KİMSEYLE KONUŞAMIYORUM UTANGACIM?

2. sınıfa kadar hiç arkadaşım olmadı 3. sınıfta 2 arkadaşım (x ve y) oldu bir süre takıldık. Ortaokula geçtiğimde y başka bir okula kayıt alınmıştı. Biz x le normal katılıyoduk. her şey güzeldi sonra 2 yıl sonra felan y'nin evine gitmeye karar verdik. İşte gittik felan biz hergün dışarda takılıyorduk sonra o da bizle takılmaya başladı. O geldiğinden beri x benle sözde şakasına dalga geçmeye felan başlamıştı beni kötülüyordu beceriksiz felan diyordu onun yanında. Yani çok bişey demiyordum arkadaşımı kaybederim diye korkuyordum. İşte bu olaylar devam etti ikiside benle dalga geçiyordu. Sonra x taşınma kararı aldı 1 saatlik mesafelik yere taşınacaktı. İşte son günlerde x ve y konuşuyorlardı ben yokmuşum gibi. Y yazın ben size gelirim çok eğleniriz annem izin veriyor çok heycanlıyım gibi mutlu mutlu konuşuyordu. Tamam bunda bişey yok ama ben yokmuşum gibi konuşuyorlardı onlar önümden gidiyordu bende arkalarından gidiyordum herzamanki gibi. Sonra y de bana diyordu senin annen izin vermez yazık felan diyordu şakasına (!) işte bu hergün hergün devam etti x taşındı bende birdaha konuşmadım onlarla. O günden sonra okulda hiç konuşmuyorum kimseyle. Evet eskidende çok konuşmuyordum ama en azından az da olsa sorulan sorulara cevap veriyordum. Ama şu an kimsenin yüzüne bakamıyorum nadir konuşuyorum tenefüslerde bikere bile dışarı çıkmadım (kantin dışında) çünkü arkadaşım yok benle dalga geçerler diye. Ama çok sıkıldım yani ben bu durumu nasıl çözebilirim çok utangacım yani ne yapabilirim bilmiyorum babamdan bile utanıyorum yani öyle söyliyim. Ailemden başka kimseyle konuşmuyorum akrabalarımla konuşmuyorum bunun sebebi ne olabilir yani niye konuşmuyorum anlamıyorummmm
KİMSEYLE KONUŞAMIYORUM UTANGACIM?