Psikoloji bilimi der ki: üzgün olmak farklı mutsuz olmak farklı kavramlardır. Bir insanın üzgün olmasını gerektiren bir çok insani durum olabilir ama insan bu üzüntülerin içersinde de mutlu olacak şeylere sahiptir. Mesela bir insan işsiz olduğu için üzgün olabilir ama işsizken sağlıklı olduğu için, özgür olduğu için, sevdiği dostları olduğu için, çocukları olduğu için, doğanın güzelliklerini yaşayabildiği için, kuşların cıvıltılarını duyabildiği için ve daha birçok şey için mutlu olabilir. Sence mutsuzluk nedir?
Bence mutsuzluk bakış açı bakmayı bilmeyen insan en mutlu anlarda bile kendini mutsuz hissedecek bir sebep bulur çok korkuyorum öyle insanlardan. Öyle olduğunu düşündüğüm hissettiğim her insandan kaçıyorum iletişim kurmuyorum eğer mecbur kalıpta iletişim kuruyorsam da az öz konuşup geçiştiriyorum
Mutsuzluk. Bir çoğumuzun yakından tanıdığı yaşaması kolay anlatması zor bir kavram. Bir his. Oldukça çirkin ve olumsuz bir his. Bu hissi tanımlamak gerekirse; hisseden insanda pes etmiş, hiç bir şeyden zevk almayan, öylesine yaşayan, bütün renkleri gri gören, ve hayattan umudunu kesmiş olduğu gibi belirtilerle ortaya çıkar. Depresyona meyil verir. Kişi yaşamaktan zevk almaz. Hatta ölmek ister.
Bazı insanlar var mesela hiç bir şeyden keyif veya zevk almıyorlar işte bu tarz insanlar benim için mutsuz insanlar. Genelde bu insanlar kendini bir derin veya karanlık bir boşlukta görüyorlar ve hiç bir şeye bağlanmıyorlar/tutuşmuyorlar en başta mesela hayata.
Kişinin, kendinden çok başkasını sevmesi en temel mutsuzluk örneğidir. Eğer insan kendini severse, bir başkasına ihtiyaç duymaz..Güçlü olmak, kendine güvenmek ve inanmak temel etkendir.