Ben kendimi gizliyorum. Çünkü herkese aynı yaklaşırsam bir anlamı kalmaz değerlerin. Yani düşün ki herkese kendinde açık kapı bırakıyorsun. Sonrası mı ne oluyor? İşte bir gün gelip zaaflarından yararlanıp kullanıyorlar. Bu başkalarına göre gizem oluyor ama insanın kendine göre dış dünyaya belirli sebep ve noktalardan yani yaşantılarından kalıntı olarak kapalı olmasına neden oluyor. Bunu yapmak gerekli zaten. Herkese güveneceğiz diye bir kaide yok ya da güveni kaybeden kişilere karşı da tekrar güven de kazanılmıyor işte.
Her daim özgüven eksikliği olduğunu düşünmüyorum. Mesela benim ismimle açılmış hiçbir hesap yok. Sosyal medyada aktif olarak paylaşım yapmasam da sosyal medya kullanıyorum elbette ki. Ancak kendi kimliğimle bulunacak kadar değer görmüyorum sanırım. Benimle ilgili birisi bir şey öğrenecekse benim istediğim kadarıyla ve benim istediğim kişi öğrensin istiyorum. Kurduğum şu cümleler dışında kimsenin benim hakkımda herhangi bir mecrada fikir sahibi olması gerektiğini düşünmüyorum. Herkesle yakın olmakla neredeyse eş değer bence bahsettiğim durumun aksi olması. İnsanlar bana göre çok fazla açık yaşıyor hayatlarını. Sanki evlerindeymişim de karşılıklı sohbet ediyormuşuz kadar yakın olabiliyor hatta bazen. Tamamen arz talep meselesi. Ki zaten artık sosyal medya öyle bir yere dönmüş ki istediğiniz görünüme ve kişiliğe bürünebiliyorsunuz. Özgüvensizlik yaratan birçok özelliği ortadan kaldırabilme hakkımız var mesela. Bu sebeple de eskisi gibi özgüvensizlikten değil de bahsettiğim gibi ya da başka sebepler sunulabilir.
İkili ilişkilerde hemen kendimi açmam uzun anlatmam. Karşı tarafın benim için uygun olduğunu anladığımda acilirim. Aksi durum gereksiz efor ve zaman kaybı gibi geliyor bana. Ozguven eksikliği değilde tam tersi olduğunu düşünüyorum bu durumun. Burada kendini gizlemek te sapiklarla ugrasmamak ya da gereksiz linç yememek için olabilir. Çoğu kız yapıyordur bunu
Birine ya da tolumda bilinen ve o otlumfan sikilip başka toplumlar başka insanlar tanımak ve görüşmek gereksinim de kalıyorlar ve bunu toplumunda ifşa olmasın diye gizli yapıyorlar tamamen sürekli likten sıkılma ve yenilik arama çabası ve bunu gizli yapma eylemi