankaya bak sen
@abdurrahman00t ne olmuş 😂
İyi olmuş
kıskandı bu bizi herhalde 😂
Sister yeter
Yanlış teori
😂😂😂
çok üzünçlü 😔
Rica
Her umut yeni bir diriliştir. Gönüldeki ormana sürekli yeni bir ağaç diker ve filizlenir. Temiz hava istiyorsak, umutsuz yaşamamak gerekir.
Cevap
11Cevap
Bazı umutlarvardir ki olmayacağını bilirsin ama umut edersin işte o insani hasta eder, mutsuz eder.
Bazı umutlar ise yaşama kaynağı olur hayat olur huzur olur insana..
Geçici bir süre için yaşatır ama sonunda öldürür
Umut etmek, gerçekleşmesi mümkün olan şeylerde hayatı daha yaşanabilir kılsa da olmayacak duaya amin demek misali olanları ise ölmese de süründürür.
İlk ihtimalde yeni bir can kazanan oyun karakteri, ikinci ihtimalde ise bataklığın içinden kurtulmaya çalışan bir polynanna vardır.
Menzili kendime çevirdiğimde ise bir şeylerin anlamı varsa umut ediyorum. Fazlası acı verici olduğundan tercih etmiyorum.
Ben umut eden, ve bunun için çalışan gayret gösteren taraftayımdır.
Şöyle ki;
Uçağın kalktığı ilk saniyelerde arıza yapıp düşmesinin, binlerce feet yüksekten düşmesine oranla bıraktığı hasar farklıdır..
Umut da bundan farklı değil.. Ne kadar fazlaysa, ölüm tehlikesi o kadar yüksektir..
Umut fakirin ekmeğidir
Fazla arabesk.. 😄
Sizin adınıza yakışır ondan dedim
Severim..
Yaşatır, çabalatır ve hayatta tutar. Vazgeçersen kabullenmiş olursun ölumü.
Umutlu olmak pranga gibidir. Aslında işler iyi gitmiyordur ama ya iyi olursa dersin, zaman ve enerji kaybedersin. Oysa umutsuzluk özgürlüktür. Anı yaşarsın. Yanarsa yanar, giderse gider, gelirse gelir dersin. Kafa mis, hayat böyle güzel.
Yaşatır bence.
Umut etmek insana yaşama gücü, dayanma gücü verir.
Azim verir, nefes almasına sebep verir.
Umutsuz olmaz, hayal etmeden, dilemeden insanın yarınının bir değeri kalmaz.
Olmayacak bir şeye umut etmek öldürür ama olabilecek bir duruma umut etmek yaşama sebebi bile olabilir
Olur olan şeyleri umut etmek yaşatır.
Gerisi ölümden beter.
Umut fakirin ekmegiymis edince biraz daha mutlu oluyor insan sanki
Umutlar ve hayallerle ayakta kalır insan zaten o yüzden yaşatır
Asıl umutsuz insan ölmüş demektir sadece üzerine toprak atılmamış
"Sakın ümidini kesenlerden olma." (Hicr Suresi-55) öldükçe yaşatır. 💫
Duruma göre değişiyor bazen umut seni ayakta tutan tek şey bazen ise senin sonun oluyor
biride beni gorecegini umut ediyo ama olecek farkinda degil
Yaşatır, öldüren umudu edememektir
Hayal kırıklığının fragmanı bu Ümit etmek.
Umut *
Bazen yaşatır bazense öldürür.
ben öldüreceğini düşünüyorum..
Umut hayatın lokomotifidir
Yaşatır
Yaşatır..
Umutsuz yaşanmıyor sanki.
İtici güçtür
Yaşatır
Öldürür
süründürür...
yaşatır