• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

İnancınız/ dininiz ne?

jss93
jss93 Takip Et
Xper 6 Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
İnancınız ne ve bunun hakkında bilgi verir misiniz?
İnancınız/ dininiz ne?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • NickSevmeyenlerden1
    NickSevmeyenlerden1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Şu an insanlarda gördüğüm din algısına sahip değilim. İlahi dinlere karşı sorgulayıcı yaklaşıyorum. İlahi dinlerin mucizeleri, ahlak anlayışı benim için yetersiz. Bu sebeple yarı deist yarı ateist olma ihtimalim var. Bazıları deist ateist deyince kedi kanı içen seks ayinleri yapan önüne gelenle yatan falan zannediyor ama ben sıradan bir ev kızıyım. Ramazan boyunca babama sahur ve iftar hazırlarım üstelik babam zorlamamasına rağmen. Allah kabul etsin baba derim. Ama bunu derken de Allah denilen tanrının ne kadar gaddar ve acımasız olduğunu yarattığı dünya düzeninden dolayı ve kutsal kitap denilen Arap milliyetçiliği zırvalığında da din diye telakki etmesini düşünürüm. Benim için hiçbir bağlayıcılığı yok dinin. Aslında ben Tengriciliği benimseyebilirdim. Onu da 21. Yüzyıla göre uyarlamak lazım. Dine bakışım böyleyken yaşantı tarzım hiç de topluma, geleneğe göreneğe aykırı değil genel ahlaka aykırı yaşamıyorum.

3
    23 Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

Tengrici nedir

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

Türklerin milli dinidir. Daha çok paganizmle doğaya tapmak arasında bir şey. Tanrınjn göklerde olduğuna inanırlar en büyük tanrı Gök Tengridir. Güneşin, Ayın, dağların, toprağın, suyun, ateşin, ağaçların kutsal olduğuna ve onların ruhlarının olduğuna inanılır. Zarar vermemeye çalışırlar

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

Allah'a haşa gaddar zalim diyorsun goktengriye iyi diyorsun nasıl bir tutarsızlık bu😂😂

Yorumla
    • ByPaTr0n
      ByPaTr0n
      +1 yıl

çok fazla iman eksikliği olduğunu düşünüyorum

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 kadınlara uyguladığı kurallarla, erkeklere uyguladığı kuralları biliyorum. İslamda yağmacılık, köle, cariyelik var. Kadın olarak var olman bile kısıtlanıyor. İslami kurallara göre yaşamıyorum. Baştan aşağı örtünmüyorum. Canımın istediği gibi kitap okuyorum, tek başıma çıkıp gezebiliyorum, istediğim gibi giyinebilirim, çalışabilirim, hakim savcı olabilirim, şahitliğim erkeğin şahitliğiyle denk, kocam da olsa seks yapmayı reddedebilirim, evlenmek zorunda değilim, kimsenin istediği yerden yaklaşabileceği bir tarla değilim, konuşma hakkım var, namaz kılmak zorunda değilim. Birileri daha zengin yaşasın ve iktidarı sarsılmasın diye aç kalmayı, sadakayla yaşamayı motto edinmek zorunda değilim. Boşanma hakkım var. İlle de kocamın 3 defa boş ol demesine ihtiyacım yok. Bence böylesi çok daha iyi.

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 göktengriyi bir tanrı olarak görmüyorum. O da bir din aslında ben tüm dinleri sizin ilahi dedikleriniz de dahil bir kültür meselesi olarak görüyorum.

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@NickSevmeyenlerden Köle ve cariyelik islamdan önce vardı. Kölelik taa eskicagda çıktı. Adamın elinde ne toprak var ne toprağı ekecek alet adevat nede tohumu var. Diğer adamda da bunlar var geniş arazi var alet adevat var bütün araziyi ekecek bilek gücü Yok. Toprağı olmayan alet adevati olmayan gider ona çalışır karnını doyurur. o zamanlar SGK emeklilik gibi kurumlar olmadığı için de toprak sahibi ölene kadar köleye bakardı. Ve bu sistemi İslamiyet kaldırdi yavaş yavaş bilgilerin yüzeysel derin olmadığı için tartışmayacam seninle koleliligi sanki İslamiyet çıkarmış 😂 bı bak kölelik İslamiyetten kaç bin yıl önce çıkmış

