Çok fena😅 Sevgiliyi kıskanmaktan ziyade insanların elinde olanları kıskanmak var maalesef bende.. baya utanıyorum huyumdan, bastırmak için kıskandığım insanlara Allah neyi kıskanıyorsam onu daha da çok versin diye dua ediyorum😅 Kimsenin bir şeyinde gözüm yok demeyi çok isterdim. Ama lütfen kocanızla sevgilinizle çoluğunuz çocuğunuzla özel hayatınızı bizlerin burnuna dayamayın. Evet gözüm kalıyor. Vallahi nazar etmekten korkuyorum takıntı oldu resmen korkunca dua etmem gerekiyor gibi.. İnsanların nefsini ne kadar zorladığınızı bilemezsiniz..
Kıskançlık denildiği zaman insanlar genelde Aşk ilişkilerindeki bir kıskançlık olarak düşünüyorlar benim hayatımda şu anda birisi yok o yüzden bu konuda kıskançlık yapabildiğimi söylemek doğru olmayacak.
Fakat şunu dile getirmek yalan olmaz bazı zamanlar bazı konularda kıskançlık duygusuna kapıldım olmuştur mesela geçen sene abim evlendi bütün ilgi alaka onların üzerinde olduğu için bayağı bir kıskançlık krizine girmiştim, ancak bendeki kıskançlık krizi sadece abim evlendi şeklinde olmadı genelde bu kıskançlık krizinin olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi bedensel engelli olduğum için yani onların yapabildiği birkaç şeyi kasıtlı olarak ben yapamadığından kaynaklı bu yüzden ufak bir kıskançlık durumu yaşadım. Yalnız daha sonra şunu gördüm ki aile içinde özellikle birtakım sorunlar meydana geldikten sonra aslında evlendirmenin ya da o anki insanların onlara karşı olan ilgisinin bir anlamı olmadığını anladım, sadece o anlık heyecan için sanki hep aynı devam edecekmiş gibi tavırlar takılan insanların daha sonra geçim sıkıntısı ve anlaşmazlıklar baş gösterdikten sonra düşündüm de evlenmenin ya da düğün yapmanın o kadar da mükemmel bir şey olmadığını gördüm.
Genel olarak insanların içinde vardır biliyor musunuz yani kardeş kardeşi kıskanır miras kavgaları olur anlaşmazlıklar olur iki tarafta birbirini anlamak istemez hepimizi de olur yani Aşk ilişkilerindeki kıskançlık ise bazı zamanlar tatlı olur bazı zamanlar paranoyak durumlarında olabilir o yüzden netice olarak bende de kıskançlık durumları var bu bazı zamanlar çok büyük bir tavan yapıyor bazı zamanlarda umursamadan geçiyor yani düzenli de değil düzensiz de değil durum ona göre
Saçların hafiften beni terk etmeye başladığı şu dönemde, efil efil esen rüzgarda saçları raks eyleyen gençlere karşı bir miktar kıskançlık yaşıyor olabilirim. Aksi gibi televizyon izlerken aniden beyaz atlet giyip çekirdek çitleyesim, sakalları düzeltirken tümünü kesip orta yaş bıyığı bırakasım geliyor, kendimi alamıyorum.
Biraz erken başlasa da sanırım 30'ların ortasında her sabaha kem göz Şevket tiplemesi gibi uyanacağım.
Kıskanmak bir benimsemek sanatıdır. Tavrımı sevdiğime en güzel şekilde belirtebilirim. Bir insanı ancak seviyorsam kıskanırım. Fakat ben ona tavrımı zekice ve estetik bir üslupla sunmak sorumluluğunda hissederim daima, kaldı ki, bu da benim için ayrı bir zevktir. Onu ne denli güçlü ve deli gibi kıskandığımı o bilmek zorunda değil. Bu benimle yine benim aramda..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ben birinin sahip olduklarını kıskanmam. Ama değer verdiğim herkesi çok pis kıskanırım. Hayatı zehir etmem, kıskandığımı belli de etmem. Sadece içten içe kıskanırım. Ama ruh hastasına bağlıyacak şekilde de kıskanmam.
Kıskanç yapıya sahip biri değilim. Kıskanç insanlar tehlikeli olur. Başkalarının mutluluğunu çekemez.. Içten içe hasetlenir durur. Kıskançlık bir insanın mazallah gözünü bile kör edecek kadar tehlikeli boyutlara gelebilir. Ben, benim olanlarla yetinmesini bilirim.. Bende olmayan, başkaların da olan şeyler içinde sevinirim.. Sadece aşk hayatında kıskançlık yapabilirim.. Bunun dışında; Kimsenin parasına malına mülküne karşı bir kıskançlık beslemem.. Allah daha çok versin derim.. Belki de bu sebebten Allah'a bin şükür herşeye sahibim.
