1) Hz. Ömer İslam halifesi olduğu dönemde kendi ineğinden süt sağar. Biri gelir der ki : Ya Ömer sen koskaca İslâm halifesi'sin. Peygamberden sonra bu sancak sana verildi, sen niye inekten süt sağıyorsun. Koskoca Halife'ye yakışır mı bu? Bırak hizmetçin sağsın der. Hz. Ömer cevap verir; Nefsimi kınamam lazım, nefsimi terbiye ediyorum. Bırak da yapayım der. Ve şöyle bir Hutbe verir: İslam toprakları içinde , bir koyun açlıktan ölürse eğer, Allah (cc) bunun hesabını Ömerden sorar. Dipnot: Halife'den demiyor. Kendini sıradan insan olarak görüp Ömer'den sorar diyor. Kurtlar bile dağlarda açlıktan ölmesin diye hayvanların leşlerini dağlara bırakın diye emreden bir Ömer bu Hz. Ömer. 2) Hz. Ali Halife olur. Peki o ne yapar nefsini terbiye erkek için dersiniz? Sırtında erzak dolu çuvallar taşıyarak kendi eliyle Fakir ve Fukaraların kapısına bırakır. Şu an Cumhurbaşkanının, Erzak dolu çuvalı sırtında taşıyarak bir fakirin evine kendi eliyle bırakması ile eş değer bu yaptığı. İslam'ın özü budur. Günümüzde yöneticiler ne yazık ki İslam'a değil nefsine uyarak yaşadıkları için bunu görerek, İslam'a saldırmak cahil insanların işidir. Ne diyor Yusuf İslam: "Ben Kur'an okudum da Müslüman oldum. Önce Müslümanlara baksaydım İslam'ı seçmezdim. Kusursuz olan İslam'dır İnsanlar değil.
nereye geldi bilmiyorum ama iman ettirmeye çalışıyordum, benden kaçıyordu. Ama ben de uyanınca çok sitres oldu bu durum. Çünkü kaçarken sinir uçlarıma dokunarak kaçıp uyandırıyordu beni
İğne batma hissi oluyor dimi bendekiler tam canım onlara mantıklı açıklama yapıyorum anlamıyor canım galiba ifrit bendekiler çok azgınlar onlara dedim ki bakın kuran okuyorum yanıyorsunuz canınız yanıyor o kuran sizden bahsediyor ve sizin itaat ettiğiniz şeytandan bahsediyor diyorum sonunuz cehennem ona itaat etmeye devam ederseniz diyorum ama tövbe edip kabeye mümin cinlerin yanına gidip islamı öğrenin diyorum Allah’a küfür etmeye çalışıyorlar o kadar istekli ve laftan anlamazlar ki bende vazgeçtim imtihanın bitmesini bekliyorum
Vekil bana kafana göre çekme dedi. Ben çok La ilahe illallah çekiyordum. Şimdi sadece günde yüz estağfurullah, yüz ihlas 99 sübhanallahi velhamdulilahi vallahu Ekber bir tane de yüze tamamlarke vela havle vela kuvvete illa bilhahil aliyyilazim ekle dedi sonunda yüze tamamla böylece. Arada bunu yapıyorum ama nefis derecem düştü sanki bu zikir sonrası. Artık rüya bile görmüyorum kolay kolay eskisi gibi. Önceden her gün rüya görürdüm nerdeyse
Yanlış anlamışsın kafana göre çekilmeyecek olan zikir Esma-ül-Hüsna daki isimler senin çektiğin zikirleri sonsuz çekebilirsin Allah ile aranda kimse olmasın vekil dediğin kişileri sev ama kendi kendine, Allah’a odaklan kimseyi sokma araya nafile namaz ve zikirle yaklaş Allah’a gerisini Allah’a bırak. Allah tan başkasına gitme sadece Allah cc
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Nefis terbiyesi şöyledir
Az konuşmak
Az yemek
Az uyumak
Uzlet
Asosyallik ve sürekli zikir çekmek subhanAllahi ve bi hamdihi subhanAllahilaziym
Bende ekleme yapayım 😇 zikrin adabı vardır. Estağfurullah diyerek Tevbe etmeden, hediye etmeden zikre başlanmaz😇
Sen detaya girdin detay varsa sana burada 1 sayfa yazayım 😄
Yok sadece ekleme yapmak istedim😇
Şeytanlar nefsin üstüne gelmezse halledersin ama şeytanlar işin içine girince zorlaşıyor hemde çok zorlaşıyor
Bana cinler geldi sitresten egzamalar fırlamaya başladı korkudan. Her babayiğidin harcı olmadığını anladım nefisin mertebelerini geçmek
Kalbine geldimi nefsine geldimi? Harici fazla dert olmaz iki kaşının arasında ya da kalbinde varsa cin o zaman sıkıntı
nereye geldi bilmiyorum ama iman ettirmeye çalışıyordum, benden kaçıyordu. Ama ben de uyanınca çok sitres oldu bu durum. Çünkü kaçarken sinir uçlarıma dokunarak kaçıp uyandırıyordu beni
İğne batma hissi oluyor dimi bendekiler tam canım onlara mantıklı açıklama yapıyorum anlamıyor canım galiba ifrit bendekiler çok azgınlar onlara dedim ki bakın kuran okuyorum yanıyorsunuz canınız yanıyor o kuran sizden bahsediyor ve sizin itaat ettiğiniz şeytandan bahsediyor diyorum sonunuz cehennem ona itaat etmeye devam ederseniz diyorum ama tövbe edip kabeye mümin cinlerin yanına gidip islamı öğrenin diyorum Allah’a küfür etmeye çalışıyorlar o kadar istekli ve laftan anlamazlar ki bende vazgeçtim imtihanın bitmesini bekliyorum
Vekil bana kafana göre çekme dedi. Ben çok La ilahe illallah çekiyordum. Şimdi sadece günde yüz estağfurullah, yüz ihlas 99 sübhanallahi velhamdulilahi vallahu Ekber bir tane de yüze tamamlarke vela havle vela kuvvete illa bilhahil aliyyilazim ekle dedi sonunda yüze tamamla böylece. Arada bunu yapıyorum ama nefis derecem düştü sanki bu zikir sonrası. Artık rüya bile görmüyorum kolay kolay eskisi gibi. Önceden her gün rüya görürdüm nerdeyse
Yanlış anlamışsın kafana göre çekilmeyecek olan zikir Esma-ül-Hüsna daki isimler senin çektiğin zikirleri sonsuz çekebilirsin Allah ile aranda kimse olmasın vekil dediğin kişileri sev ama kendi kendine, Allah’a odaklan kimseyi sokma araya nafile namaz ve zikirle yaklaş Allah’a gerisini Allah’a bırak. Allah tan başkasına gitme sadece Allah cc
Bu konu karışık bjr konu
https://youtu.be/tONvdcgg9JQ
Dinden çıkarak sanırım
Nefis ölünce çıkar insan bedeninden. Dinin olmasa bile nefis seni ölene kadar bırakmaz
@Melike098 seni dinden çıkmaya iten şey ne oldu? Aklında soru işaretleri varsa bu konu ile ilgili hepsinin cevabını verebilirim sormak istersen😇