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 Kölelik İslamiyetten önce de vardı. İslamın indiği topraklarda İslam'dan önce de vardır. Cariyelik de vardı fakat İslam bunları kaldırmamıştır. Normal bir şekilde aynen devam etmesini sağlamıştır. Bugün 2022 yılında da uygulanmasını "MÜSLÜMAN YAŞAM TARZI ŞERİAT" olarak da ister. İslam yağmacılığı da normal kabul eder. İslam zaten üretmeyi öğütlemez. İslam müslüman olmayanların mallarına, kadınlarına çökmeyi öğütler. Bugün İslamı yüzde yüz yaşayan bir Müslüman ülke görmek istiyorsan Afganistan ve Pakistan’a bakabilirsin.

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 İslamiyet dediğin din Sami kültürünün ve Sami kültürüne özgü olan dinlerin karmasıdır.

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@NickSevmeyenlerden 1 deveye sormuşlar neden boynun eğri demiş devede demiş ki nerem düz ki bildiğini sandığın bütün bilgileri yanlış biliyorsun neresini düzelteyim ben seni siyonist ateist satanist medya ve sosyal medya kilitlemis kafanı hurafeler çöplüğüne çevirmiş

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@NickSebmeyenlerden 1 şu an Bernard Lewis gibi oryantalistlerin bir papağanıni görüyorum karşımda onlar ne demisse düşünmeden araştırmadan tekrarlayan. Git Frederich Nietzsche nin , Goethe nin , Bernard shaw in Jean Beudrillard, Tolstoy, Mark Weber, Deridda, Facoult gibi düşünürlerin İslam hakkında düşüncelerini oku öyle konuşalım. İnternetten iki tane ateist sayfa takip Edip ben düşünce adami oldum kibrine kapılma. Konuşmalarından derin cehalet yatıyor

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 bunları git diyanete sor. Diyanete itibar etmezsen git Kuran’ı al oku orada aynısı yazıyor. Kuran’da İslamı yaymak uğruna her yolun mübah olduğu yazıyor. Müslüman olmayan herkesin karısı, kızı, malı, mülkü yaşam hakkı onlara ait. Kuran’daki kadın imajına bak öyle konuş. Bernard Lewisi okumadım. Ama elime para geçince ilk işim onun kitaplarını alıp okumak. Bir sürü din adamının kadın, cariye, kölelik hakkındaki söylediklerini git dinle. Onlar Arapça olarak Kuran’dan kaynak da gösteriyor. Xperim yetmiyor. Link atmaya. Kimlerin cahil olduğu kimlerin yüksek medeniyet, teknoloji, refah seviyesinde olduğu belli. Yaşıyoruz zaten. Bana cahil falan deme. Söylediklerimi yalanlamaya da çalışma. Bugün en yaşanabilir ülkelerin deist, ateist ülkeler ve dinle arasına kalın bir çizgi çekmiş ülkeler toplumlar olduğu belli. İslamın problemi ne biliyor musunuz? Hz. Muhammet zamanında ve hatta Hz. Muhammetten de önceki cahilliği 21. yüzyılda din diye millete insanlara yaşamaya zorlamaları. Bugün bir kadın olarak okuma yazma biliyorsam, mesleğim varsa yüzümü, başımı kapatmadan geziyorsam, denize girebiliyorsam, param olduğunda imkanını bulup bir iki kadeh içebiliyorsam, hakimlik, savcılık, cumhurbaşkanlığı, bakanlık, belediye başkanlığı, öğretmen, bilim insanı olma, oy verme gibi haklarım varsa bu İslam sayesinde değil modern Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir. Ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde yer alan Batıcılık, modernizm sayesindedir. Yoksa halim İran, Afganistan, Pakistan kadınları gibi olacaktı. Siz de kadınsızlıktan bachabazi/bachaposh yapacak çocuk arayacaktınız. Bu kelimleri araştır. Videolarını, belgesellerini izle. Ben link atamıyorum.

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 Bugün neden İslamın hakim olduğu topraklardan insanlar daha medeni, daha eğitimli, laik ülkelere göç etmek canlarını tehlikeye atıyorlar? İlk durakları Türkiyeydi sonra Avrupa oldu. Çünkü Türkiyedeki laiklik bile onları kesmedi. Şeriattan kopup gelenlerin Türkiyede neler yaptıklarını görüyoruz. Bunlar kendi ülkelerindeki adetleri Türkiyede devam ettirdikleri için Türkiyede infial yaratıyorlar. Adam 10-12 yaşındaki çocuğu becermeye kalkıyor. Neden? Adamın dininde geleneğinde bu var.

