Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Yaş aldıkça hayat tecrübesine bağlı olarak azalan şeylerden en büyüğü sabır oluyor. Çünkü insan toy olduğu dönemlerde fazlaca sabrını ve hoşgörüsünü harcıyor. Yumuşak yüzünü olgunlaştıkça azalarak kaybediyor. İyi niyetin ne denli sömürüldüğüne defalarca tanıklık ediyor çünkü. Yaş aldıkça bencilleşiyor insan, daha çok kendine odaklı yaşıyor. Oysa toy olduğu dönmeler genelde yıllarını birilerini memnun etmek için yaşıyor. Ama bunun boşuna bir çaba olduğunu, olgunlaştığı zaman anlıyor.
Biyolojik olarak 30 yaşından sonra artık yaşlanmaya başlıyoruz. Hiç öyle 40-50 değil, yaşlanma biyolojik olarak 30'dan itibaren başlıyor artık ve bu yaşın üzerine çıktıkça insanın hayat ve insanlarla olan tecrübesi arttığından olaylara ve durumlara bakıl açısı da değişiyor. Yaş ilerledikçe daha aciz bir insan oluyorsun. Derin kırışıyor, kas kütlen azaldığı için yağların sarkıyor, zekân gerilemeye ve dişlerin dökülmeye başlıyor. Artık dar taytlar, skinny jeanler giyemiyorsun. Şehvet ışıkları çoktan sönüyor bedeninde. Ne oluyor, artık zihinsel olarak bakmaya başlıyorsun hayata ve yaşamın güzidesi daha manidar geliyor sana. İşte bu yüzden yaşlılarda geçmişe olan hasret daha fazladır.
Hem fiziksel hem de psikolojik değişimler baş gösterir. kadınlarda selülit artıp yüzdeki masum ifade yerini anasının gözü ifadesine bırakırken erkeklerde pek de bir değişim olmaz. yedisinde neyse yetmişinde de aynıdır. fiziksel değişimleri bir kenara bırakırsak insanın ruh hali de büyük değişimler gösteriyor. yaş ilerledikçe artistlik yapana tahammül edememek, arkadaşların azalması, aşka olan inancın azalması, daha geniş bir insan olmak, duygusallaşmak. çok kötü lan yaşlanmak, liselilerin abi demesi, hatta amca diyen densizlerin çıkması, bayramda el öpmeye yeltenen çocukların olması. her şeye çok fazla söylenmeye başladım. emekli albay misali.
Yaş aldıkça öncelikle insanın kendisi değişiyor. Düşünceleri fikirleri ve hayata bakış açısı. Artık çok fazla hayalperest olmuyorsun belli bir süre sonra. İnsanın ayakları daha çok yere basıyor ve daha garanti bir şekilde adım atıyorsun. Bir kere hata yapma lüksün azalıyor. Çünkü bütün hata yapma şansını zamanında kullanmış oluyorsun. Daha olgun ve daha tutarlı bir insan haline geliyorsun. Tabii bu söylediklerim her insan için geçerli değil.
Yaş aldıkça önce kendim değiştim. Sonra düşüncelerim, hayata bakış açım değişti. Daha olgun ve daha çok empati yapabilme olasılığım arttı. İnsanlardan beklentiyi bıraktım. Eskiden hayır diyemezken şimdi bazı konularda daha netim...
Yaş aldıkça gerçeklik değişiyor. Birçok şeyin ne kadar tatsız olduğunu fark ediyorsun, bu bence üzücü bir durum ama sorun değil. Eskiden yaşadığın hayatın ne kadar anlamlı olduğunu da görüyorsun ancak kendin gibi birini bulursan bunların önemi olmayacağını olmadığını da biliyorsun. Kilit nokta sen gibi biri…
Kişiden kişiye, hayattan hayata değişir. Yaş aldıkça bazı insanların hayatı kökten değişirken, bazı insanların da sadece zamanından akıp gider. Hayatlarında değişen tek şey yaşları olur.
