Hayatımda ki yenilikler ilk başta hep tedirgin edici geliyor bana. Bir şeylerin değişmesini çok istemiyorum, iyi yönde dahi olsa ayak uydurmakta zorluk çekiyorum fakat zamanla onlara da alışıyorum. Her yenilik güzellik getirmiyor fakat bunu anlamak için denemekte şart...
Kişinin kendisine yönelik yaptığı yenilikler iyi olabilir. Ancak bu yenilikler başkalarının üzerine yönlendirilirse iyilikten çok kötülük doğar. Geçmişten bu yana insanlar kolay kolay yeniliklere alışamamış ve mevcut düzeni değiştirmek istememişlerdir. Dolayısıyla kan dökümeye kadar varacak hadiselerin altında yenileşme girişimlerinin olduğunu görmek mümkündür. İnsanların çoğu düzenlerinin bozulmasını istemez, hele ki başkaları tarafından.
Her zaman için değil. Bazı yenilikler adaptasyon sürecinde insanı olumsuz yönde etkileyebilir ya da adapte sürecinin dışında farklı faktörler de insanı olumsuzluğa sürükleyebilir. Detaya inersek daha açıklayıcı ve daha mantıklı yanıtlar da verilebilir bu soruya ama o kadar detaya inmek istemiyorum. Yenilikler, her sonucu doğurabilme potansiyeline sahiptir diyelim olsun bitsin.
Yenilikçi olurken sağlam kalması gereken değerleri de korumak gerek. Bir de her kavram hem aydınlık, hem karanlık yüzüyle birlikte gelir ve girer hayatlara. Onu iyi veya kötü bir hâle dönüştürmek çoğunlukla insanın kendi tercihinde, niyetinde gizli.
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Ben çok yenilikçi bir insan olmasam da yeniliği sevdiğim alanlarda vardır. Mesela yeni lezzetler denemeyi çok severim. Görmediğim yerleri görmeyi de severim. Alışkanlık edindiğim şeyleri ya da yerleşmiş kalıplarımı pek yenilemek istemem.
Hayır. Yenilik, iyi bir anlamda da dönüşüm olabilir. Kötü bir anlamda da... Ancak bu insanın sadece kendi elinde de değildir. İçinde bulunduğu sosyal çevre, statü, iş gibi etkenler ile insanlar değişebilir.
Bana kalır ise ; İyi şeyler ansızın gelir. Yenilik veya eskilik konusu benim gündemimde yok...
Değişikliği mecburi olmadıkça sevmiyorum. alışılmışlık diye bir şey var bünyem de bu baya baskın durumda. genele vurursak da aynı şeyi görebiliriz. insanoğlu değişimi sevmez, alıştığı şeyin dışına çıkmayı sevmez. buna rağmen sürekli bir şeyler değişir. çoğunun farkına varmıyoruz belki bizi etkilemediği için. bana yenilik gelmesin o yüzden. değişmesin hayattaki temel şeyler.
Bazı şeylerin yenilenip gelişmesine alışamıyorum, alışmak zorunda da hissetmiyorum kendimi.. Çünkü mutlaka bir iyi bir de kötü tarafı oluyor bunların.. En basidi, yeni nesil hitaplar.. Hiç haz etmiyorum bunlardan..
Bu yeni şeyin ne olduğuna göre değişir Myers. İlişkilerimde ben hep eski kafalı kaldım değer veren söylediği her şeyi hissettiren yanında olan olabilen bu hususta eski olduğum için hala eski olduğum için mutluyum onun dışında her şey değişebilir
Yorumu okuyunca aklıma başka bir yorumun geldi ben yemek tarifi veriyorsun sanmıştım sonunda adamı nasıl haşlayacağını ve servis edeceğini yazdığını fark edince sayfayı kapatıp bir sigara yakmıştım oha lan diyip ajajahaha
Evren bize öğrenemediğimiz durumları tekrar yaşatıyor.. Eğer durumu idrak edip öğrenince durumları ve olaylar değişiyor yeni dersler başlıyor benim düşüncem bu şekilde 🙂
Çok genelleme olur, dünya süprizlerle dolu çok inişli çıkışlı bir yer. İnsanoğlu her yeni şeyin mutluluk getireceğine inanmış bir yapısı var ama bu kadar basit değil maalesef
Kişi eğer yeniliklerle besleniyorsa faydalıdır ama ben yenilikleri ve dönüşümleri sevmiyorum değişen ve dönüşen bir hayatın içinde kaybolmak da istemem.
Ben eskiciyim arada evet yenilikler ilabilir ama o kadar da değil..çünkü bizim ezeliden beridir attığımız temelller var yıkmaya kalkarsak sarsılıriz.. birde bu düzen beni mahvetti. hasret kaldık o güzle günlere, alisamiyorum herkes her şey çok tuhaf.