Pandeminin en büyük etkisi olan selamlaşma pek azalmıştı İnsanlar tekrar eskiye dönerek Temas kuruyorlar Sizce böyle kalınsa daha iyi değil miydi?Mesafe iyidir ❥
Dokunabilmek şahane bir duygu ki. En azından güven duyulan, sevilen, sayılan kıymetli insanlara. Maddi ve manevi olarak faydalı da. Bağışıklık sistemimiz de esasen pek hoşlanmıyor tedirgin bir yaşam biçimden. Alabildiğine rahat olursak bağışıklık sistemi de güçlenir..🍀🍀
Bı kuzey ülkesi değiliz o nedenle temas bizim için önemli. Koronada herkeste uyuz çıkma durumunun kullanılan kimyasallar kadar psikoloji olarak dokunmak isteyip dokunmamak sarılmak isteyip sarilamamakla ilgili olduğunu düşünüyorum. Siz rahatsız oluyorsanız bunu ifade edebilirsiniz ama insanlar birbirine temas edince duygusal doyumlu hale gelir. Hatta birinci dünya savaşından sonra yetimhanede büyüyen bebekleri inceliyorlar mamayla beslenmek üzere ilk kucağa alınan çocuklar sağlıklı şekilde yaşarken sona kalanların öldüğü ortaya çıkıyor. Bunun için sırayı her gün karıştırıyorlar. İnsan dokunmayı seven bir canlı hiç bir organımız cildimiz kadar geniş alan kaplamıyor ve onun kadar öğrenmeye ve bilgiye neden olmuyor
Beden dilimiz bizi her anlamda yansıtan bir olgu tabiiki ama illaki fiziksel bir temas kurmak zorunda değiliz. Bazı jest ve mimiklerimizle de o iletişimi sağlayabiliriz. Bir baş selamı, hafif bir tebessüm ve iyi bir göz temasının da bu anlamda faydası olur.
Bu biraz da selamlaştığınız kişiyle olan samimiyetinize ya da ona duyduğunuz özleme bağlı sanki. "Kişisel alan" zaten pandemiyle hayatımıza giren "sosyal mesafe"den çok daha eski bir fenomen ve bu alanı ihlal iznini sadece sevdiklerimize verebiliriz. :)
Temas olmasın ya, sevdiklerimiz hariç olmasın. Eve gelen misafirlere maalesef gidip hoş geldiniz diyince bazıları 4 defa hem sarılıp hem öpüyo, kafayı yiyorum resmen.
Ben herkesle temas halinde olmaktan hoşlanan biri değilim selamlaşmak dahil. Pandemi yokken de öyleydi Ama milletimizin geçmişten bu zamana getirdiği bir kültür ve alışkanlık var 2 yılda 3 yılda unutmalarını bekleyemeyiz.
Ben dokunsal bir insanım. Ortadaki adam gibi hem bir elimle tokalaşır, hem de diğer elimle kolunu tutarım. Bana göre samimiyetten.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence de öyle daha iyiydi şimdi biriyle selamlaşırken çok temas etmek istemiyorum ama karşıma gelip öyle durunca bi şey yapmalıyım diye düşünüyorum ve mecbur olarak temas ediyorum bazen kaçıyorum ama o da ayıplanıyor. Ayıplanıyor gözlerle bakıyorlar.