Aslında aşırı kıskanç değilimdir. Şu anlık ilişkim yok, ama neleri kıskandığımı sayabilirim mesela: -Benim en yakın arkadaşlarım (özellikle karşı cins olunca) sevgili yapmışlarsa kıskanırım. Çünkü benden daha çok değer verir kız arkadaşına. -Uzun süre ayrılmayan kişileri çok kıskanma değil de daha çok üzülürüm neden benim olmadı, gibisinden. -Güzel ve sürekli ilgi alan kişileri kıskanırım neden bana bu kadar çok ilgi gelmiyor diye. Daha birkaç kıskandığım şeyler var. Ama bunlar yeterli bence:)
Ehh, var gibi de yok gibi. Aslında bir şeyleri kıskanmak bana çok saçma geliyor. Yani, başkası bir şeylere sahip olduğu için onu kıskanmak gerçekten kötü bir durum. O kişiyle aramızdaki tatsız tuzsuz olayların uyanmasına sebep oluyor. Amenna, kıskançlık dozumun da bir sınırı var, bazı durumlarda dengeli bir şekilde kıskanıyorum, olmaması anormal olurdu zaten
Haşır neşir olduğumuz söylenebilir. Kıskanç biriyimdir. Fakat bu kıskançlık sahip olduklarımı baz alıyor. Başkalarının sahip olduklarına en fazla imrenirim, kıskançlık yapmam.
Kimseyle işim gücüm olmaz. Olana Allah daha çok versin der geçerim. Benim kıskançlık durumum karşı taraf güven vermezse ya da çok umursamaz, sorumsuz takılırsa daha çok ikili ilişkide ortaya çıkar. Bu şarkıdaki gibi.. 😄
Kıskançlığım sadece hayatımdaki kişiye karşıdır.. Fazlasıyla hatta.. Onun dışında çekememezlik konusunda bir kıskançlığım yok.. Bu buna sahip, ben neden değilim türünden bir durumun içinde olmadım hiç..
Sadece sevdiğimi kıskanırım. Harici olarak kıskanç biri değilim. Sahip olduklarımdan daha fazlasını veya eksiklikleri başkasın da gördüğüm de kıskanmam. Kıskançlık duygusunu ben sevemiyorum, kıskanç olan kişileri de. 🤷🏻
Bir ara aşırıdan bile aşırı kıskanç biriydim. Abimi abimden kıskanıyordum. Ama neyse ki o günleri çok geride bıraktım. Kıskanmak insanı çok yoruyor gerçekten, kafam o kadar dolu oluyordu ki anlatamam. Ama artık kafam rahat, mis gibi 🥰
Sevdiğim insanlar haricinde hiç bir şeyi kıskanmam çünkü diğer insanların hayatlarıyla ilgilenmem kolay kolay. İsterse uzaya çıksınlar. Hatta düşündüm de keşke çıksalar belki dünya daha güzel bir yer haline gelir :)
Düzeyli: İşime yaramayıp beni yıpratacak kıskançlığı yalnızca sevdiklerim için duyarım. Onu da sevdiklerimi darlayacak gibi yaşamam, ancak bu bakımdan dur-durağım yok. Onları kıskandığım kişi (ler) den/nesne (ler) den ilgilerini çekmek için oyunlar oynarım. Bu oyunlar can sıkacak türden olmaz, yalnızca biraz eğlence ve daha çok ilgi isterim.
Yani aşk konusunda evet kıskanç bir insanım ama diğer türlü arkadaşlık maddiyat bunları kıskandığımı çok hatırlamıyorum Sahip olduklarımızla mutlu olmalıyız en azından mutlu olmayı bilmeliyiz
Asla yaşamadığım bir kıskançlık; başkasının olan bir şey bende neden yok diye kıskanmadım, kıskanmam. Ama sevdiğim biri varsa evet dozunda yaşıyorum kıskançlığı.
Kıskançlık duygusuyla aram iyidir. Genel anlamda hem cinslerime karşı olmasa da karşı cinse karşı hemde seviyorsam kıskanç oluyorum. Kıskandığım insanı seviyorumdur da. Benim olanı kıskanırım😄
Sadece sahip olduğum bazı durumlar için geçerlidir. Sahip olmadığım şeylere takılı kalmam. Hayatı o kadar uzun yaşamıyoruz. Gün dediğin bile güneş doğup batana kadardır.
Genelde çok fazla kıskanç biri değilim. Eşyalarımı, paramı ya da başkalarının benden daha fazla, daha iyi olduğu şeyleri, lüks eşyalarını falan da kıskanmam. Ama sevgimi ve sevdiklerimi kıskanırım. Dozunda ve güzel kıskanırım ama :)
Kendimi bir başarıyı veya başkasına gösterilen sevgiyi kıskanmamak için hep tuttum kendime ikaz ettim, nedense kıskanmak yerine onunla aynı yerde olabilmek için çabalamayı tercih ediyorum.