Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Çaresiz bir derdim yok çok şükür. Ufak tefek kafaya taktıklarım var ama onlarda üzerine kara kara düşünecek kadar yok. Önceki kadar kafaya takıp bahtsız bedevi gibi kara kara düşünmüyorum, gemilerimi batırmıyorum. Zamanında çok kıvrandım ama artık umursamama zamanı. Bir çoğunu boşveriyorum gidiyor.
Her derdin var elbet bir çaresi. Hep bunun farkındaydım ben. Şu an bir derdim yok şükür, olduğu zamanlarda da bir şekilde üstesinden gelebiliyorum. İnsan alışıyor artık o sürece de, düşmeye de, kendini kaldırmaya da...
Çilesi bol bir kaderim var. İnsanlardan gelen zulümlerin çilesinden kurtulmak için yalnızlığı ekonomik zorluklar yaşamamak için kanaatkar olmayı ve ruhsal zorluklar yaşamamak için kendimce hobileri benimsiyorum. Derdim çok ama dermanı bulmaya çabam da var. Herkese sonsuz mutluluklar... 😊
Bu hususta kendinden daha büyük derdi olanları düşünmek derim kıyas olarak. Şükür bu halimize Suriye'de veya Ukrayna'da olabilirdik veya doğu Türkistan'da zulme uğrayanlar gibi ama değiliz. Dert nedir neye dert denir buda konuşulması lazım.
Çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz cümlesini hep içselleştirmişimdir. O yüzden ölümden başka her şeyin bir çaresi, bir çıkış yolu mutlaka vardır. Rabbim sabırla beklemeyi nasip etsin gerisi olur. 💫
Hiçbir derman olmasa bile zaman vardır elimizde. Geçmeyecek, çözümü olmayacak bir şeyler olduysa bile zaman hep geçirmiştir onları. O yüzden dertlerim çaresiz kalmamıştır benim nezdimde.
Şimdi baklım aile baskısı, gelecek kaygısı, annem kanser, babam şiddetçi ben 21 yaşındayım arkadaşım yok sevgilim yok yalnızlık, üniversite derken pek derdim yok 🙃