Borderline kişilik bozukluğu ihtimalinden şüphelenir ve tekrar iletişim kurmak istemem. Tutarlı, düzenli, dengeli ve karşılığı olmayan hiç bir yapı bana göre değil.
Bazı insanlar iyi giden şeyleri sabote etmeyi, zarar vermeyi, her şeyi kendi istekleri gibi olması için baskı kurmayı severler. Bu narsizme, duygusal manipülasyona girer. İşte orası benim kırmızı çizgimdir.
Böylelerini kırk metre öteden tanıyorum ve asla bir daha böyle tiplerle bir ortaklığa çaba göstermiyorum. İyi şeyler insanın kendi içinde gelişir. İnsanın kendi içinde olmayanı bir başkası onun yerine orada ortaya çıkartamaz. Onca güzelliğe zarar veren, yazık eden bunun bedelini öder artık. Herkes ilişki ve iletişimlerinin sağlığı ve düzenliliği için önce kendilerini iyi tanımalı ve anlamalı sonra da kendi davranışlarının sorumluluğunu iyi veya kötü üstlenmelidirler. Kimse kimsenin yargıcı, savcısı, üstü, astı değil. Karşılaştığımız sorunları kim konuşmak, paylaşmak, birlikte çözümlemek yerine suç ve ceza içeren eylemlerle tavır alıyorsa, bu ilişki ve iletişim orada onun bıraktığı yerde benim için de biter. Kimse kimsenin ebeveyni veya çocuk bakıcısı değil. Herkes kendi kararlarından ve eylemlerinden kendisi, kendi adına sorumlu. Kimse kimseyi tek taraflı anlamaya mecbur değil. Bir şey söylemeden anlaşılmayı beklemekte zaten ebeveyn-çocuk ilişkisinde olur. İki yetişkin insan ilişkisinde olmaz. O nedenle bu tarz ufacık soğuk sinyaller dahi bende onunla ilgili ciddi şüpheler uyandırır. Çünkü ben kimseye böyle tavır ve davranışları olan biri değilim. En iyi de kendimi tanırım. O halde öyle biri bana göre biri değildir. Herkes hak ettiği ilişki ve iletişimleri yaşasın. Hak etmediği tavır ve davranışlara göre bir hayatı değil.
Sebebini öğrenmeye çalışırım Bir hatam Bir kusurum mu oldu kalbini kıracak bir şey mi yaptım diye. Hemen kestirip atmam düzeltmeye çalışırım fakat baktım tutumunu devam ettiriyor çok fazla da uğraşmam kendi haline bırakırım
Nedenini sorarım eğer saçma sapan bahanelerle geliyorsa tamam anladım ben der yoluma devam ederim. Kimsenin peşinden koşacak ne vaktim var ne sabrım var. Herkes karşılıklı anlayışlı ve birbirine karşı hoşgörülü olmayı öğrenecek. Öğrenmeyen de yalnız kalarak belki öğrenir artık orasını bilemiyorum çiçeğim. 🌸❤
Durduk yere böyle yapıyorsa vardır bir derdi tabii ki, haliyle de sorarım. Ve yani sorunları görmezden gele gele gittikçe o sorunlar üst üste binip bizi hapsediyorlar... haliyle de karşımızdaki insanla sorunumuzu çözemeyecek kadar iletişim kopukluğu yaşayabiliyoruz.
Aram birçok kişiyle iyi olabilir ama ne kadar iyi olursa olsun samimiyet derecem farklılık gösterebilir. Çok samimi olduğum biri ise direkt olarak konuşup nedenini anlamaya çalışırım. Aram iyi ama olsa da olur olmasa da olur biri ise umursamayabilirim.
Ben genelde karşımdaki bana nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum. Ciddi ise ciddiyim. Sıcaksa sıcağım. Aniden gelen soğukluk ise beni de soğukluğa iter. Ama sorarım bir zaman sonra, istemiyorsa ayrılırız biter.
Daha önce birden bana soğuk yapan insalarla karşılaşmadım eğer bir gün öyle birşeyle karşılaşırsam sebebini sormam, anlarım ki benimle konuşmaktan sıkılmıştır. O yüzden üstüne gitmem iletişimimi keserim.