Bir geri tepkide laf atma da olaya girer misin oradan uzaklaşır mısın?Geçen zor tuttum kendimi😬 sonra saçma insan için saygınlığımı bozmaya gerek olmadığını düşündüm.
Sakinliğimi ve serinliğimi seviyorum, özellikle öfkeli ve üzgünken daha da sakin ve serin oluşum için sonsuz şükürler olsun amin. İnsan bence sadece kendisi için sakin kalmalı. Haddini bildirmeyi delice istediğiniz şahısa bakıp "bana yakışmaz, saygınlığıma yaraşmaz " derken de esasen kendinize eziyet ediyorsunuz. Öfkelisiniz veya çok üzgünsünüz. En doğal hâlinizdesiniz. Fakat kendinizi ancak saygınlığı düşünerek zaptetmeye çalışıyorsunuz. Bu size aslında daha fazla baskı yapar. Bir de hatırlatmak isterim.. Filmlerde ve dizilerde misalen iki düşman karşı karşıya geldiğinde en çok izleme zevkini dövüşme sahnelerinden değil iki hasmın düşünerek küfretmeden birbirleriyle konuşabildikleri sahnelerden alırsınız. Esasen sakinlik zor görünüyor olabilir. Fakat fikrimce öfke ânında sakin kalabilmek o öfkenin en ihtişamlı yansımasıdır..
Ya çok takıntılı biriyim bir kelimeye bile alınan bir insanım ama susarım genelde kavgadan korkarım hep içime atıyorum sen böyle dedin yalnış diyemiyorum ters bir şey der de büyür olay diye 😏 ama dışarıya karşı bu tutumum eve aileme karşı değil beni tanıyan biri zaten beni kızdırıcak, alınmamı sağlıyacak bir hamle yapmıyor