İnsanların değiştiğini farkediyorum olgunlaştığımın farkına varıyorum şimdiye kadar her yeni bir insan bana tecrübe kazandırmıştır sahtekarlığıda ögretttiler iyi insan olmayıda kendime verdiğim değer kadar başka insanlara değer vermemeyi kimsenin vazgeçilmez olmadığını anladım.
Yaş almak ayrı bir durum ama hayatı tecrübe ettikçe 50 tane filmin içine girdikçe nacizane değerlerin ve kelimelerin ne olması ne olmaması gerektiğini öğrendim ben. 9 yaşında hayatın bana gri gümüş olduğunu fark ettiğim günden bu yana benim için değişen boyum kilom artık beyazlamaya başlayan saçım sakalım oldu (=
Yaş aldıkça anneme benzediğimi fark ettim. Sürekli ortamdaki herkesi doyurmaya eğilimim arttı. Biraz da gamsızlığımdan kaybettim sanırım, ciddi anlamda evhamlanabiyorum. Gençlik elden gidiyeh.
Birkaç ay önce 30 yaşına girdim. Şöyle söyleyeyim ailem dahil başkalarının ne dediğini zerre kadar umursamıyorum artık. Hatta bununla alay edecek, küçümseyecek düzeye geldim çoktan. Kendimi daha özgür, daha bilinçli ve daha varoluşcu hissediyorum. Her alanda daha çok kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Hiç alanım olmayan şeylerde bile birçok bilgi sahibi oldum.
Deneyimler, hayata bakışın, algılama şeklin, seçimlerin titizliği, bazı şeylerin aslında çok da önemli olmadığı, bazı şeylerin ve insanların da aslında o kadar kayda değer bulunmadığı, tahammül seviyesi vs. vs. vs...
Benden giden kötü anılar kalbi kararmış insanlar ve hatalarım oldu yeni enerjiler yer verdim ilerledikçe yaşım yeni hedeflere yeni bir kalbe yeni bir farkındalıklı insan oldum
insan cidden olgunlaşıp kendini buluyor, geçtiğimiz aylarda 19 oldum şu an iki sene sonra kendimi ayna karşısında hayal edince kırışıklıklarımdan korkuyorum.
Çok şey değişti örneğin olaylar karşısında sakın olmayı öğrendim ve esnek olmayı öğrendim takıntılarım gitti tartışmanın ve cekismenin ne kadar boş ve yorucu olduğunu öğrendim hayatı daha eğlenceli hale getirmeyi öğrendim insanları sevmeyi kimseyi eleştirmemeyi, herkesin fikrine saygı duymayı, herkesin benim gibi birey olduğunu ve onlarında fikri olabileceğini ve benim bunu onemsemem gerektigini ogrendim. her şeyin benim istemediğim gibi olmayacağını öğrendim. Ve daha bir çok şey
tahammülüm azaldı. hiç uğraşmıyorum mücadele için. bırakıyorum gitsin... insanlara güvenmiyorum. iletişim kurmak için özel bir çabam yok. zaten mecburi iletişim kuruyorum.
Yaş ilerledikçe dostuklar bitiyo... İstedigin ne varsa sahip oluyosun ama iş işten geçmiş oluyo kemal sunal hesabı ölümünr 6 ay kala piyongo cıkıyoda tuvalet yaptırıyoya.. O hesap zamansız gelen seyin anca icine...
Öncelikle yavaş yavaş’ yaşlanmaya başlarsın. Hayata karşı isteklerin hayallerin değişir. Kararların değişir. Kısacası dünyan değişir. Çünkü hiç bir şeyden zevk almazsın yaş ilerledikçe.
Bir cok degisti. Ama en cok ozledigim ergenlik donemimdeki o kabul edilme duygusu icin harcadigim sinirsiz caba. Hayatin bu doneminde boyle bir caba icin cogu kez o gucu bulamiyorsun. O gucu ve azmi ozluyorum
yaşdan ziyade düşünce tarzı önemli ben hala 20 li yaşlarda gibi gezmeyi eğlenmeyi seviyorum aynaya bakarsam yaşlandığım aklıma gelir yoksa değişen bişey yok beyin aynı