İnsanlara ‘hayır’ derken zorlanıyor musunuz, yoksa sizin için kolay mı bu?
.

Ne kolay, ne zor. İstemediğim bir şeyi yapmam fakat bunu daha ılımlı geri çeviririm. Hayır deyip kestirip atmam, nedenini, niyesini açıklarım karşımda ki kişiye.
Başlarda aman bu kırılmasın, aman bu üzülmesin diyerekten kesinlikle diyemediğim bir kelimeydi. Çünkü insanların bu durumdan yararlanıp, sizi aptal yerine koymaları ve kullanmalarına şahitliğim çok oldu. Artık demeyi bıraktım zor olsa da.
Eskiden zordu sonra dedim ki neden zor ya ben evet deyince daha çok zorlamıyor mu beni hadi bir hayır de de bitsin bu işkence dedim ve artık zorlamıyor mis gibi hayır diyebiliyorum. 👌
Cevap
21Cevap
Hayır diyebilmek benim için her zaman kolay
çok kolay istemediğim sürece hayır derim
hiçbir şey yapmam
Yapanları görünce kanser etkisi
Evet cok kolay benim icin. Cevremde bu huyuma hep ozenir zaten. Bir durum ile alakali karsit fikrim varsa ya da aklima yatmayan bir istek oluyorsa bende kolaylikla hayir derim
Nefes alıp vermek gibi hemde. Çünkü herkesin kalbi kendine. İnsanlar kırılmasın diye senelerce heba olduk bu saatten sonra da hiç heba olamam.
benim için çok kolay çünkü bende evet diyemiyorum sürekli sorun çıkarıyorum çevrem bi gün beni öldürebilir
Değil çok zor bir eylem aslinda olmasi gereken normal bir sey ama insanlar çok ısrarcı ve bazen can sıkıcı
Çok fazla hayır dediğim için kavga ediyoruz. Bana istemediğim bir şeyi yaptıramazsın. Anandan emdiğin süt var ya hani ha işte anladın sen onu
Demek lazım ama hiç diyemiyorum ya kıyamıyorum ve istemediğim halde bile yapmak zorunda kaldığım durumlar olmuştu
İnsanları kolay kıramayan karekterler erkek-bayan farketmez. Hayır kelimesini kullanmaktan pek hoşlanmaz.
Zorluyor nedense yani sanki benle küsecekmiş gibi geliyor kız arkadaşlarıma özellikle hayır diyemiyorum
Suratlarına çatır çatır hayır diyorum sonu hüsranlı hayal kırıklığı oluyor onlar için
Karşımdaki insana ne kadar değer verdiğime bağlı bu. Benim için kıymetli biriyse hayır demem.
evet yokay reddelilmeyi sevmem ama kolayca reddedebilirim
Değer verdiğim insanlara karşı her zaman kolay değil ama diğerleri için kolay
Ben nerdeyse herseye hayir diuorum evet dedigim seyler cok nadir
Bazen sevdiklerime karşı hayır demek istemesemde yeri gelince söyleyebiliyorum
Kardeşim, şu hayır demeyi öğrensek. Gerçekten bir seviye atlamış olucaz.
Evet kolay.
Hayır cevabı aldığım da kabullenmek de kolay benim için.
Çok kolay geçen arkadaş yüzüğümü istedi hayır vermem dedim
benim icin cok zor bisi ya herkese ever diyorum aptal enayiyim
Evet çok kolay bak söyleyebiliyorum HAYIR
Kötü bir şey için evet diyemem
Çok kolay
Konusuna göre değişir
Hayır bak dedim kolay
Çok kolay diyorum artık.
Kime diyeceğime bağlı
İstemediğim durumda rahat diyebilirim.
Kolay elbette
Çok basit HAYIR. Demeyi öğrenelim bu arada.
Sizin hayirlarıniz yuzunden bu durumdayız zaten😅
eskisi kadar zo olmuyor
En iyi yaptığım şey
Eskiden değildi şimdi çok kolay değildi şimdi
evet kolay
Evet gayet kolay
Evet kolay
Kolay derim hemen
Artık kolay.
Kolay Olsa keşkeee😓😓
Hiç kolay değil kimseyi kırmamaya çalışıyorum
Artık daha kolay