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

NickSevmeyenlerden 1 İslam savaş hukukunu belirleyen tek hukuk sistemidir. Dünyada İslam dininden savaş hukuku adil ve tefsilatli olani yok der dünya hukukçuları. Savaşta kadınlari çocukları yaşlıları hastaları kendi dinine göre ibadet edenleri silahsizlari öldürmeyi haram kılmıştır. Yani sivillere öldürmek haramdır katil olursun bunun yanında ağaçları kesmeyi ibadet yerlerini basmayı evlere girmeyi haram kılmıştır. Bitmedi kadınlara tecavüz etmeyi, tarım ürünleri yagmalayip yakmayı doğaya zarar vermeyi esirleri bağlayıp eziyet etmeyi, esirleri aç bırakmayı haram etmiştir. suriyede ırak ta senin ateist satanist soyonistleri gördük Aykan bebekler karaya vurdular sadece Irak'ta yedi milyon kadına tecavüz edildi. camileri bombaldilar Ebu gurayp hapishanesinde esirlere tecavüz ve işkence edildi Canlı canlı izledik bunları ben tarihciyim masal anlatma bana lütfen cahilleri bul onlara anlat

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 Buhariyi oku. Orada gerçekleri göreceksin. Buharideki hadisler sahih diye kabul ediliyor. Ayrıca Kuran’da müslümanlarla savaşan tarafın karısı, kızı çocukları mallarını her türlü kullanma hakkı var. Kadınlarını cariye yapıyorlar. Erkeklerini çocuklarını da köle yapıyorlar. Yapamadıklarını da öldürüyorlar. Git Buhariyi oku. Kitapları var diyanet tarafından Türkçeye aktarıldı. Paran yoksa almaya Mustafa Öztürk diye bir ilahiyatçı var. Adamın akademik kariyerine git bak. Youtube’ta Mustafa Öztürk İslamda Kadın, İslamda Kölelik, Cariyelik diye yaz ayet ayet kaynak vererek anlatıyor.

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@NickSevmeyenlerden 1 Mustafa Öztürk sapigini çok iyi tanıyorum onu dinlersen işte böyle imamini çalar. Ben tarihselciyim ve dualistim diyor. Hegel in tarihselcilige eleştirilerini oku bak ne diyor. Geçmiş ve geleceği tarihselcilik günümüze hapsedip düşünceyi katilaştıran ve düşünen insan yetişmesine engel olan ucubeliktir diyor. Avrupa eskisi gibi önemli düşünce adamı yetistirmek istiyorsa tarihselcilik ve maddedin kabuğunu inceleyip özünü incelemeyen dualizm çukurundan kurtulmalıdır diyor. Bu beyinsiz Mustafa Öztürk'te tarihselci ve dualist Kur'an'ın ayetlerinin üçte ikisi yok edilmelidir diyen sapiktir

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

NickSevmeyenlerden1 Gelelim kadın ve kızların savaştaki hukukuna Bedir savaşında ilk defa İslam savaş hukuku oluşmaya başlıyor. Noluyor Bedirdeki esirlere peygamberimiz zengin olandan fidye istiyor serbest bırakılmaları için, para olmayandan 10 müslümana okuma yazma öğretince serbest kalacaklarını söylüyor. Hem parası olmayıp hem okuma yazma bilmeyen kölelerin de ağaç dikme yeri kazıp serbest olacağını söylüyor. Biri ilmi artıracak biri doğayı güzelleştirecek şey isteniyor. Bide senin Göktengri inancında İslamiyet öncesi Türkler napıyor onlara bakalım tarihçi prof. İbrahim kafesoglu Türk milli kültürü kitabında derki islamiyet öncesi Türklerin en büyük gelir kapısı hayvancılık ikincisi ise köle satışı savaşta esir edilen köleler başkalarına satılarak gelir elde edilirdi. Seni yalancı Mustafa Öztürk kandırmış

