Aksarım. Karamsarın zıttından türettim. Pek çok olaya karşı daha optimist yaklaşıyorum ve sonuçların bize bir şeyler katacak yanına odaklanıyorum. Hani karamsar herkes der ya; "ben olumsuzluklara odaklanıyorum, eğer beklediğimden daha iyi çıkarsa da seviniyorum" diye.
Ama o tam tersini veriyor elimize. Çünkü olumsuz düşündükçe her olayın negatif yanını kendimize çekeriz. Yani bahsettikleri o daha güzel yanla hiçbir zaman karşılaşamazlar. Hem islamda Allah'tan ümit kesmek de şirke girer. Çünkü her şeye bir imkan tayin eden de yine Allah'tır. Bu yüzden her daim pozitif kalmalı, olumlu şeyleri düşünmeliyiz. Olumlu düşün, olumlu olsun ☾
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Karamsar değilim de ama iyimser de olmaktan vazgeçtim artık. Ben ne kadar dikkat etsem de bazı şeylere olmuyor. Geliyor yine bazı şeyler beni buluyor. Yani yağmurdan kaçarken bırak doluyu kasırga, fırtına, hortum ne dersen de işte ona yakaladım 🤦♀️
İyimser olmaya çalışırım. Kötü olanı da arada yakalar, bırakmam. Karamsar tarafım var yani. Şu insanlığın, yaşam tarzının olduğu yerde nasıl karamsar olmayalım. Mutlu olacak tek bir sebep bulamıyor insan bazen.
Normalde karamsarım ama insanların hareketlerini anlamaya çalışırken çoğunlukla iyimser davranırım. Öyle demek istememiştir, öyle yapmak istememiştir vs.
Çevrem için hep pozitifimdir. Ama kendim için karamsarimdir. Çünkü bu beni motivasyon ediyor. Aslında negatif havayı dağıtıp pozitif havayi getirmek için bir mekanizma. Tam karamsarlık diyemeyiz.
Duruma bağlı. Kimi olay vardır yapabileceğin bir şey yoktur sonucu için onlara karamsar bakarım. Tuhaftır bazen bazı şeylere karamsar bakınca daha olumlusunu beklemediğimi için olumlu sonuç alırız. Ama iyimserim çoğu şeye