Ben bazı şeyleri erteliyorum ister istemez son dakkaya kadar
Ya siz
Ya siz
Disiplinli olmanın olmazsa olmaz ilk şartı planlı yaşamaktır. Hayatını günlük ve aylık planlar dahilinde yaşarsan, kendine yıl içerisinde gerçekleştireceğin hedefler belirlersen bir amaç sahibi olur onun için çalışmaya ve mücadele etmeye başlarsın. Her gece yatmadan önce mutlaka ertesi günün planını yap ve aksi bir şey olmadığı sürece o plana sadık olmaya çalış. Rutin bir hayat yaşıyor olsan da bunu yap. Her ay belli bir gün belirle ve o günde aylık planını yap. Geçtiğin ayı da ufaktan değerlendir. Diğer bir konu ise bir şeyi aklından geçirdiğin an gerçekleştir. Hayatından aman sonra yaparız, beklese de olur gibi şeyleri öldür, çıkar at. O cümleler insana sadece ağırlık verir, depresyona sokar. Bir diğer konu uyku. Uyuduğun ve uyandığın saatleri netleştir. Günde en az 6 en fazla 8 saatten fazla uyuma. Sabah erken kalk, gece erken yat. Bu da sana alışkanlık ve disiplinli olma yolunda önemli bir şey katacaktır. Diğer bir konu 5 saniye kuralı. Bir şeye başlasam mı başlamasam mı, yapsam mı yapmasam mı diye düşündüğün, üşendiğin esnada bir anda derin bir nefes al, dışından hızlıca 5'ten geriye say ve sıfır der demez o işe başlamış ol. Başladığın bir şeyi tamamlamak isteyeceksin. Diğer bir konu eğer bir işi yapmak zorundaysan ama yapmaya bir türlü başlayamıyorsan git yapacağın her ne ise başında bir süre bekle. En fazla 3 ya da 5 dakika dayanabilecek, sonra o ile başlamak isteyeceksin.
Sanırım bu bilgiler sana fayda sağlar. Bunlar kişisel gelişimin bazı ince nüanslarıdır. Konuyla ilgili eğitim almış, hayatında uygulayan ve başarılı olan biri olarak naçizane yardımcı olmak istedim. Umarım faydam olur. Başarılar dilerim.
Reis bunu usenmeden yazan kişinin disiplin seviyesi nirvanaya varmıştır galiba. Okumaya gerek bile yok senin disiplinli olduğunu anlamak için🙂
Cok sağol deniycem 😚😃
Estağfurullah kanka keşke faydası olsun. Ben yıllardır kişisel gelişimle ilgileniyorum ve hayatımı buna göre yaşamaya çalışıyorum. O yüzden birileri de faydalansın isterim 😊 @Sınanreıs12
Cevap
11Cevap
Düzenli olun. Aksatmamaya önem gösterin. Yapmak gereken işi küçük büyük farketmez ciddiye alın bu sizin elinizde ve mutlaka bir çok insanda bunu yapıyor yalniz degilsiniz
Dogruda , en basit ödev varsa sali gününe... hafta sonu yapmam pazartesi gece 11 hibi yaparm... yumurta kapıya gelecek öyle sonra pjşman oluyorum ama
Ben de öyleyim, tavsiyelerim var da ben söylemesem daha iyi, ben de işe yaramıyor.
Aynen
Anında çözüme kavuştur her sorunu son dakikaya bırakma
Dogruuu
To do list denilen bir yapılacaklar listen olsun bir gün önceden onu hazırla mutlaka
Yaptım...
6 yapılcak konu dediysem 3 anca yapiyorum moralim bozulyyo
Hiçbir şey yapamazsın senin yaratılışın bu kendimden biliyorum :)
Bilmiyorum 🤷🏻♀️ bende öyleyim 🤦🏻♀️
Kuralcı ol biraz kendine karşı
Dogru
Geç kaldın daha olamazsın
Cok güzel moral veriyosun
Tembellik kanına işlemiş daha olmaz:)
Ertelemeyeceksin
Erteleme
Dogruda nasıl...
Cumartesi mesela kizlar geziyo... gel 1 saat diyolar gittimmi 3 saate anca..
Boş geciyo vakit
Eskisine göre daha az geziyorum... ama istemedim sevmedim... işi zor kalkiyorum..
Bilemedim Altan
Düzenli calismak
Dogruda...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?