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

NickSevmeyenlerden 1 Demekki neymiş İslam'dan önce savaşta herkesin karısı, kızı malı mülkü yaşam hakkı alınıyor. Romalılar alıyor, Türkler alıyor, Persler alıyor, Çinliler alıyor bütün dünya alıyor şimdi de ABD ve Avrupalılar alıyor Ruslar alıyor İslamiyet buna dur diyor ve düzenlemeler getiriyor. Sen ve sapık hocan Mustafa Öztürk masal anlatıyor

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@NickSevmeyenlerden 1 Demekki neymiş İslam'dan önce savaşta herkesin karısı, kızı malı mülkü yaşam hakkı alınıyor. Romalılar alıyor, Türkler alıyor, Persler alıyor, Çinliler alıyor bütün dünya alıyor şimdi de ABD ve Avrupalılar alıyor Ruslar alıyor İslamiyet buna dur diyor ve düzenlemeler getiriyor. Sen ve sap. k hocan Mustafa Öztürk masal anlatıyor

Yorumla
    • NickSevmeyenlerden1
      NickSevmeyenlerden1
      +1 yıl

@asiprens2905 hiçbirini okumadım. Kendi çocuklarım olduğu zaman saçmalıklarla beynimi doldurmayacağım. Torunlarım için de geçerli. Ben onları Türk gibi yetiştireceğim Arap gibi değil.

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@NickSevmeyenlerden 1 okumadigini biliyorum. din Araplara indirilmedi bütün kâinata indirildi. Kur'an Arapça ama o zamanki dünyada binlerce lisan vardı hepsine tek tek kuran indirilecek değildi. Dinin amacı zaten güzellikler bize iki cennet vadediyor biri dünyada diğeri öldükten sonra. Arkadan onu bunu cekistirme emin ve güvenilir ol. Mazlumu koru yiğit ol fakiri doyur cömert ol. Sözünde dur sözünün eri ol karşıyi hayal kırıklığına ugratma. Para pul için ateist ve deistler gibi insanlara saldırma israf etme olan yeter sana çalışkan ol daha fazlasını hakkıyla kazan ve bunun gibi bir sürü güzelliği öğüt veren bir dinimiz var bunlara uyarsan zaten cennet gibi bir dünyada yaşarsın diyor Pascal Ruletinde Haşa Allah yoksa bile bir zararin yok diyor ama eğer Allah varsa diyor hapı yuttun. Haa Türkler tarih boyunca bir sürü dine inandılar Çinlilerin dinine inandılar yohenyeh gibi asimile olup tarihin çöplüğüne karıştılar budist oldular asimile oldular. Hristiyan oldular Bulgar ve Macarlar gibi asimile oldular. Maniehizme inandılar savasciliklari bitti. Ama Müslüman olanlar hem kimliklerini korudular hemde Selçuklu ve Osmanlı gibi dünyaya egemen güç oldular Türk'ün dini ve medeniyeti Türk -islam medeniyetidir onunla Viyana kapılarına dayanmıştır Türkler. Medine'den emdiği sütle. O yüzden İngilizlerin büyük tarihçisi Osmanlı dünyanın ruhudur geleceğidir. Osmanlıyı öldürmedik uykuya daldirdik Osmanlı ölürse insanlık ölür demiştir. Sen çocuklarını bu muazzam medeniyetle değil ataist deist ucubelikle yetiştirip zombilestirecen işin aslı bu

Yorumla
    • Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

@nicksevmeyenlerden1 Çok sevdim görüşü 👏

Yorumla
    • Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

@nicksevmeyenlerden1 Sabrına da hayran kaldım 👏👏👏

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Sormalarageldik
    Sormalarageldik Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Elhamdülillah müslümanim ama inancim bir suredir eskisi kadar kuvvetli değil

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

4

Cevap

• Taciiiii s
    Taciiiii Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 86%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.

Deizm

3
    26 Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

Anlatır mısın

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Tanrıya inanıyor sadece ve dinleri kabul etmiyor

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

Ben anlatayım Deistligi Allah'ın sistemi yaratıp kendini emekliye ayırdığını söyledikleri mantıksız bir düşünce. İsraillerinin Allah kâinatı 6 günde yarattı cumartesi günü de yoruldu tatil yaptı dedikleri gibi ve deizmde iyi insan kötü insan ayrımı yoktur çünkü iddia ettikleri gibi Allah müdahale etmiyor yani kötünün yanına kâr kalıyor yaptığı iyilerde enayi oluyor. Öyle bir tutarsız saçma bir şey.

