Ne kadar iyi birisin?

Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar. Sabah kahvalti yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormus. Kadın kocasına ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor.' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.
Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba?'
Kocası: 'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis.
Hayat boyle degil midir?
Baskalarini izlerken gorduklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani gormeye hazir olup olmadigimizi farketmek guzel bir fikir olabilir...
Asrın mütefekkirinin de söylediği gibi
Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.
Güzel bir kıssadan hisse aslında anlayabilene...
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!İyi biriyim fakat insanına göre o iyi tarafımı gösteririm. Bazen sevimsiz yönlerim ortaya çıkabiliyor. Her insanda olması gerektiği kadar merhamet, iyi niyet var bende. Fazlası yok.
Ben iyi biriyim demiyorum.. Açıkçası kimin ne düşündüğü de umurumda değil.. Kişiye göre iyiyim bundan da rahatsız değilim.. Keyifli günler..
Bir melek sayılmam, ama neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilerek hareket etmeye özen gösteren biriyim.
İyi insan olmak ile iyimser olmak farklı şeyler. İyi de değilim iyimser de
Burada kötü insan bulamazsın, herkes 4*4 lük, dürüst, doğru ve iyilik meleğidir 😄 soruyu yanlış yerde sormuşsun 😄
Kimine iyi olurum kimine kötü...
Mesela trafikte kötü olurum,
Mesela sevdiğime iyi olurum...
İyi niyetim suistimal edilirse kötü olurum,
İyi niyet gösterene iyi olurum.
Sevdiklerime hakaret edene kötü olurum,
Kendi hâlinde olanlara iyi olurum
Kimseye zararım yok ama bu iyi biri olduğumu göstermez.
Zaten toplumda da çok iyi yürekli çok insan kaldığını düşünmüyorum.
Kime sorsak iyilik meleği mübarek bu kadar suçu kim işliyor aklım almıyor.
Saflık sınırına ramak kaldı. Elimi uzatsam dokunacağım.
Kesinlikle. Ancak fabrika ayarı gib. Biraz dikkati elden bıraksan hemen gereksiz iyi moda geri dönüyorsun. Ben de çok kızıyorum buna...
burada ne yazsam kendimi övmüş olacağım. Kendimce iyi biriyim ama iyilik ve kötülük de göreceli kavramlardır. Bunun yorumunu ben yapamam ancak beni tanıyanlar yapabilir..
Kızlar Bir Adım Öne iyi niyetli iyi bir insan olduğumu düşünüyorum
Kimseye zarar vermeyecek, onları üzmemek için hep kendimi üzecek kadar.. değmiyorlar orası da ayrı konu
En nefret ettiklerime dahi merhamet ediyorum, bu huyumu bastırıyorum ama.
Gereksiz iyi olma konusu artık bitti bende
Yani ben direk kendime çok iyi biriyim diyemem. Bu bana bir ego gibi geliyor. Kötü biriside değilim. Kısacası iyi bir insan olmaya çalışıyorum.
Sevdıklerıme karşı iyi biri olmaya çalışıyorum sadece
Karşımda ki insana göre alçalıp yükselebilen birisiyim
Mükemmel, iyinin düşmanıdır.
Ben mükemmelin azılı düşmanıyım.
İnsanların istediği gibi biri olmadığım için iyi biri değilim
Tanıyanlar cevap vermeli. İnsan kendini övmeden anlatamaz.
aslında kendi tercihlerimizle yaptığımız şeylere sonra enayilik diyoruz. Bunların sebeplerinden biri de yalnız kalmaktan korkma duygusu aynı zamanda iyi görünme çabası falan. aklımızı kullanmamız gerek
Bazı insanlar ona iyilik yapıyım buna iyilik yapayım derken kendilerine iyi davranmayı unutuyorlar. Bazen güzel kardeşim olup kabaca davranarak çok daha çabuk ve kolay halledilebiliyor işler.
"İyi" olduk da, neye yaradı? Gelen s*kti, giden s*kti... Ben, kötü olmayı beceremiyorum, "iyi" olmaya devam edeceğim, ama insanlardan uzak olacağım.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş