Üzerimde tek bir gömleğim dahi kalmayacak kadar yalnız olsam ve her şeyini kaybedecek raddeye gelsem, yine de doğru bildiğimi yapacağım için şükrediyorum.. 🙏💪🧿
Kaybedeceğinizi bile bile doğru bildiğinizden şaşar mısınız?
Başlangıçta kaybedeceğimi bilecek olsam doğruluğunu yeniden gözden geçiririm. Sonuç olarak yine aynı kapıya çıkarsa elbette şaşmam. Ama şöyleki, konudan konuya farklılık gösteren bir durum. Bazen doğru tektir, sorgulama gereksinimi dahi duymadan bildiğimi uygularım. Bazense doğru olduğunu düşündüğüm konuda yanıldığımı fark ederim. Ne olduğuna göre değişir.
Şaşarım. Çünkü benim doğru bildiğimi sandığım şeyin yanlış olma olasılığını görmemezlikten gelecek kadar inatçı değilim. Değişime ve yeniliğe her zaman açığım. Eğer doğru bildiğim şey bana kaybettirecekse, demek başka bir doğruya yönelmem gerekiyor
Doğru bildiğimden şaşmam bu hep böyleydı böylede olacak. Lakin kaybedeceğimi bile bile o yola girmem. Garantici biriyim ben ha ama şöyle cevaplarsam eger yanlış olan bir şeyin sonucu ben dogruyu söyleyince düzelecek ve ben kaybedeceğim o zaman bu sorunun cevabi "kaybedecegimi bilsemde doğru bildigimden şaşmam"
8 sınıfa giderken sınavda kopya çekmeye çalışırken yakalandım, öğretmen çektin mi? sen ne dersen ona inanicam dediBende çektim dedim. aldı kagıdı sıfır dedi. sıfırı alsakda içimiz rahat en azından yalan yok😉
Üzerimde tek bir gömleğim dahi kalmayacak kadar yalnız olsam ve her şeyini kaybedecek raddeye gelsem, yine de doğru bildiğimi yapacağım için şükrediyorum.. 🙏**
Tabii ki kim şaşmaz. Doğrular her zaman eğlenceli ve kolay yol olmak zorunda değil ne yazık ki. Biraz tembellik her şeyi mahvedecek o yanlış kararı almak için yeterli.
Dünyada fikrimde tek kalacak kişi olsam da asla bundan şaşmam. Bugüne kadar hiç şaşmadım. Çoğu şey de haklı çıktım da. Kaybedeceğim yer dünya olsun tek öbür tarafı kaybetmeyim.
Doğru bildiğimin dogruluk payına göre değisir.. Belki de benim dogrularim bir baskasinin yanlisidir.. Bilemem.. Ama doğru bildiğimi yapmaya herşeye rağmen devam ederim..
Doğru bildiğimden öleceğimi bilsem şaşmam. Hele ki inada da bindiyse
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genelde şaşmam. Her açidan değerlendirdiysem eğer benim için doğruysa dezavantajları gozüme gozükmez. Ama genelde bu doğru olduğundan değil sabit fikirli olduğumdan kaynaklaniyor siye dusunuyorum
Şaşmam. Yalanla birini veya birşeyi nereye kadar hayatımda tutabilirim. En güzeli ben doğrucu olayım olması gerekiyosa hayatımda olur. Olmuyosada bir sebebi vardır