İnsanlar neden önyargılı davranırlar Hiç birine karşı ön yargılı davrandınız mı?

İnsanlar böyle şeylere meyilli hemen bir sonuca varmaya, kendisinin her şeyi bildiğini farz etmeye :)
Konuyla birazcık alakalı olduğu için bizim Albert Einstein'ın sözünü bırakıyorum buraya :D
İnsanların önyargılarını parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur.👼😅
İyide tanımadan önyargı nedir sonradan mı boku çıkmalı birşeylerin 😂
İnsanlar abi işte :D ya bence herkesin bir şeye ön yargısı olur da bence önemli olan o ön yargıyı yenmek. yeni tanıdığım birine bende gıcık olabilirim ilk başta ama ne var ki tanıyınca fikirlerimin değiştiği ve ön yargılı yaklaştığımı kabul etmem daha iyi bence :D
herkes de var sonuçta bu az veya çok :)
İşte ilk günden bu sonuca varmak yanlış daha beni tanımıyorsun bile
işte insanlar meyilli buna bende ön yargı yok deseler bile bu bir insana olsun bir aktiviteye olsun sadece insana olmasına gerek yok herkes yapabilir yani. önemli olan hatalarını kabul edip değiştirmeleri.
ilk günden sonuca varmak tabi ki yanlış. yeni tanıdığım birine gıcık olabilirim ben ama beni buna yeten bir davranışı vardır bu da onun bende bıraktığı ilk izlenimdir. daha sonradan tanıdığım da demek böyleymiş derim. Einstein'ın sözü gibi yani abi önemli olan insan kendinde ki ön yargıyı kırabiliyorsa tamamdır. kıramıyorsa sen ne yaparsan yap değiştiremezsin o senin hakkında vardığı sonucu :D
Valla bana o damgayı vurup dönmesinler bunların düşüncesi ilk günden neyse niyetide öyledir gözüyle bakması kimse kusura bakmasın bende o niyetle kimsenin kapısını calacak degilim
Ön yargısız insan bulmak zor biraz :D bence yine her güzel şey nadirdir hesabı var.
Ön yargısız insan bulup, hazine bulmuş gibi tutup bırakmayacaksın :D
önyargı dediğimiz şey geçmiş tecrübelerdir
insan ilerlemek için karar vermek gördüklerini anlamlandırmak zorunda ve bu yüzden tanımadığı bir insanı da eski tecrübe ve gözlemlerine dayanarak ister istemez etiketliyor
bu tanıdıktan sonra geçerli olmuyor zaten düşünceler değişiyor
önyargı kötü bir şey değil bence insanların isteyerek yaptığı bir şey değil daha doğrusu
Insanlara karşı mesafeliyim, tedbirliyim, tutumluyum, uzun ve dikkatli bir gözlemciyim. Bu tavırları sergilediğim insanlar irtibat kurmak zorunda olduğum insanlar.. Bu bir ön yargıysa ön yargılıyım evet.. Çünkü dedikodulara ve şerfsizliğe pirim vermek istemiyorum. Böyle inanılmaz huzurluyum.
Ben gayette ön yargılıyım. Bu ön yargılar durduk yere oluşmadı boşuna mı o kadar s*kildik yani tabi ki artık bir insanın hareketinden devamında neler getirebileceğini ön sezebilmeliyim. Buna da ön yargı diyorlar. Desinler değişemem
ona insan sarrafı denir
Genelde ön yargı diyorlar
ön yargı aslında daha çok kötü düşüncelere deniyor hakkında hiç bi bilgin yok ve kötü düşünüyorsun mesela
Bence yaparsın edersin tarzı tüm söylemler ön yargıdır. Öyle Ya da böyle ön yargılıyım hiçte yanılmadım. Tabi dediğin gibi kimseyi tanımadan ön yargıda bulunmam. Biraz tanımam yeter sonrasını az çok kestirmeme
işte aradaki ince çizgi bu
Evet :/
Cevap
14Cevap
Zekadan yoksun oldukları ve anlamadıkları için
Tanımak zordur emek ister , kolaya kaçıp yafta yapıştırmak varken niye uğraşsınlar hocam
Haklısın
Aileden kaynaklı bence çoğu , çünkü ne dediysen onu kapar çocuk
Hayır bence zamanında yediği bokları tekrar yememek için 😂
Ön yargılı değilim ama fazlaca temkinliyimdir.
On yargıların sebebi de bence kötü tecrübeler.
Ben kimseye önyargılı davranmadım genelde kadınlar bunu çok yapıyor niyeti neyse içide odur gözüyle bakması şunu anlamıyorum ilk önce tanımak gerekiyorsa bunun sonraları rahat rahat konusmak mı gerekiyor?
Anlamadım demek istediğini🤔
Diyorumki madem önyargıların var balık hani baştan kokar ya sebep ararsın birşeyde hani niyetin neyse zikrinde odur derler dimi… ilkten konuşmazsın bazı şeyler madem niyetini belli etmezsin… zaman geçtikçe insanlar neden konuşur bazı konuları…. Eee nerde ön yargıların demezlermi
Bazı şeyler güven okudukça konuşulur çünkü
Ön yargılı bir insan olduğum doğrudur ama bunu ilişkilerimde çok yansıtmamaya tanıyıp karar vermeye çalışıyorum.
Önyargımında kendim için bir savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum
Aynen ilk başta bi ön yargılı olurum sonrasında geçer tanıdıkça bide tabi karşı tarafın ilk davranışıda önemli
karşındaki kişiyi tanımadığından ve güvenmediginden bence
Kimlik ön arka fotokopisimi verelim öyle daha güvenilir olur herhalde 😂
hayr öylede olmaz sjsjs konuştukca tanıdıkça güven daha çok sağlanır :D
Konuşalım o zaman 😂
havalar iyi mi orada? sjsjsj
Çok iyi güneşli çocuk sesleri geliyor okulun yanında oturuyorum 😂
iyi oturmalar sjsjs
Merci iyi günler 😄
thanks sjsjs
Ön yargılar insanların kendi içsel düşüncelerinin tezahürüdür. Ön yargılı davranmadım ve davranmam. Zamanla herkes kendi asıl yüzünü gösteriyor zaten.
En nefret ettiğim huyum: Önyargılarım. Bir türlü aşamıyorum bunu. Çok pişmanlıklar yaşadım ama yine de aşamıyorum
Kime ön yargılı olduysam bir pisliği çıktı 6. His diyelim ona
E iyide görselde ikiside haklı ama şimdi ckcjdhgxgdgdz
göbek adım
gereksiz heyecandan tehlikelerden korur ona göre tavır alırsın ajs
Hayır ama bana davranan çok var daha doğrusu bizlere ♿☹
İnsan kolayı sever. Kendin görüp fikir edinmek zordur zaman ve emek ister ama hazır edinilmiş fikirleri sahiplenmek kolaydır. Hem böylece etrafa da ters düşmez kimseyle çatışmazsın.
Ben çok önyargılı birisiyim. Tanımadığım bir insanın en ufak hareketi bile gözüme batabiliyor. Dış görünüşe ve hareketlere aldanıp önyargılı davranıyorum sanırım.
İnsanların ön yargısı atomu parçalar
Katılıyorum
Kötü tecrübelerin sonucu hepsi..
Çünkü görseldeki 6 eminim 😄😄
Evet haliyle insan bazen onyargili oluyor
Güvensizlik ve tecrübe
İnsan oldukları için.
Ön yargı benim 2. ismim
Arada önyargılı olmak iyi oluyor😂
Evet oh canıma değsin
insan olduğu için hayvanlar öyle mi ama
olmamışlıktan o durum..