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Alakasız bir düşünce

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Dinler mantıksız hepsi de hikaye ve ortadoğuda geçiyor bir birinin kopyası

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@Taciiiii ben tarihciyim her yere din inmiştir. Hepsi Nuh tufanindan kıyamet öncesi savaştan kıyametten bahseder kaynağı birdir. Nerden çıkacaktı din kesfedilmeyen Amerika'dan mi yoksa insan yaşamayan Antartikadan mi bu saçma oryantalistlerin laflarıni yüz yıldır kullanıyorsunuz. Kuran'da 1400 yıl önce yazan kainatın genişlediği bilgisini daha yeni ispatladilar 1400 yıl önceki ortadogulular mi biliyordu bunu 🙂

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Her yere indi binlerce din var ama şu an da 4 büyük din var dünyadaki milyarlaca insan bunlara göre yaşıyor

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Antartika örneği de saçma olmuş tıpkı yüzyıllardır kullandığımızı savubman gibi :) bir sürü ırk var dünyada oralara da gelebilirdi ya da ortadoğudaki deve vs yerine kuranda diğer hayvanlardan da bahsedilebilirdi dinazorları anlatabilirdi hiç değilse

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

Niye dünyanın en büyük nüfuslu ülkesi çin müslüman mı htistiyan mi yahudi mi tacı neyse senin birşeyden haberin yok ben sustum

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Ve tevratta da yazıyor o genişleme mevzusu yani kurandan önce :)
      2000yıl öncesini baz alıyoruz şu an o zamanlar çinliler incil okumuyordu sonuçta

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Düşük ırk araplar yerine çinlilere inse daha iyiydi

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

Yazar Tevrat İncil kuran hepsinin kaynağı bir senin üstün dediğin köpek yiyen Çinliler mi sen türküsün demi tacii o Araplar olmasıydı 651 talaş savaşında Çinliler sanada köpek yediriyordu. Geldi ve seni Çinlilerin elinden kurtardi

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Çinliler de aynı halt sadece daha ilerlemişler o sevdiğin arap dediğin varlıklar aynı zamanda bizi ingilizlere sattı askerlerimizi öldürdüler şimdi de ülkemizi işgal ediyorlar

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Üstün de demedim oysa onu sen çılardın biri köpek yiyo diğeri mezarından 2 günlük ceseti çıkarıp tecavüz ediyo arapları savunmaya devam edenler olduğu sürece ülkemizde de benzer durumlar olası

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

Ya git tarih bilmezsin din bilmezsin bilim bilmezsin medyadaki bozuk kayıtlarla gelmiş konuşuyorsun benimle sen İslam olma zaten bu cahillikle deist olmana sevindim zarar verirsin İslamiyet'e İngilizlerin Araplar sizi arkanizdan vurdu onlara Türkler sizi sömürdu ağzıyla konuşuyor hala bu devirde

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Kadir popcorncu tarihcisin anlasılan neyse anlatmak boş araplar mutluluklar

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

Arap çöllerine de bakabilirsin o kara tren hala duruyo iyi ki senin gibi tarihçiler pek dikkate alınmıyo

Yorumla
    • Taciiiii s
      Taciiiii
      +1 yıl

+ olarak o çok sevdiğin yanıp tutuştuğun araplar da türkleri boykot ediyor her seferinde gerçi zihniyet aynı neyse..

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 Keşfeilmemiş amerika diyorsunda orada yaşayan çeşitli halklar vardı zaten. Onlar insan değil mi? Ayrıca ne avrupada da semavi din izi yok. Asyada da yok avusturalyada da yok. Hepsi ortadoğuda ortaya çıkmış

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRedline tamam Ortadoğuya indi bütün dinler safsatasini attın ortaya bende İslami Bilgi verdim Allah her toprağa her kavme peygamber göndermiştir dedim Amerika'da yaşayan aztek inka maya ve kizilderililerede zaten Atatürk mayalar mum kavmidir diyor Türkturler Okyanus donunca Alaskaya oradanda güney Amerika'ya geçti diyor

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 ne alaka sen bana amerika kıtasından bir tane semavi din örneği gösteremiyorsun

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

Dinleri insanlar bozmazsa zaten yaratıcı 124 bin peygamber gondermezdi

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRedline Dinleri insanlar bozmazsa zaten yaratıcı 124 bin peygamber gondermezdi

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 123900 kere de öyle bir başarısız oldu ki semavi dinlerden eser bile kalmadan insanlar komple değiştirdi her şeyi yani sana göre?

