Önemli olan burada yaptıklarından ve başına gelenlerden tecrübe kazanmak bunlardan ders çıkarmak. İyi ki demek bana göre büyük bir marifet çünkü bu iyi ki gelecekte bizim için çok büyük dersler demek. Keşkeler yerine sık sık iyi ki kullanmak daha iyi olacaktır
Ortaokul sonlarında teneffüs vakti ''bi' fırt çek, iyi gelir'' diye uzatılan kırmızı viceroy'un neredeyse ömür boyu sürecek bir serüvene kapı aralayabileceğini nereden bilebilirdim. Yine lisede 'aynı börekçide her sabah yenen küt böreği - internet cafe - kapanış' üçlüsünün sene sonunda çift dikiş hediye edeceğini ve silsile ile bir edebiyatçı yahut fularlı bir tarihçi olma defterimi kapatacağını da bilemezdim.
Bazı deneyimler; küt böreği, kırmızı viceroy tadında olabilir lakin katiyyen 'iyi ki' değil =/
Birer tecrübe oldu. Tüm deneyimler için iyi ki diyemem hatalarım çok oldu maalesef. Sadece şükredebiliyorum, keşke demek faydasız. Yaşamak gerekiyor bazı şeyleri, yaşadıklarımız da birer tecrübe ve ders oluyor. Hayatta her şeye yer var, keşkeler hariç. İyikilerimizin artması dileği ile. 🍀
Hayat her şeye rağmen değil, kişiye özel bazı şeyler için yaşamaya değer. O bazı şeyler hayal olur, amaç olur, sevgi olur, merak olur, mutluluk olur falan filan. O bazı şeylerin olması hayat bitene kadar mümkün. İşte bu yüzden değerli ve iyi ki dedirtiyor çoğu şeye.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bir kaç olay dışında evet hepsi için "iyi ki" diyorum. Sonucu kötü de olsa iyi de olsa keşke çok nadir söylerim. Bazı olayları bazen yaşayıpta öğrenmek gerekiyor. Yoksa yapmadığımız zaman aklımızda kalıyor. Deneyipte yanılmak daha iyi öğretiyor, insanlara bir kez daha güvenilmeyeceğini..
Yok hepsi için “iyi ki” diyemem. Bu kendime haksızlık olur. Ne kadar saf mışım dediğim şeyler var. Ama düzeltemeyiz, zamanı geri alamıyoruz sonuçta ama bir daha asla o hatalara düşmemek için “iyi ki” diyebilirim.
Bunu diyebiilen kişi, şüphesiz dünyanın en şanslı insanı falandır. Maalesef diyemiyorum ben. Sürekli olarak neden aklımı kullanmadığımı sorguluyorum, bazı hatalarım için.
Dün gece buharlı ütünün buharını elime püskürtmek suretiyle elimi yaktım. daha önce de parmağımı zımbalamıştım. içini açıp da kapamadan bıraktığım elektronik eşyaları saymıyorum bile. benden hala umudu olan varsa hayal kırıklığına uğramasın diye söylüyorum.
Evet, hepsi için diyebiliyorum bunu. Hayatımda verdiğim kararlar kendi tercihlerim ve sonucu bunu değiştirmiyor. Bir şeylere bahane aramayı sevmem ya da birinin üstüne yıkmayı sevmem, keşkelere de sığınmak en son yapacağım şey...
Hepsi için diyemesem de pek çoğu için diyebilirim. Hayatımdan keşke'leri çıkardığım için herhangi bir pişmanlığım yok. Ama istisnasız hepsi de iyi ki'lik halde değiller. Yine de iyi kötü tanıdığım, tanımadığım; yaşadığım, yaşamadığım her an için mutluyum ☾
Yani belki hepsi için değil ama bi çoğuna evet iyi ki diyebiliyorum. Çünkü tecrübe oluyor hayata. Bazen aklıma geliyor zamanında şu olmuştu ve ekliyorum keşke şunu yapsaydım diye. O pişmanlık duygusu bazen uyku bile uyutmaz insana. Lakin şöyle diyeyim bardağa dolu tarafından bakın. Her hatanıza tecrübe dememeli ancak hayırlısı buymuş deyin. Pişman olmayın. Yaptıklarımdan pişman değilim aklım hala yapmadıklarımda 😂😂
Yok kesinlikle bir kez küçükken koşmalı bir oyun oynuyorduk kapının duvarını tutuyım derken kızın kilotlu çorbaını tutmuşum ivedi bir şekilde oradan hızlıca kaçtım hiç iyi bir deneyim değil :D
Her şeye iyi ki mi.. psikopat bir insanla 2 hafta bir süreyle konuşma gafletinde bulundum. Tabii ki psikopat olduğunu konuşmayı bırakmak istediğim zaman gördüm. 7-8 ay geçti ama hala korkuyorum..
Böyle biri olduğunu bilemezdin sonuçta. Ne yazık ki bazı insanlar böyle, iletişimi kesmek istediğin zaman zarar vermek için her şeyi yapıyor. Bundan sonrası için daha dikkatli olmayı dene 🌸
Bazi deneyimler icin evet iyi ki demisligim var ama bazıları için öyle demicem çünkü keske yer yarilsaydi da topragin içine gitseydim dedigim deneyimlerimde var.