Küfür ve hakaret konuşmaları bir an bile güzelleştirmez, zeki ve kültürel gelişimine önem veren insanlar daha fazla kelime, deyim, deyiş ve argo evet, argo bilgisine sahip olurlar ve doğru ortamda doğru baharatı doğru yemekte kullanmak gibi konuşmalara lezzet ve ekstra zeka katar argo. Öfke kontrolü güçlü bir insan küfretmez, kelime zenginliği olan bir insan da doğru anda argoyu kullanır, her türlü güzellik ve zeka katar cümlelerine..
Bunun en basit sebebi bana göre o insan konuşmayı bilmiyordur. Misal bazı insanlar vardır sürekli bağırarak konuşurlar bağırarak konuşunca da kendilerinin haklı olacağını falan sanırlar. Dertlerini ancak bu şekilde anlatmaya çalışırlar. İşte bunun başka bir modeli ise sürekli argo konuşan insanlardır. Çünkü normal bir şekilde dertlerini anlatamazlar. Ya da kendilerini ifade edemezler.
Aslında bu kanıya katılıyorum ve cidden başkasında duyunca hele durduk yere duyunca inanılmaz rahatsız oluyorum. 2 lafının birisi küfürse hele çok hırt buluyorum. Ama gel gelelim kendime maalesef ki ülkemde yaşanan durumlar olsun bulunduğum durumdan çıkamam olsun tahammül sınırlarını haddinden fazla aştığı için ben de sövmesen duramıyorum. Ama şunu bilmek ve abartmamak gerek yerinde söylenen küfür şiir gibidir. (Ağız pisliğini asla savunmuyorum!)
Kelime dağarcığını gelistirdiginde , diksiyoninuzu duzelttiginiz de aslında ne kadar karizma ve çekici oluyorsunuz ki güzelliğinizi, efendiliginizi bozuyorsunuz.. Işin komik tarafı bu dönemde erkeklerin yanında kadınların da bazılarından duyuyorum Özellikle cinsiyetçi küfürlerden hıc hoşlanmıyorum 😐
Bence sürekli argo kelimeler kullananlar konusunda doğru olabilir. Fakat argo kelimeler de gerekli bazen o kadar aşağılık şeyi normal kelimelerle ifade edemeyebiliyorsun.
Onu ben de düşündüm bu sabah. Küfür ve argo uzun uzun kelimelerle vereceğin mesajı kısaca veriyor. Bence pratik insanlar. Kızın birisi cins cins konuştu bugün. Hatasını uzun uzun anlatsam da kabul etmeyecek. Ama küfür edince anlıyor.
evet kelime darlığı yaşayan kisilerdir. Kendini ifade edemeyen , cümle kuramayan insan argo/küfür kelimelerle konuyu geçiştirir. Zeki bir insanın küfür kullandığına hiç denk gelmedim ben
Hiç bir eylem ne şiddeti ne de kötü sözü haketmez bence bu yollara başvuran insan eksiktir ne de olsa insan olan insan kalabilen her canlıyla tatlı tatlı konuşarak anlaşmak mümkün
Bir insanın kendini savunacak sözleri düzgün ve anlamlı cumlelerle kullanamayıp kelime dağarcığını genisletemeyip daha kısa ve kaba argo kelimelere kaçamak yapması onun kelime dağarcığının az ve kendini geliştiremeyen biri olduğunu gösterir