Ruhumuz mu bizi öldürüyor yoksa biz mi onu?

Kimseyi bir şey öldürmüyor.
Karakterin suyu fıtrattan gelir, fıtratta da ne varsa o yansır dünyaya.
Bir insan özgürse, enerji doluysa, hayat dolu ve mutluysa fıtratından ötürüdür, yani karakteri böyledir aslında.
Bir insan keza, depresif, mutsuz ve hayat enerjisi yoksa ve acı çekiyorsa yine karakteri gereğidir.
Nereden baktığımıza bağlı olay ama bu söylediklerimin tamamı geçen zamanı değerlendiremeyen, bir türlü ruhani huzura ulaşamamışlar içindir. Yoksa bazı ekstrem durumlar var ki hayatta, Allah korusun, onların Allah yardımcıları olsun kolay değil...
Biz insanoğlu yaşamı dışarıya yani insanların beğenilerine sunduğumuz müddetçe ruhumuz asla özgür kalamaz ve kapalı bir kutuda hapsolmaya mahkum olur. Aslında özgürlüğün en güzel örneklerindendir bize. Bizi biz yapan o sınırsız yapısıdır. Kendi elimizle kendi ruhumuzu öldürüyor hiç farkında olmadan ya da bile bile.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Günaydın,
Ben özgür olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu özgürlüğünde bedelini ödedi ruhum. Zamanında bir çok acı çekerek. Şimdi prangalarından kurtulmuş bir şekilde hayatına devam ediyor.
Özgür olabiliğince..
Ancak bu bazen acı çekmesine engel değil..
Ruhum özgür
Tamamen özgür
Bak şu parçayı dinledim dün akşam, çok sevdiğim bir arkadaşımla...
Çok az bir zamanı kaldı bu dünya da...
Hayat bazen çok kısa...
Karışık ya. Bazen acı çektiğini hissediyorum bazen özgür
Asıl ben olan ruh asla acı çekmez, acı çektiğimi zannettiğim an bilinç olarak uykudayım demektir.
Ruh olayı her cümleyi yerle yeksan ediyor..
Yorumsuz görüş say bunu
Ruhumu tam ciğerlemin oradan zincirlemişler gibi geri kalan özgür. Her yere ulaşıyor.
Arada kalmış kararsız o da
Ruhum bedenimden cikip oturan yerimde geziyor galiba hayati kahverengi görüyorum
Benim ruhum ölmüş ağlayanı yok. Ben tükendim artık.
acı çekiyor , can çekişiyor , yardım çığlıkları atıyor 4mk ahahah
Acı çekiyor yalnız olduğu için
Acı çekiyorum tutsak yaşıyorum
Acı çekiyor bazen kısa dindiriyorum
Özgür
Güzel soru
En İyi Erkek Görüşleri