Günümüzün en büyük problemi cehaletin meziyet sayılması.
Bir kesim, cahillikleriyle yeri gelip gurur duyar yeri gelip mağdur edebiyatı yapar yeri gelir aslında kendisinin zeki sizin cahil olduğunuzu beyan ederler. Bu insanlarla asla aynı noktada buluşamazsınız. Kendi doğruları her şeyden üstündür ve bu durumu sorgulamak, tartışmak nedense sizi çokbilmiş, ukala, kendini üstün gören veya egolu insan yapıyor. Susmak, konuşmamak, hatanı kabullenmek bu cahil kesim için eziklik, yenilgi, aptallık olarak algılanırken aynı konuda kendi tavırları başarı, güç, irade, destan şeklinde yorumlanıyor.
İnsanın hatasını kabullenmesi, yanlışına yanlış demesi, karşısındakine hak vermesi günümüzde neredeyse imkânsızlaştı. Herkeste bir kin, bir asabiyet, dışlanma, ayıplanma, alay edilme korkusu ve bu korku yüzünden yanlışlarına tutunup ülkeyi, ailesini, geleceğini, kişiliğini ve şereflerini yok etmekteler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Cahil insanlarla baş etmeye çalışmak yapılacak en büyük hatalardan biridir bana göre. Çünkü anlatamazsın, anlamazlar. En iyi yöntem yok saymak. Yollarını ayırmak. Çevrenden ve hayatından uzak tutmak. Çünkü senide o cahil hayatının içine çekmeye başlıycaktır. O yüzden en iyisi uzak durmak.
Cahillik ikiye ayrılır. Doğal Cahil:Bilmeyen ancak bilmediğini belirten öğrenebilen cahillik türüdür ki hepimiz doğal cahiliz, çünkü her konu hakkında fikir sahibi değiliz, bunda bir sıkıntı yok. Yapay Cahil:Bilgisizliğini veya yanlış bilgisini savunan, kanıtlarla bile kabullendiremeyeceğin cahillik türüdür ki asıl sıkıntılı olan budur. Yapay cahiller ya inanır ya da inanmak ister. Özeleştiri veya hatasını kabullenme farklı bir açıdan bakabilme yetilerine sahip olmadıkları için doğruyu yanlışı idrak edemezler. Münakaşaya girmemek gerekir zira boşa enerji tüketirsiniz.
Baş etmeye çalışmak en büyük zaman kaybından birisi olur. Bir insanın kendisi için yapabileceği en büyük ve en önemli şey bu tür insanlardan tamamen uzak durmak ve hayatlarına almamak.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Cehalet bataklığında olduğunu düşünüyorsam eğer bir insanın işte o zaman hiç muhatap almamayı tercih ederim.. Nasıl derler çirkefe bulaşırsan ondan bir farkın kalmaz.. Ben hak edene hak ettiğini veririm ama yöntemlerim çirkefçe değildir.. Keyifli geceler..
cahil insana ne kadar anlatmak istersen iste sen pes edersin zaten iki turlu cahil vardir benim gozumde biri okuyan cahil yani universiteler bitirip belli bir mevkide olan ama insanliktan bir haber olan cahiller mesela kibirli boburlenerek anlatan egolu surekli isi ile maasi ile ovunen ovunmekle kalmayip diger insanlardan ustunde kendini gören onlari ezen ama hicbirsey bilmeyen cahiller. ikincisi ise okumayan degil hayat vcahilleri diyorum eline kitap bile almamis dunyadaki gelismelerden bir haber yasayan arastirip ogrenmeyen insanlari dinlemeyen bildigini okuyan geri kafali modern dunyaya ayak uydurmayan dedigim dedik caldigim duduk olan kadina hayvana veya hemcinsine saygi gostermeyen onlari ezen herseyi ben bilirim derdinde olan kiz cocugu okumaz deyip okula gondermeyen 15 yasindaki cocuklari evlendiren dunyanin kendi degerleri ve kendi etrafinda dondugune inandirmis cahil türü. biz bu kadar cahil oldukca ne gelisebiliriz nede dunya gelisir sonumuz hic iyi degil
Baş etmek için büyük bir uğraş versemde edemedim çözümü bilen varsa banada söylesin. Artık karşımdaki cahillere laf anlatmaktan ve olayların iç yüzünü göstermekten yoruldum. Kimin ne hali varsa görsün moodundayım. Kendimi yordum yıprattım elime bir şey geçmedi o yüzden öyle mi düşünüyorsun hıhı tamam deyip geçiyorum.
Modern altında "cahil"olanlara ne demeli? Cehaleti tek bir yönde ele almak yanlış, insan her konuda bilgi sahibi olamaz ya çok yönlüsün ya da yozlasmış bir toplumun önde gelen cahilisin. Elestiriye gelemeyenler karşıdaki kişiye cahil gözüyle bakmalarını da anlamış değilim. Biz Türklerde burjuva sistemi her ne kadar yasa olmasa da ruhumuzda var. Kendi aşağımızdakilerini ezme, onları empoze etme, küçük görme, aşağılama... buna karşı gelmesin kimse. Türkiyede yaygın olanı iki farklı nesilin çatışması, iki tarafta kendini haklı görmesi... Cehalet ülkemde bir baska halen gelişmeyi entelektüel sanan cahil kitlesi var malesef🤦♀️
Hiç kimsenin hiçbir şey bilmediği yerde bir insan her şeyi bilebilir. Eğer cahil sayısı âlim sayısından fazlaysa cahiller âlim olmuş demektir. Alimler ise azınlık olduğu için cahil. Bu yüzden susmak en büyük erdemdir. Alimsen sus ki uslu bilsinler. Derler.
Cahil insanla baş edemezsin. Sadece yoruldugunla kalırsın. Ne yazıkki ülkemizde bu türden insan çok var. Boş ego cehaletle birleşince daha tehlikeli bir hal alıyor. Karşısında mantıklı konuşan birini görüp baş edemediklerinde saldırganlığa baş vuruyor böyleleri bide. O yüzden uzak durmak kendini yormamak en mantıklısı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
gıda ve tüm hizmet mal fiyatlarını arttırarak baş edilir.
Mesela türkiyede gün aşırı zam yağmuru olduğundan fakirler genelde çok yaşamıyor. Yaşasa da nesef alıp vermekle kalıyor insanlar... En büyük kurtarıcı ve eroin, kokain ise " Şükürrrrr" demeyi toplumda yaygınlaştırdıkça cahillerin kökünü kurutma adımları atılır.
"bu kadar cehl sehl olmaz./ bu denli cehalet anca tahsil ile mümkündür." gibi veciz ifadelerle eskiler ne güzel aktarmış. anlatamazsın, daha da aşağı çeker. o yüzden kaçacaksın, hiiç bir şey demeye lüzum yok.
Dikkate almayarak. Beyni almıyorsa bir şeyleri uzatmaya gerek yok. IQ seviyesi yerde olan biri ile ne konuşacaksın? Yanlış olan her şeyi fanatikçe savunan kişiye ayıracak vaktim yok. İki kelamda kendini ele veriyor o tipler..
Tek kelime ile konuşmayarak. Çünkü cahil insan peygamber efendimizin de dediği gibi cesurdur. Tartışmaya girildiğinde asla kazamazsin. Yapacağımız tek şey onun seviyesine inmemek için susmaktır