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRedline evet senin halini görmüyor musun çoğu filozofun bile hayran olduğu İslam'a nasıl iftiralar atıyorsun. ama bu dini Allah koruyacağını söyledi bozamayacaksiniz kıyamete kadar

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 haklısın

Yorumla
  • sevimlimanyak
    sevimlimanyak Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 65%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 620 cevap paylaştı.

İnme dine indallahil İslam...

1
    0 Yorumla
  • myRedline
    myRedline Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Agnostiğim. Bir inanç değil

1
    20 Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

O nedir peki

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

Yartılışı çözmeye çalışırken allah böyle yaratmış ve ya allah yok demeden sadece bilimsel verilerle ilerlenmesidir.
      Tanrıya inanmak bir inanç ama olmadığına emin olmakta bir inanç. Evreni daha tanımıyoruz

Bir de sorgulamadan inanmamızı isteyen din inanmıyorsak bize ne hakla ceza verebilir ki? Dünyada binlerce din var sorguamadan inanacaksak çok seçenek var

Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

Aslinda cok mantikli bir dusunce kesinlikle

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

Bu arada stephan hawking in kitabını okurken evrenin bir yatarıcısı olduğunu düşünmeye başladım. Şöyle özetleyim

Evrendeki her madde bir zamanlar aynı noktadaydı bu nokta da kütlesinden dolayı karadelik olmak zorunda. Karadelikler uzay-zaman tekilliği (İzafiyeti bilmiyorsan açıklayım) diye biliyor. Uzay ve zaman tekil haldeyken yani bir değişim geçiremiyorken büyük patlamanın olmaması gerekli. Hareket zamanla olur ama karadeliklerin merkezinde zaman sabittir.
      İşte burada biz 3 boyutlu canlılarla aynı sınırlara sahip olmayan bir varlık (enerji, tanrı, uzaylı yaşam formu vb.) etki edip patlamayı gerçekleştirmeli
      İlla bu varlık cennetten bizi izleyip ibadet bekleyen biri olmak zorunda değil. Belki bilinci bile olmayan bir enerji dalgasıydı sadece

Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

Bende bir yaratici oldugunu dusunuyorum ama dinler cok celiskili Şu an muslumanim ama dinim hakkinda cogu sey kafami karistiriyo

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

Eskiden ben de çok dindar bir müslümandım ama öğrendikçe dinden çıktım. 2 seneye yakın oldu. Onca yaptığım ibadet boş yere olmamış olsun diye inanmak için islamdan mantıklı bir açıklama aradım hep

Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

Dusunceni inancini tam ne degistirdi

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

bir sürü şey vardı da ben her birine cevap bulmaya çalışırken cevapsızlara yenisi ekleniyordu
      İslamda cariyelik: Düşün savaş esiri olup cariye oluyorsun. Kocan olsa bile artık efendinin seks kölesisin. Ayrıca özgür başka müslümanlar sana tecavüz etse bile sadece izinsiz bir eşyayı kullanmak gibi görülüyor
      Kurandan çelişen ayetler de var
      Bir çok önemli konuya değinilmemişken peygamberin cinsel hayatı ile ilgili ona verilmiş ayrıcalıklar çok var. Mesela ahzap suresi 50. ayet
      Kuranda güneşin balçık içinde battığını yazan ayet var kehf suresi 86
      Dağların kazık gibi çakıldığını söyleyen ayet var, dağların bulutlar gibi hareketli olduğunu söyleyen ayet var
      Dağların depremi engellediğini söyleyen ayet var nahl suresi 14-16 ama dağlar deprem kaynağıdır tam tersi
      Benim için son nokta da şu olmuştu miras hukukunda kuran matematik hatası yapmış. Bunu evrim ağacında birisi detaylı paylaşmıştı. Rasyonel sayılarda işlem hatası yapmış kuran

Ayrıca hadislerde de çok fiyasko var o kadar iğrenç şeyler ki istersen atayım

Yorumla
    • jss93
      jss93
      +1 yıl

Lutfen yormicaksam anlat cunku arastirmaya kalktim boyle seyleri ama dogru duzgun kaynaj bir wikipedi vardi ondanda cok anlamadim inancimi netlestirmek istiyorum ama dogru kaynaklara nasil ulasicagimi bilmedigim icin arastiramiyorum anlatmani cok isterim

