Dedikodu yapmayı sever misin? Dedikodu yapmayı sevmem. Asılsız aslı astarı olmayan kulaktan dolma bilgilere itibar etmiyorum. Üstüme vazife olmayan ya da insanların hayatı beni ilgilendirmiyor. Bazıları kinden öfkeden kaostan besleniyor. Fakat bunların yaptırımları olduğundan bi haberler.
Bu konu ile ilgili sıkıntıların var sanırım ama gerek yok kıskançlık konuşturur insanı ve senin için biri bir şey demişse bunun aksini sen kanıtlayamazsın bir insana sen hırsızsın hadi hırsız olmadığını kanıtla diyemezsin çünkü bunun ispatı yok konuyu biraz dağıtarak anlattım ama umarım faydalı olur
Hayır dedikodu sevmem ve yapmam. Ancak yapmadığım halde yaptın diyip küsüp kırılanlar oldu. Yüzleştir o zaman dediğimde ise kendini geri çekenler oldu. Yani bir insan dedikodu yapmadığım halde yaptın diyip birde yüzleştirmiyorsa ağız arıyor ve güvenmiyordur diyorum. Bende uzaklaşıyorum böyle iftiracılardan. O kişinin de ne kadar yalancı olduğunu bildiği halde gidip yalancıya inanıyor defalarca. Benden uzak Allah'a yakın olsunlar. Kimsenin hayatı beni ilgilendirmiyor. Söylesem zaten çekinmem evet dedim derim. Gidipte dedikodu yapmam yüzüne söylerim. Ama yapmadım halde böyle tatsızlıklar oluyor işte.
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Arkadaşlar arasında dönüyor birşeyler 🙈 dedikodu seviyorum ben ya. Ama asılsız şeyler üzerine koyup anlatma vs bunları yapmam. Dedikodunun da temiz olanı olduğunu düşünenlerdenim🤣
Dedikodu sevmem bir çok kişinin çok şeyini bilsemde susmaya özen gösteririm bu ara insanların arkasından konuşan dedikoduculari ifşa ediyorum ama nedense yine kötü ben olduğum için herkesi kendi haline bıraktım kim kimin arkasından konuşursa konuşsun umrumda bile olmaz bundan sonra
olan bir kaç birşeyi konuşmuşumdur sonra zaten konuştuğum şeyi kendimi kötü hissedip gidip yüzlerine de söylerim ama asla uyduruk yalan şeyleri dinleyip konşmam buna karşıyım da
Neredeyse hiç değilim. Hatta bazen sen bunu biliyormuydun diye sorduklarında, biliyordum diyorum ve onlarda neden anlatmadım diyorlar. Gereksiz benim veya sizin konunuz değil diyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kesin bidliğim şeyin bile dedikodusunu yapmam ve yaptırmam. Herkesin hayatı kendinedir. Bana karıştıkları zaman onları uyarırım, yok illa uğraşalım derse o kişiyle özel ekilde hallederim durumu.
Sevmem Güzel şeyler konuşmak varken insan neden bunu dinler ve konuşur Bu tür insanların büyük cogunlugunun muhabbet bulamadığından konuştuğunu farz ediyorum
Hayır çünkü bunun bana vereceği günahtan dolayı elimden geldikçe bu tarz olaylara çirkinliklere girmemeye çalışıyorum aslında benim için dedikodu da en kötü olay iftira