Derler ya "Herkes gider Mersin'e, ben giderim tersine." 🏃🏃🏃🏃🕺
Kendime dönüp bakıyorum da; Mersin'e değil de, kafamın dikine dikine, tersine gitmek hep daha çekici geliyor nedense. Yeter ki inadım tutsun. 🥳 (Aaa, görsel ne kadar da ben! 😁👇)
Açıkçası; sözüm meclisten dışarı; gayet eğreti duruyor insanlarda özenti bir farklılık merakı, kendinde olmayanı gösterme çabası ve boş inatla ters tepkiler...
Kendi içerisinden geldiği şekilde ve fıtratından süzülenlerle farklı olanlar, zaten aşikar ederler kendisini. Ben de tavır ve davranışlarımda hiç '' farklı mı görünüyorum acaba?'' demem zaten o yönde düşünürsem kendi kendimi manipüle etmiş de olurum. İçimden gelenleri mantık süzgecinden geçirdikten sonra fikirlerimi zikre dökme meylinde oldum hep elhamdülillah...
Yo yo, ben biraz daha başlığa göre yorumladım. Sözüm meclisten dışarı da dedim ki sonra detayı okurken, yanlış anlamayısınız diye.
Toplumda bir güruh var, işleri güçleri '' farklı görünme çabaları. '' Ergen kuzenime soruyorum '' neden bu saç modelini yapıyorsun '' diye ve bana '' abi bu farklı duruyor tek amacı bu '' diyor mesela... Bu en masum örneği :))
Sizinkini bilemiyorum , bahsettiğim güruhtan değilsinizdir diye kendimce yorumladım, onlar sadece eğreti duranlar. Zaten kendileri de olamıyorlar bir ömür.
Bilmem, ben severim mesela gözlemi. Ne kadar iyi gözlem yaparsak o kadar net sonuçlara ulaşıyoruz. Hem insan en iyi gözlemini kendinde yapıyor, kesinlikle öneririm. Daha net hissedersiniz karşıdan da görüneni.
Tatil için Mersin'i, onun dışında hep tersini tercih ediyorum 🙃 iş inada bindimi öyle bir tersine giderim ki keçiler önümde diz çöker 😂 Bazen insanlarla uyumlu olmayı tercih ettiğim de oluyor tabii. Ben, keyfim ve kahyası oturur istişare ederiz. Sonra oy birliğiyle nereye gideceğimize karar veririz. Sonra da kahya hemen gider uçak biletlerini alır 😂
İnadım her zaman olmuyor ama kafamın dikine dikine gittiğim elbette oluyor. Her zamanda dik kafalı olmak çözüm ya da bir yol değil ters tepdiğide oluyor çünkü. Ancak sen doğrularından eminsen sonuna kadar kafanın dikine git elbet haklılık payın çıkacaktır.
Burada kendi adıma dik kafalılıktan kastım, birinin bana "şunu yap, şu şöyle veya böyledir" gibi benim üstümde hakimiyet kurmaya, kendi doğrusunu üstün kılmaya yönelik şeyler. Bütün bunların ana merkezinde ise "emir almak" yatıyor. Nefret ederim bundan. Biri benden bir şey rica etse ciğerimi yesin, ama emir vermeye veya benimle inatlaşmaya çalışsın işte o zaman ne derse tam tersini yapasım geliyor.
Mersin’e gideceğime tersine giderim daha iyi 🤔 Mersin Adana sıcağı ilk defa gitmişim arabanın içi buz klima açık kapıyı açmamla kapıyı kapatıp içeri girmem bir oldu 😱
Herkesin gittiği yol her zaman doğru demek değildir. Bazı zamanlar genel akımın aksine yollar doğru olabilir bunu bile bile aynı akıma kapılmamalıdır insan. O nedenle bazen tersine de gidilebilir.
Sırf kudursunlar diye bunu göstere göstere yapmaktan da keyif alıyorum. Örneğin teknik bir konuda bir şey yapıyorum. Diyor ki böyle yap. Deniyor ki böyle yap. E ben ne yapıyorum. Sonra yapmıyorum al sen yap diyorum
Detayda tersine gideceğimi söylememin üstüne Mersin'e dediğini düşünerek bir kurnazlık var sanırım demek istedim. Bu da soydan gelen bir şey olsa gerek.🙃