Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
İnsanlar çevresel faktörlerin etkisi ile psikolojik zorluklar yaşarlar bu her insan için geçerli bir durumdur. Durumlardan güçlü çıkmak için yenilmeye ihtiyaç vardır. Sonuçta gladyatör arenasında son savaşını canı için yapan kişi gibi hep kazanmaya ihtiyaç yoktur. Yenilgi insana kazanmayı öğretir. Hayatta bir insan için en önemli olgu öğrenmektir. Sonuç ise olaydır. Öğrenmenin sonucunda neler elde ettiğin ve elinde tutabildiklerindir. Psikolojik tüm savaşlar hayat boyu devam eder. Her muharebe yenilgi ve zaferle sonuçlanır. Psikolojik baskıların, yanlışların, olayların, olguların, düşüncelerin ötesine geçmeyi başardım. Birçok yenilgim ve zaferim oldu ama en son kazandığım zafer paha biçilemez. Ruhumun gücü iki gergedan, üç su aygırı, beş fil kaldırır :d
Bazı şeyler o kadar ağırdır ki, en güçlü insanı bile altında bırakır. İnsanı kırıp, yıkıp ve dökecek şeyler bellidir. Bu yaşananlar bir süre sonra alışkanlık yapabilir. Buna rağmen insan dökülür ve kalır.
Ben su değilim, her şeyi kaldıramam fakat olabildiğince dibe de batmamaya çalışıyorum. Neye "bunu kaldıramam" dediysem bir şekilde geride bırakabildim. İnsan hazmedemese de kapıyor üstünü tekrar yaşayabilmek için. Aşırı sağlam bir psikolojim yoktur öyle, aksine fazla hassasım ama alışıyorsun her ne gelirse gelsin, yaşaya yaşaya alışıyorsun. Bana da olan bu sadece...
Evet bugüne kadar bir çok travmatik olay veya kötü şeyler yaşadığım için sanırım her şeyi kaldırabilirim belki psikolojik çöküntü yaşayabilirim ama yine tek başıma ayağa kalkabiliyorum
Her şeyi kaldırabilmek için düşünebildiğiniz en kötü şeyleri yaşamamız gerekli. Ben en kötüleri en tahmin edilemezleri yaşadığımı düşünüyorum. İleriki muhtemel kötü şeyleri bazen düşünüyorum ve kendimi hazırlamaya çalışıyorum.
Her şeyi kaldırırım diyemem beni çok derinden sarsabilen acılar da kesin olabilir ama insanoğlu yapısı gereği her şeye alışıyor evlat acısına bile. Ama genel olarak dirayetliyimdir.
Gereken yerde kaldırmaya mecburuz yapacak bir şey yok. Birinin güçlü, sağlam ve soğukkanlı olması lazım genelde de bu durumlarda kendimi iyi görüyorum.