Sanırım evet. Teraziyi hayatımın tüm alanlarında dengede tutmaya özen gösteren biriyim. Bir duygudan biri daha ağır basacaksa bu muhakkak mantığım olmalı. Duygular, insanı yanlışa sürükleyebilir. Mantığınla hareket edersen aldığın kararlar seni buna pişman etmeyecektir.
Hayır, duygularım mantığımdan çok çok daha üstündür benim için. Kimine yanlış gelse de ben ancak bu şekilde mutlu oluyorum ve yaşadığımı hissedebiliyorum. Olumsuz sonuçlarla karşılaşsam dahi kalbimi dinlediğim o anın verdiği mutluluk yetiyor bana...
Bugün hayatın o kadar zorluklarıyla karşılaştım ki... Artık paramparça olmuş kalbimi sildim süpürdüm. Ortada bir kalp de kalmadı. Her şeyi aklımla yapacağıma and içtim.
Evet bazen mantığın duygularımın önüne geçebiliyor. Bu bir tür savunma mekanizması gibi bir şey sanırım. Çünkü mantık seni çoğu zaman üzülmenden ve kötü şeylerden korunmak için devreye giriyor. Mantık ve duygular çoğu zaman bir çatışma içinde zaten.
Mantıklı olmak için duygularımı hiçe sayarım. Öfke , aşk , mutluluk , üzüntü bunlar bazen bazı durumlarda düşünce noktamızı kapatıyor ve yanlış kararlar verip daha kötü bir hal almamıza yol açabilir. Mantığı hep devrede tutmak lazım duyguları görmezden gelmeyelim tabii ama onlarla çok hareket etme düşüncesinde değilim
En doğrusu nedir soylim mi duygu benim için içini seviyorsam oda beni seviyorsan benden mutlusu olmaz guzel geçer günüm eğlenceli olurum ozguvenim artar çünkü herkese olmayan bir duygu var oda mutluluk verir huzur verir ama sen illaki korertmek istersen o duygu sana küser birdaha kimseye uzun zaman birsey hissedemez güvenemezsin soylim xuygunu yetirme derim
Yaparım mantığın olmadığı bişey illaki bozulur, biter, sonucu can yakar bi kaç gün mutlu edecek sonu hüsranla biticek duygudansa mantık hep ilk seçimimdir.