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

Ben açıkkuran isimli siteden tüm türkçe mealleri okuyorum öyle bir ayeti yargılıyorum. Yetmezse ingilizcesine bakıyorum. İngilizcem var ama çok iyi değil. Sözlük yardımıyla halloluyor

Hadislerde de belirli hadisçiler var bunlar sahih kabul edilir. Onların hadislerine internetten bakıyorum.
      Hadisler uzun olay örgüleryle geçiyor ama burada bazılarını atamam uunluktan dolayı. Mesela deve sidiği içmeyi tavsiy eden şu hadis
      Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi (Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163).
      Buhari sahih hadisçilerden
      Sonra peygamberin eşi ayşe eve gelen misafir yetişkin erkek na mahrem olmasın diye adamı emzirip süt oğlu yapmış. Bunu dindar hocalar inkar edemiyor çünkü bu da sahih hadis. Olay çok uzun buraya ekleyemedim

daha çok var da başka bir platform var mı mesajlaşabileceğimiz? sana rahatça bişey atabileceğim

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRefline Amerika deve idraninin kanseri önlediğine dair patent aldı bu hala nerede sen yılan zehirinden ilaç yapılmasına da karsisindir

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 makale göster bana inanayım

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

akademik makale ama

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRefline https://youtu.be/w9XrII2bdds

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRedline 150 yıldır aynı şeyler dilinizde Batılı oryantalistler bıktı siz bikmadiniz

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 bana o patenti bibulur musun ben denedim bulamadım buyur abd patent ofisinin sayfası
      https://www.uspto.gov/patents/search

bu da videodaki patent numarası us2009/0297622a1

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

myRedline waww bütün Amerikan patentlerine baktın mı Caner talismanda senin gibi diyordu rezil oldu ekranlarda daha kimse çıkarmıyor kanallara

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 bulamadım işte bulabilirsen sen bul. Bu arada ben sağlıkçıyım her şey yeri geldiğinde zehir de olabilir ilaçta. Önemli olan hangi durumda ne dozda uygulandığı. Ama şehrin havası çarptı diye de deve idrarı içilmez

Yorumla
    • asiprens2905
      asiprens2905
      +1 yıl

@myRedline doktor musun sen? Şehrin havası çarpınca ne içelim peki

Yorumla
    • myRedline
      myRedline
      +1 yıl

@asiprens2905 Bağışıklık sistemini güçendirmen yeterli. Farklı bir memlekete gittiğinde o bölgede senin bağışıklık kazanmadığın bir mikroorganizmaya maruz kalırsan yerlilerine bişey olmaz sana olur
      C vitamini tüket C vitamini immun sistemi güçlendirir. E ve A vitaminleride alabilirsin ek olarak. Onlar da bağışıklığı arttırmada faydalı
      3. sınıf diş hekimliği öğrencisiyim ve sağlık meslek çıkışlıyım

Yorumla
  • IchBin_Buse_
    IchBin_Buse_ Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

Hiçbiri

2
    0 Yorumla
  • Rhaast
    Rhaast Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 47%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı.

İslam

1
    0 Yorumla
  • mildhighclub
    mildhighclub Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22
    +1 yıl

İslam

1
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnancınız/ dininiz ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Dininiz / İnancınız Nedir? 40 cevap verildi
Dini inancınız nedir, ? 16 cevap verildi
İnancınız, dini inancınız nedir? 11 cevap verildi
Dini inancınız nedir acaba? 12 cevap verildi
Dini inancınız ne? 20 cevap verildi
Dini inancınız nedir? 17 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • EN COK KİMİ ÖZLÜYORSUNUZ?
  • Asla birlikte olamayacağın birine âşık olmak hakkında bir kitap yazsaydın, son cümlesi ne olurdu?
  • Evli ablamın evine gidince kendimi misafir gibi hissetmem normal mi?
  • İstese bir şans daha verir miydin?
  • Honda Civic Fc5 1.5 VTEC turbo nasıl sizce?
  • Eski sevgilinle arkadaş kalır mısın?
  • Tav olduğunuz durumlar var mi?
  • Seni kandırmak kolay mı?
  • Ağrı kesici kullanır mısın?
  • Yeşil renk hangi ten rengine daha çok yakışıyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