Nefis nasıl terbiye edilir 🤔?

1) Hz. Ömer İslam halifesi olduğu dönemde kendi ineğinden süt sağar.
Biri gelir der ki : Ya Ömer sen koskaca İslâm halifesi'sin. Peygamberden sonra bu sancak sana verildi, sen niye inekten süt sağıyorsun. Koskoca Halife'ye yakışır mı bu? Bırak hizmetçin sağsın der.
Hz. Ömer cevap verir; Nefsimi kınamam lazım, nefsimi terbiye ediyorum. Bırak da yapayım der.
Ve şöyle bir Hutbe verir: İslam toprakları içinde , bir koyun açlıktan ölürse eğer, Allah (cc) bunun hesabını Ömerden sorar. Dipnot: Halife'den demiyor. Kendini sıradan insan olarak görüp Ömer'den sorar diyor. Kurtlar bile dağlarda açlıktan ölmesin diye hayvanların leşlerini dağlara bırakın diye emreden bir Ömer bu Hz. Ömer.
2) Hz. Ali Halife olur. Peki o ne yapar nefsini terbiye erkek için dersiniz?
Sırtında erzak dolu çuvallar taşıyarak kendi eliyle Fakir ve Fukaraların kapısına bırakır. Şu an Cumhurbaşkanının, Erzak dolu çuvalı sırtında taşıyarak bir fakirin evine kendi eliyle bırakması ile eş değer bu yaptığı. İslam'ın özü budur. Günümüzde yöneticiler ne yazık ki İslam'a değil nefsine uyarak yaşadıkları için bunu görerek, İslam'a saldırmak cahil insanların işidir.
Ne diyor Yusuf İslam: "Ben Kur'an okudum da Müslüman oldum. Önce Müslümanlara baksaydım İslam'ı seçmezdim. Kusursuz olan İslam'dır İnsanlar değil.