Güvenilir insan yani güven veren insan bence tutarlı davranışlar sergiler. - İçeride ve dışarıda ayrı davranmaz. Birbirini tamamlayan ve destekleyen tarzda davranışları vardır. - Bilmiyorum demesini bilir. Bilmemenin değil, öğrenmemenin ayıp olduğunu bilir. O yüzden bilmediği konu hakkında bilmiyorum diyebilir. - Uzun süre iletişim kurmasan bile birgün aradığında veya çağırdığında bir telefon kadar yakın olduğunu, onun hep orada olduğunu bilirsin, hissedersin. Güven duymak sadece doğrulardan ibaret değil, sana güven verdiğini hissetmen gerekiyor. Hissettirebiliyorsa güveni o insan bence samimi ve güvenilirdir. Bana neden güven duyarlar? Her daim iyi niyetle yaklaştığımı bilenler ve samimi olduğumu anlayanlar bence bana bu yüzden güven duyuyor olabilirler. Bunu bana güven duyan insanlara sormak lazım 😄
Güvenilir insan; dürüst, mert, sözünün arkasında duran, kimseyi yarı yolda bırakmayan, kimseyi arkasından vurmayan, sırrını sonuna kadar saklayan ve her zaman yardıma koşacağını bildiğin insandır.
İnsan olmanın verdiği hata oranı dışında bu özellikleri taşıdığımı düşünüyorum. Sevdiğim bütün insanlar için güvenilir bir insanım. Her kara günlerinde yanında olduğum için en çok.
Bence güvenilir insan yanıltmayan ve sözünde duran insandır. Verdiği sözü tutuyorsa, konuştukları birbiriyle tutarlıysa ve bu hareketlerine bile yansıyorsa bence bu insan güvenilir bir insandır. Çevremdeki çoğu insan da güvenilir biri olduğumu söyler bu yüzden çoğu insan beni sırdaşı olarak görür.
Bana ilk başta güven duymazlar, güvenilir olarak gördüklerinde asıl güven duymayanın ben olduğumu fark ediyorlar. Kendimi olduğum gibi gösteriyorum. Bunu rol sanırlar. Bir zaman sonra karakterimi çözüp benimle yakın olmaya çalıştıklarında bu sefer ben iletişimi azaltırım. Böylece seçilen değil seçen tarafta kalırım hep...
Güven duyma nedenleri kavga da etsek küssek de söylenilen şeyler bende kalır aaa küstük şimdi ben millete her şeye anlatayım gibi olaylar yoktur bende. Kıskançlığım yoktur bu da bi etken.