Karşımda artık kadir kıymet bilmeyen insanlar olduğu zaman geçerim. Belli bir süre sonra insan artık çabalamak ve emek vermek istemiyor. Çünkü yeterince yoruluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yoktu. Aman kötü bir şey olmasın, aman huzursuzluk çıkmasın diye kendimden gereksiz yere çok ödün verdim. Buna rağmen değişen bir şey yok, o zaman gereksiz yere fedakarlık yapmayı bıraktım. Şimdi kim neyi ne kadar hakediyorsa o kadar yapıyorum. Fazlası yok artık bende..
Kendimce buna değdiğine inanıyorsam kaçınmam fedakarlıktan.. Bazen de bana yakışanı yapmak kalır geriye.. Yani ben yapayım da, karşılığı oldun ya da olmasın fark etmez düşüncesindeyim..
Çok fazla yaptığımı fark edince vazgeçerim. Sonra bakarım acaba bunu gerçekten hak ediyor mu diye. Nankör olmuş insanoğlu. Ne dost kalmış ne arkadaş ne de sevgili. her şey bitmiş. İyi gün dostu olmuşlar kötü gün dostu değil. Bu durumda fedakarlık diye bir şey de kalmıyor bence.
çıkar, menfaat sezdiğim an uzaklaşırım. ya da bana herhangi bir saygısızlığı olursa yaptığım şeyi görmezden gelip bana karşı adil olmayıp hakkaniyetsiz davranırsa vazgeçerim.