"Olanı biteni anlatırsam acaba tepkileri ne olur, beni ayıplarlar mı?" endişesine kapıldığınız oluyor mu yoksa insanların tepkilerini/düşüncelerini umursamaz mısınız?
Herkes bu endişeyi taşıyor gibi sözde ama en çok yargılamayı yine biz yapmıyor muyuz? Kaç kişi olduğu gibi kendini ve karşısındakini kabul ediyor ki? Ben artık hiçbir şeyin endişesini de taşımıyorum herkes ne anlıyorsa o dur ne eksik ne fazla kabulüm. 👍
Yargılanma kaygısı taşımıyorum fakat hayatımda olup bitenleri de kimseye anlatmam ben. Yapı meselesi biraz bu, nasıl yaşadığım, ne şekilde yaşadığım sadece beni ilgilendirir. Düşüncelerimi söylemem gereken ortamlar da gayet dile getirebilirim, saygı gösteriyorsam insanlar da saygı duymak zorunda...
Yargılanma korkum yoktur sadece kendimi yerine göre sansürlediğim konular vardır. Genel geçer konuların hepsinde fikrimi, düşüncemi açıkça belirtirim. Kimsenin beni düşüncelerim için yargılayacağının kaygısını yaşamıyorum.
Hayır, hiç böyle bir endişem yok. İnsanların hakkımda ne düşüneceklerini pek önemsemem. Sadece hakkımda yalan bilgi sahibi olan birisi olursa, onu düzeltmeye çalışırım. Onun dışında önemsemem.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayır taşımıyorum artık. Çünkü insanlar dönüp kendilerine bakmadan anlamak yerine yadırgamayı seçiyorlar. Bu yüzden kendilerine baksınlar, daha sonra beni yadırgasınlar.
herkese her şeyi anlatmayı bıraktım. kimsenin benim hakkımda ne düşündüğü zerre umrumda değil. öyle ya da böyle herkes işine geldiği gibi düşünür. insan dediğin canlı şeffaf değildir ve düşünceleri dahi dürüst değildir
Her an o endişeyle yaşıyorum. O yüzden kimseye anlatamıyorum. Çünkü gerçek yüzümü bilseler benden kaçarlar, korkarlar, beni terk ederler diye ödüm kopuyor. Zaten kimse bilmediği halde çevremde sayılı insan var. Bilseler kim bilir ne olur…
Evet taşıyorum. Bu toplumun bir parçasıyım ve illaki bu toplumun belli başlı kuralları ve düzeni oluyor. Tabi ki bir şey yaparken toplumumuza aykırı mı diye düşünüyorum. Sadece beni etkileyecek bir durum bile olsa illaki bu korku oluyor üstümde 😕
Babamdan duydugum en guzel soz kizim elalem kendi yaptiklarini cuvla koyup gomer senin yaptigini duvara civiler demisti elalem beni istedigi kadar yargilayabilir herkesin dogrusu kendisine ayipliyolar mi birak ayiplasinlar yuzume soyleyemeyip arkamdan konusup bana gulen insan zaten ayiplancak durumdadir ki kendi dogrusunu bile savunamiyo demektir ciddiye alacagim bi kitle degil yani bu tür insanlar