Her alanda illaki bizden daha iyileri olacaktır her işte. İlla en iyisi olmak gibi bir hedefim yok açıkçası hiç bir zaman da olmadı. İyi olmak ve o işi iyi yapabilmek kafi benim için, hırslı biri değilim.
Bunu sadece işimle ilgili konularda isterim. Emeğimin karşılığını hak ettiğim şekilde alabilmek beni mutlu ediyor. Hayatımın geri kalan kısmında en iyi olma çabam yok. Kendime yettiğim ve mutlu olduğum sürece fazlasında gözüm olmaz.
Her konuda en iyisi olmak diye bir şey olamaz. Kimse her konuda iyi olamaz. Mutlaka beceremeyeceği şeyler olacaktır. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ederim her zaman.
“Her şey de en iyisi benim.” düşüncesinden ayrı ise evet. Çünkü her şeyi yapamayacağımın gayet farkındayım, her konuda en iyi olabilmek için çabadan ve gayretten geri durmam
En iyi olma gibi bir durumum yok. Yaptığım işi severek ve hakkı ile yapmak benim için kâfi. Bir süre sonra, bu durum kendini iyiye götürüyor. Azim yeterlidir.
Her konuda en iyisini istemem, az beklentiyle çok mutlu yaşayabilen biriyim. Daha çoğu demek, daha çok yorulup, daha çok çabalamak ve sonucu olumsuz olduğunda daha çok üzülmek demek.
Kişinin yeteneklerini ve kendini keşfetmek için her şeyin en iyisini yapabilme eğilimi içinde olması gerekir, benim yaptığım işin daha iyisini benden başkası yapabiliyorsa o işi bırakırım 😏
Görsel eklemiştim, yüklenmemiş. "Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim. Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Kimse için en değilim. Daha değilim. Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım."