Tarihçiler bu konuda ikiye ayrılmıştır. Bazıları Türklerin sarışın mavi gözlü olduğunu söyler ki bu bana göre yanlış çünkü tarihte sarışın mavi gözlü bir iki insandan veya komutan dan fazlasını görmedik resimlerde tasvir edilenler ve yazıtlarda yazanlara dayanarak konuşmak gerekirse Türkler beyaz tenlidir Max kumraldır sarışın mavi gözlü değiller. Keza bunun Uygur Türkü Ahıskası Rusya da yaşayan özerk bolgedeki Türkler ırak Musul Kerkük bayırbucak Türkmenleri ve daha bunun gibi sayabilecegim birçok örnek var.
Türkler önce sarışin sonra esmer oluyormuş yani mesela çocukken sarışin olup sonradan esmerlesmek türklük geniyle ilgiliymis bende oyle bir sey okumustum
oyle degil ya dunyada bir suru ten rengi var tarih boyunca hukumdarlar padisahlar surekli yabancilarla evlenmis asimile olmusuz her çesit insan var ve bir insan bir suru gen tasıyor çocuğunada birini aktarabiliyor demek istediğim sarışın olup sonradan esmerleşmek türk ırkına ait kalıtsal bie varyantasyonmus
TR'de sarışın mavi gözlü kişiler bu grupta varsa benim yorumumun altına replay geçebilir mi merak ediyorum soyu ve ırkı nereye dayanıyor. Tr coğrafi konum gereği beyaz ten sarı saç olmaya müsait ırk değil soy ağacı ve gen tablosunu araştırın anlarsınız. Diyarbakır, Tunceli buralarda istisna oluyo mavi göz ve sarı saç
Tam tersi Türk soyu sarışın mavi göze dayanır. Bunu çoğu tarihçi söyler maalesef geldiğimiz coğrafya gereği karışmış her şey. Ben Ardahan’lıyım ankara’da doğdum büyüdüm bizler sarışın mavi gözlüyüz.
@MyAşk tr kökeni beyaz ten olarak biliniyo full paket sarışın mavi göz diyemeyiz burada vakıf ol. Avrupa'da Arapların bı kabilesi olarak görüyolar Türkleri. Yorumumda istisnai bölgeler var diyerek parantez açtım evet Ardahan'da mevcut liste arasında ancak tamamen türk ırkı için sarışın beyaz ten demek ütopik yaklaşım tarih bunu demiyo. Senin soyun nereden geliyo myask? Ahıska türküsün göç etmiş Ahıska Türkleri ise lezgi, posa, çerkez oluyo di mi arkadaşım?
@MyAşk ben felsefeciyim tarih okumalarım iyidir senin verdiğin bilgi yanlış hangi tarihçi diyo bunu bana isim verirsen araştırma yapmak isterim bakalim nerede hataliyim. Beyaz ten sarı saç renkli göz türk ırkı için imkansız zaten senin kökeninide söyledim az evvel
Türkiye' deki genel ırk popülasyonu daha çok esmer ve kumral ağırlıkta olduğu için sarışınlık algıda seçicilik oluşturuyor sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
Aşağılık kompleksi olanlar saf Türklerde sarışınlık olmadığını sanıyorlar. Ama Türklerde sarışınlık vardır. Göktürk zamanlarını anlatan Çin tarih kitaplarında sarışın ve renkli gözlü Türkler olduğu anlatılır. Ben Türkiye'de en çok sarışını Yörüklerde ve diğer milletlerle çok karışmamış olan Türk köylerinde gördüm. Benim annemin tarafı Kınık boyundan Türkmenler (Türkmenistan'da yaşayan Türkmenlere de benziyoruz). Annemin köyünde şehirde görmediğim kadar çok sarışın var.
Türkiye'de ailen Müslüman değilse bile seni Türk asıllı kabul etmiyorlar. Sal gitsin. Türksün tabi. Türkler dünyanın her yerine yayılmış zamanında iyi o zaman biz de onlara sizin de gözleriniz çekik değil nasıl türksünüz diyelim? Mantıklı mi yani?
Valla bende öyle bir algı yok. Yabancıya benzeyen bir aurası varsa aklımda bir soru işareti olur ancak. Ki illa sarışın olması gerekmiyor yabancıya benzetmem için.
herkese denmez mesela rus olup sarışın mavi gözlü olanı al bide türk sarşın mavi gözlüyü al hangisi rus bariz bellidir onlara da öyle izlenim vermişlerdir