Yanlışın ne getireceğine bağlı olarak değişiyor aslında bu sorunun cevabı. Eğer bu hamlinin sonunda zararlı ben çıkacaksam ve bunu biliyorsan kesinlikle bile bile lades demem. İsteyerek yanlışı seçmem. Bunun sonra sıkıntısını yaşayacak olan benim zaten.
Sonuç yanlışsa ısrar etmenin bir anlamı yoktur. Ancak budala insanlar, aynı hatayı defalarca defalarca tekrar eder. Mantık doğruları, reel olanları söyler. Duygular, hatada ısrar ettirmeye devam edebilir. Mantık insanı olduğum için zararın neresinden dönülse kârdır realitesine sahip biriyim.
Canım sana şöyle bır ornek vermek istiyorum feto soruları çaldı polis asker hakim savcı tanıdığım bir kişinin soruları caldigini biliyorum ama somut delilim yok nerden biliyorsun dersen okuldaki durumundan ve sınav sonuclarindan
Seçerim cünkü nekadar yanliş ogrenirsem okadar saglan iş yaparım yanlişlardan iyi bir sonuç cıkar. Edinson gibi 1000 kere deneyip birkere dogru sonuca ugrasırım... Yanliş yoldayım ama manzarası bir güzel..
İlk okulda bir öğretmenim var dı sürekli aynı cümleyi tekrarladı sınav boyu. Belki o sınav gibi önemsiz bir şey için söylerdi çünkü o kadar duyarlı biri değildi ama ben fazla düşünürdüm. "En doğru karar senin yanlışındır."