Benim ruh yelpazem olsa olsa dinginlik olur. Sakin bir tavırla çevremi ziler, dinlerim. Özellikle karşımda biri bir şey ianlatırken gözlerinin içine bakarak dinlemeyi tercih ederim. Ruh yelpazeden kastımız buysa eğer. Sakinlik.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yelpazesi tecrübeler, rüzgarda yoluna dahil olan etmenler de anlık hayat döngüsü. Yıllarını psikolojiye vermiş ve bu alanda çalışan biri olarak çıkardığım bir sonuç var. İnsanın hayatına büyük veya küçük pek çok negatif veya pozitif ayrıntı dahil oluyor. Her bir ayrıntının bir tahribat düzeyi, her bir güzelliğin de iyileştirme kapasitesi var. Anlık olarak dahil olduğumuz rüzgardan kaçamıyoruz, fakat en azından nereye düşebileceğimizi kendimiz belirleyebiliyoruz. Rüzgarın şeffaf oluşu bunun sebebi, görebilmemize olanak tanıyor. Bu rüzgarı yaratan, savrulacağını bilip bilmeden seni bir karmaşanın içine sürükleyen şey tecrübelerin. Öğrendiklerin, kendine öğretebildiklerin, bazen de öğrenmekten kaçtığın. Fakat hepsinin bir kapladığı alan var işte o yelpazede. Kaçamıyorsun. Kaçmaya çalışsan, senden hızlı savruluyor her biri. Daha fazla darbe ekliyor sen havadayken sana. Özetle; şu hayatta yapabildiğin tek şey, seni savuran o mekanizmanın gücünü azaltmak. Azalttığın taktirde işte nereye düşmen gerektiğini görebiliyorsun havadayken.
Ben huzur demek istiyorum. Eğer bir insan huzura sahipse ruhu zaten serinlik içindedir. Eğer yok istediği huzura erişemediyse bunun cehennemden farkı yoktur.