Ben istemezdim. Büyümek gerçekten hiç güzel değil. Sorumluluklar artıyor. Küçük şeylerde bile kolay mutlu olunmuyor. Keşke çocuk kalsaydım hep ya da hiç gelmeseydim bu dünyaya
Küçükken de büyümek isterdim. Hoş bunu sadece bardak rafına uzanmak zorunda kalmamak ve büyüklerin beni dinlemesini sağlamak için istemiştim. Ama yine olsa yine büyümek isterdim. Çünkü aldığın her yaşta başka insanlarla, hikayelerle ve sorumluluklarla tanışıyorsun. Daha deneyimli ve bilgili oluyorsun. Büyüdükçe sorularımı insanlara sormamaya başladım. Çünkü cevaplarımı kendim bulmaya başladım. Yine olsa yine büyümek isterdim ☾
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bazı şeyleri biz istemesek de değiştiremeyiz. Bugün kü çocuklarda yarın büyüyecek bundan kaçış yok. Eceli küçükken gelmeyen her insan, doğar, büyür ve ölür bu fıtrat gereği böyledir. Önemli olan bu zaman yolculuğunda bu zamanı yaratan Allah için iyi bir kul olup olmamak çünkü ölünce aklı ermeye başlayan biz insanların her zaman diliminde yapmış olduğu yanlış işlerin saniye saniye hesabı sorulacak doğru işlerin mükafatı verilecek
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç kimse memnun değil sende memnun değilsin bu benim fikrim yinede gelmek istemezdim bu pis dünyaya
Dünya zaten sınav yeri. Allah zaten bunu Kur'an da belirtiyor. İmtihan edilmeden Öleceğinizi sanmayın diyor. Allah dünyada herkes mutlu olacak diye vaat de vermiyor. Böyle bir vaat verseydi eğer Cenneti yaratmaz ve insanları ölümsüz yaratırdı. Dünya çile yeridir. Ve gelmek istesek de istemesek de ecel saatimiz gelene kadar ibadet etmek zorundayız. Ölüm bir gerçek bunu kimse değiştiremez ki Allah (cc) her canlı ölümü tadacak diyor. Ölünce de elinde sadece bu dünya da yapmış olduğumuz sevaplarımız ve günahlarımız kalacak. Bir öğretmen düşün ödev verdiği zaman öğrenci yapmazsa ne olur ceza olarak sınıfa bırakır, yaparsa ödül olarak sınıfı geçirir. Allah da 5 adet ödevin ver ey insan diyor. Ya yapar sınavı geçer Cenneti kazanırsın ya da yapmaz sınıfta kalır Cehennemi boylarsın diyor. Açık açık biz daha ölmeden ödevlerimizi belirtiyor. Yapıp yapmama tercihini de bize bırakıyor.
Dünya hiç adil bi yer değil. kimse bilmiyorki kimin cennete ve cehenneme gideceğini ben Allah’ın var olduğuna inanıyorum. Onun dışında hiç bir şeye inanıp inanmamakla kararsızım.
Çocukken büyümek istedik, baktık hayat bize göre değil. Şimdi çocuk olmak istiyoruz. İşte insan elindekinin değerini bilmiyor. Yine çocuk olsak, bir şey değiştiremeyecektik. Çünkü; dünya düzeni böyle. Gönül isterdi tabi yine her şey toz pembe olsun ama hayat net bir şekilde siyah.