Siyasi fikirler hariç ben de aynı tavır takılıyorum. Yani bazen insanlar çok gereksiz tartışmalara ve konulara girebiliyorlar. Tamamen alakam olmayan mevzulardan bahsediyorlar. Böyle olduktan sonra da tamam haklısın sensin anlıyorum evet gibi cümle veya kelimeler kullanıyorum böylelikle ömrümü biraz daha uzatabiliyorum.
Mecbur kaldığım değişmeyeceğine inandığım bilmiş cahillere karşı yaparım daha doğrusu aman sen haklısın muhabbetine girmem sessiz modda takılırım tartışmadan uzak durmak için.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Aynı fikirde değilsem asla he he moduna girmem.. Ben fikrimi söylerim sen yine bildiğini oku ama bana değil derim net.. Desteklemediğim bir konuyu asla desteklemem ben.. Aksa aktır kara ise kara bu kadar basit.. Günü kurtarmak adına yapmacık tavırlar sergilemekten keyif almıyorum.. Keyifli geceler..
Eskiden tartışır, tartışır kendımı yorardım. Ama şimdi ne kadar çabalarsan çabala, anlatırsan anlat sadece karşındakinin anlayabildiği kadarmış. Artık haklısın deyip susuyorum.
Bazen o kadar uğraşacak havamda olmuyorum ki, 'hıhı anlıyorum, evet' diyerek geçiştiriyorum. Sabit fikirli ve tartışmayı bilmeyen biriyle de asla münakaşaya girmem. Ömür törpüsü öyleleri. Uğraşacak enerjim yok valla.
Aynı fikirde olmadığım halde sırf sussunlar diye aynı fikirdeymiş gibi yaptığım çok oluyor. Aynı fikirde olmama gibi bir lüksüm yok onlar için. Zira kendi düşüncelerini, fikirlerini empoze etmeye çalışmaları işin cabası...
Aynı fikirde olursam sergiliyorum. Değilsem söylüyorum. Mantıksız olana mantıksız derim. Çünkü birine yanlış bir şeyi, doğru olarak gösterirsen olmaz. Bu yanlışa ortak olmuş oluruz..
ben kımseyle aynı fıkırde olamıyorum , aynı fikirdeymiş tavrını hiç yapamıyorum bana çok ters gelıyor denedım bır kaçkez ama olmuor bu yuzden de oyle davranmdığım içn de krşı taraf gruplaşıp üzerime oynamaya çalışırlar o yapmacık aynı fikirdeymiş tavrını yapanlaran da NefReT ediyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Bunu hiç yapmadım. Fikriniz sizin için doğru olabilir ama benim için değil. Lütfen konuyu uzatmayın, serbetsiniz diyorum. Dilediğinize inanın ve savunun ama lütfen bunu benden uzakta yapın veya susun :)
Karşı taraf ısrarla kendi fikrini savunuyorsa, sabit fikirliyse bu durumu farkettiğim an, kendi fikrimi savunma mekanizmam kısa devreye mâruz kalıp devre dışı kaldığı zamanlarda.. "Peki Öyle Olsun"
Her dediğini doğru sanan cahil insanlarla hiç muhattap olmadan evet öyle diye kestirip atıyorum. Insan münazara ederken de seviyeli insanlarla etmeli ki değsin. Diğer türlü boşa agzimi yoramam :)
Genelde bu moddayım zaten çünkü gerçek bilen insan susmayı, çok bildiğini zanneden insan sürekli konuşmayı tercih eder bence daha fazla söze gerek yok.