Babam sürekli beni kuzenlerimle kıyaslıyor Sizce Ne yapmalıyım?

Merhaba hepinize aranızda yeniyim ben 18 yaşında bir erkeğim şimdi benim babam sürekli beni hep kuzenlerimle kıyaslıyor mesela babam sürekli bana bak senin halanın oğluna ne kadar göz açıktır sende öyle ol sende göz açık ol diyor bana şimdi ben yapı olarak çok sessiz kimseye karışmayan kendi halinde biriyim birde çok içime kapanığım asla kimseye de derdimi anlatmam her şeyi içimde tutarum yani içimde hallederim her şeyi birde ben sürekli evdeyim hiç dışarı çıkmıyorum hiç arkadaşım bile yok hatta telefon rehberimde bile sadece 21 kişi var onlarda annem babam abim teyzelerim ve Halalarımın numarası var bende sadece hata hiç çevrem bile yok hatta okulu bile şu an evde açıkta bilgisayar üzeri okuyorum liseyi yani sürekli evdeyim birde hiç sosyal medya da kullanmıyorum sadece whatsappı kullanıyorum bir tek whatsapp yüklü telefonumda başka da bir şey yok mesela babam sürekli bana kuzenlerimi kıyaslıyor benle neymiş onlar göz açıkmış şeytan gibiymiş sende öyle ol diyor bana ama dedim ya ben yapı olarak çok sessiz kimseye karışmayan kendi halinde biriyim asla kimsenin kötülüğünü de istemem asla kimseyi de kıskanmam hiç kindar biri de değilim zaten ama babam da böyle olmamı istemiyor. Sizce Ne yapmalıyım?
Babam sürekli beni kuzenlerimle kıyaslıyor Sizce Ne yapmalıyım?